PolitieCURAÇAO – De man die deelnam aan de straatrace op de Jan Noorduynweg en een dodelijk ongeluk veroorzaakte, is vrijgelaten. De 29-jarige Esdras Amos Pedro Koeiman kwam hierbij om het leven. Politiewoordvoerder Reginald Huggins geeft aan dat er wordt onderzocht hoe dit zo heeft kunnen lopen.

Ondanks dat de verdachte geen rijbewijs heeft en niet over een geldige keuringskaart beschikte, is hij gistermiddag toch vrijgelaten. De hulpofficier van justitie zou zelf dit besluit hebben genomen zonder overleg gepleegd te hebben met de officier.

22 reacties op “Verdachte dodelijk ongeluk op vrije voeten”

 1. @ de Bruin, ik neem aan dat jij een Hollander bent, daar (NL) zijn buitenlanders ook de klos niet alleen maar op Curaçao en Saudi Arabië.

 2. @Koeiman, Jij durft te stellen dat meneer niet te hard reed? Heb je de schade gezien? Dat heb je niet als je 60 uur per kilometer rijdt…

 3. Koeiman, als je gelijk hebt dan hebben de media een grote fout gemaakt, want overall was te lezen dat het slachtoffer deelnam aan een straatrace.

  Overigens ben ik nog steeds geneigd om dat bericht te geloven, maar als het niet waar is is het verschrikkelijk voor slachtoffer en nabestaanden.

 4. @M.F. Ka

  Hij nam niet deel aan een straatrace!!

  Hij kwam net van klein Curaçao. Hij was een visser.

  Hij ging alleen maar eten halen.

  Eten halen om vervolgens niet meer terug te komen. Heb er nog steeds geen woorden voor.

  En ook niet voor dit mediabericht! Moeilijk hoor, goed journalistiek werk afleveren!?

 5. Overlijden door verkeersongeluk vind ik heel erg voor de familieleden en vrienden die achter blijven. Ik wens de familie heel veel sterkte.
  Dit zou nooit gebeuren als mensen op curaçao rustiger zouden rijden. Als een gekkerd met hoge snelheid raast is niet alleen onveilig voor zichzelf maar ook voor andere weggebruikers.
  Ik hoop dat mensen van dit ongeval leren en rekening gaan houden met de medemens. Stoppen met hun aso gedrag.
  Nogmaals sterkte voor de familie van het slachtoffer.

 6. HULPofficier van Justitie. De hulpofficier van justitie is een opsporingsambtenaar met enkele bijzondere strafrechtelijke bevoegdheden. Hij is geen lid van het Openbaar Ministerie. Vaak betreft het politieambtenaren.
  “De hulpofficier van justitie zou zelf dit besluit hebben genomen zonder overleg gepleegd te hebben met de officier.”
  Als het inderdaad een politie-ambtenaar betreft, werpt het een merkwaardig licht op het functioneren van het KPC.

 7. Ursula Winderink: ‘een man die weet hoe die met mensen moet omgaan’?

  Heb ik het verkeerd gelezen dat deze man aan een straatrace deelnam? Als dat niet zo is dan is de berichtgeving (en de reacties daarop) fout. Als het wel zo is moet u zich schamen met uw reactive.

 8. Wanneer worden er bij justitie eens wat mensen de laan uitgestuurd?

  Drugscrimineel de Pool werd ook wegens een fout vrij gelaten, vluchtte naar Venezuela en is daar nog steeds.

  Voor een medische behandeling, zei zijn ratvocaat. Een medische behandeling die inimiddels dus bijna een half jaar duurt.

 9. Wow…as if driving on Curacao wasn’t dangerous enough!!!

  I can live with a little ‘island charm’ every now and then bit this is going too far, again

 10. De dodelijke onwettelijke straatracer wordt door een ommisie vrijgelaten.
  onderzoek duurt nog v oort!.nabestaanden worden gecondoleerd.

 11. mensen !!wat een reacties!!!!

  is het niet erg genoeg !!!
  dat er een hardwerkende man , vader van een klein kindje , en een op komst!!! kind van ouders , die ook met 2 benen in de curacaose maatschapij staan, partner van een jonge moeder, een geweldige broer, en een trouwe vriend, en een oprechte collega, een man die weet hoe die met mensen moet omgaan, op weg was om vrienden een dienst te bewijzen!!! op deze manier z’n leven moet verliezen, toevallig heb ik het geluk gehad zo,n bijzonder te mogen leren kennen, en de naaste mensen om mij heen ook , aub eerst huiswerk maken , en dan reageren, dat geld zeker voor de pers, en laat dan de racties maar komen!!!!! dank u

 12. Jullie zouden jullie reacties eens terug moeten lezen. Beschamend!!

  Beetje respect voor iemand is moeilijk op te brengen!?

