• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Raffinaderij Isla 10 april 2012CURAÇAO – Fundashon Hustisia Sosial Kòrsou (HSK) debatteert morgen over de Isla-raffinaderij. De stichting is van mening dat er meer duidelijkheid moet komen over de toekomst van de raffinaderij. Het contract met huidige exploitant, Venezolaans staatsbedrijf PdVSA, loopt af in 2019.

“De raffinaderij is van belang voor onze economie en moet daarom in bedrijf worden gehouden”, meldt de stichting. De panelleden bestaan uit MAN-Statenlid Charles Cooper, Isla-woordvoerder Kenneth Gijsbertha en voormalig voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Isla Oswald van der Dijs. Iedereen is welkom om deel te nemen aan het debat. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur bij de sede van HSK te Biesheuvel aan de snipweg 79B.

4 reacties op “HSK organiseert debat over toekomst Isla”

 1. Is maar formaliteit, dat gesprek. Alles is al vastgelegd.
  Venezuela blijft bepalen en Curacao kijkt er met hangende poten naar. Triest gewoon!

 2. Is Cooper de kraanmachinist soms bang dat hij ze vet betaalde (al tig jaren ) salaris kwijt raakt!

 3. En we sukkelen gewoon door richting 2019 en dan……..zijn we te laat. Dus krijgen we “iets” door de strot geduwd.

 4. Beetje naief allemaal. Welke sprookjes blijven we elkaar vertellen? Curacao heeft niks te eisen en heeft dus geen enkele onderhandelingspositie. Gelezen wat het sluiten van de ISLA ons gaat kosten? Ook dat geld is er niet. PDVSA kan rustig doorwerken, PDVSA vraagt niet om een upgrade vanwege milieu eisen.

  RdK zoekt wel naar een partner voor PDVSA, maar die wil niet praten. Waarom zouden ze? Er worden wereldwijd raffinaderijen gesloten die niet rendabel zijn. Nog meer nieuwe capaciteit wordt gebouwd. Rara, wie gaat er dan investeren in Isla? Niemand dus. Wat gaat er gebeuren? PDVSA doet niks, Curaçao kan niks. Dus blijft alles zoals het was.

  Stilzwjgend worden straks de deals met PDVSA verlengd, maar dan tegen betere voorwaarden voor PDVSA en lagere opbrengsten voor Curaçao en een vrijwaring voor alle aansprakelijkheid voor PDVSA. Dan zullen we betreuren dat het zo is gelopen, maar helaas..Hoe voorspelbaar!

  PDVSA weet dat ze alleen maar hoeven af te wachten. Nergens aan mee werken en in 2018 hard roepen dat de werkgelegenheid op Curaçao in gevaar komt. Cooper zal ze helpen.