 13. Wake up wake up mensen.

  Next time kan het je kind, ouders, man/vrouw, of vrienden zijn die dood wordt gereden!!

 14. @klaas.

  Die haitiaan zit gewoon nog vast hoor!Maar hij heeft een nl paar doodgereden en dat is natuurlijk erger dan een yui di tera. Gelijke monnike,gelijk kappen justitieel orgaan.Allemaal opsluiten die gekken!

 15. Voordat wij realiseren is curaçao erger dan Haiti geworden. Met pijn in mijn hard moet ik zeggen dat ik me schaam om Curacaoenaar te zijn. Het is een mooi eiland maar de mensen maken het helemaal kapot.

 16. @Klaas, Je vergeet hoeveel slachtoffers drugs maken.. In de landen van herkomst, de vele doden die hier vallen, ripdeals etc en dan de mensen die er verslaafd aan raken en gaan stelen om aan geld te kopen aan de verslaving.. allemaal omdat Brian er een slaatje uit wilde slaan!

 17. De schijn is er dat het verschil maakt of je van “hier” bent of van Haiti.
  Alle drie hadden ze geen rijbewijs, alle drie onverzekerd en alleen de Haitiaan zit nog vast. Lijkt een beetje op Saudi Arabie als je daar een ongeluk krijgt als buitenlander ben je sowieso de klos, jij hoorde daar immers niet te rijden.

 18. @Jan,
  Het verschil tussen deze mensen die bewust of onbewust maar totaal onmenselijk mensen doodrijden en Brian Marian is, dat de “chauffeurs” die de mensen heeft doodgereden veel mensen in diep verdriet achterlaten (je vergeet de “chauffeur” die de ouders van dat kleine kindje uit NL doodreed!!!). Blijkbaar zijn er veel gekken die nog steeds niet door hebben dat ze niet alleen op de wereld zijn. Van mij mag Brian Mariano uit de gevangenis blijven om voor deze mensen die een gevaar zijn op de weg een plekje open te laten. Al stopt Brian Mariano zijn koffer vol met doping of drugs. Is jammer voor hem zelf. Maar ik moet wel regelmatig denken aan dat kleine kindje van 7 jaar die hier kwam met zijn ouders voor waarschijnlijk een fijne vakantie. Maar wat nu een regelrechte ramp voor hem is, de rest van zijn leven. En de dader????? Die loopt vrij rond. En ziet waarschijnlijk de ernst van zijn daden nog steeds niet in.

 19. Dus omdat autos met hoge snelheden rijden is het direct een straatrace? Vind ik een beetje kort door de bocht. Kijk naar de autos!!!! Een oude en een klein krattebak.

  dat zou dus betekenen dat er op Curacao de hele dag door heel veel mensen gestraatraced wordt,

  Deze gasten redden gewoon te hard. 1 dood en de andere alweer op vrij voeten
  Te triestvoor woorden.

 20. Op wat voor eiland leven wij toch? Is Curacao inderdaad een bananenrepubliek aan het worden? Het is toch allemaal afschuwelijk wat Jan schrijft…!

 21. Hoeveel mensen moet je doodrijden als je zonder rijbewijs rijdt voordat het OM je straf geeft? 5,10,100?

 22. Nelson dos Santos rijdt zonder rijbewijs 3 mensen dood en zit nog geen week vast.

  Deze kerel is met straatraces bezig, zonder rijbewijs en met ongekeurde auto, veroorzaakt een dodelijk verkeersongeluk en is binnen een dag weer vrij.

  Brian Mariano wordt veroordeeld tot een jaar cel wegens de smokkel van een kilo drugs en heeft een jaar na zijn veroordeling nog geen seconde gezeten.

  Bewijzen tegen Schotte zijn met volle kruiwagens bij het OM aangeleverd, maar ze komen eerst in actie als bezorgde burgers een zaak tegen het OM aanspannen om eindelijk eens actie te ondernemen.

  Wat justitie betreft is Curacao echt een bananenrepubliek. En Peppie met zijn kokkies maar roepen dat het eiland snel onafhankelijk moet worden.