• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ivar AsjesCURAÇAO – Tijdens zijn werkbezoek heeft Premier Ivar Asjes gesprekken gevoerd met Curaçaose studenten die in Nederland wonen. De gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels was hierbij ook aanwezig. Er is onder andere gesproken over de sociale situatie van Curaçaose studenten in Nederland.

Ook maakten de studenten kenbaar terug te willen keren naar Curaçao na het afronden van hun studie. Wel willen ze eerst enkele jaren werkervaring opdoen.

Potret 1b_Copyright Caînva Isenia

18 reacties op “Asjes in gesprek met Curaçaose studenten in NL”

 1. Als alle Curacaowenaars uit Nederland weer terug naar Curacao zouden komen, maken Asjes en Schotte geen enkele kans meer in de politiek.
  Je kunt dus ook in Nederland verblijvende YdK stemrecht geven voor de Staten hier.
  Als Nederlander mag ik wel in Curacao stemmen voor de Nederlandse Tweede Kamer , waarom dan dat omgekeerd niet ? Juist !

 2. Ons aller “rolemodel” probeert zichzelf te verkopen aan onszelf en dat vind ik the joke of the week. Lijkt wel op het snoepje van de week, van de Gruyter vroeger, maar dan anders. Kunnen wij best invoeren denk ik en in navolging van Arthur kan half Curaçao dan iedere week meelachen.

 3. Ivar Asjes kan jullie alles over vertellen. Hij is de grootste boef samen met Schotte (die ooit als Minister President) gezeten heeft. Asjes zorgt goed voor zijn eigen vrouw Tara Asjes-Prins, die niets kan en niets uitvoerd. Zij kan nieteens een nederlandse brief schrijven, laat staan spreken. Zij zijn op dit moment hun eigen zaken en positie aan het zeker stellen. Want Asjes weet dat hij na Minister President schap niet meer aan de bak kan. HIj is een dief samen met Tara Asjes.
  Tara Asjes-Prins denkt dat zij kan leiden. Maar met haar slechte manieren en vieze woorden komt zij nergens!!! zij was in het hotel ook zo!! Mensen kleineren, uitschelden,

  Studenten denk 2 keer voordat jullie die stap maken om terug te keren hier op het eiland is er geen werk. !!!! Pueblo Soberano Ivar Asjes en zijn groep roept kom wij zorgen voor werkgelegenheid maar puntje komt bij paaltje!!! zij zorgen voor hun eigen mensen die alleen Mavo3 hebben. dieze krijgen functie zoals Secretaris Generaal schaal 17 en schaal 18.
  Waarom??? mensen die geen kennis van zaken hebben, nee het is alleen om deze mensen te leiden en te zeggen hoe zij het willen. Er wordt alleen door PS geregeerd!!! daarom gaan wij naar onze moerschont.!!!

 4. Waarom studeren? Met alleen MAVO3 kom je er ook. En winkeldiefstallen plegen, meineed plegen en een diploma vervalsen levert je ook een topsalaris op,

 5. @Tuna
  Behalve wat jij al genoemd heb, wat dacht je van onze “medische Berlijnse muur”,
  waar slechts een enkeling door heen kan breken omdat er anders niet
  voldoende taart overblijft voor hun oudere collegae, bij wie je zes maanden of langer
  moet wachten op een afspraak, en dit alles voor het welzijn van hun patienten,
  waar ze een of andere eed op hebben afgelegd.

 6. Allemaal mooi en aardig eerst afstuderen schulden maken en daarna in de rij staan want politieke vrienden zonder diploma’s komen eerst aan de beurt.

 7. Ach ja, het zijn zeer slimme mensen, die studenten. Laten zich niet ompraten door leeg gepraat.

 8. Terugkeertips:
  Lid worden van de grootste politieke partij. Als die verliest, direct switchen.
  Meedoen in veel liefdadigheidszaken en werkgroepen voor allochtonen.
  Marvelyne is er ook ver mee gekomen.
  Je CV oppoetsen tot hij glimt. In veel besturen gaan zitten, want bestuurservaring is nodig voor veel politieke benoemingen.
  Kiezers trekken bij verkiezingen door ongenuanceerd te trappen tegen de gevestigde orde.
  Contacten leggen met zakenlui die van de politiek afhankelijk zijn. Levert zakgeld op.
  Op de website van STBNO nagaan waar je opleiding het best aansluit.
  http://www.sbtno.org/Overheidsentiteiten.html
  Daar staan alle overheidsentiteiten.
  Tijdens je verblijf hier, stelselmatig contact zoeken met deze instellingem en zien wie je er al kent. Vraag ouders en kennissen (of je nieuwe partij) met wie je kunt spreken en waar ze naar hun happy hour gaan..

  Kortom…gewoon systematisch aanpakken. Asjes is er ook zo gekomem.

 9. @ Ramoncito, kan me voorstellen dat je die jongedame aardig vindt, echter de grovere uitwassen daarvan ondervinden een hoop jonge afgestudeerden hier ook.

  Vormen van het moeten ondergaan van de alom vertegenwoordigde macho houding welke onze cultuur zo tekent met alle uitwassen vandien, inclusief seksuele intimidatie moeten accepteren dan wel het moeten ingaan op bepaalde voorstellen om de eigen positie dan wel carrière te kunnen veilig stellen.
  Dank je wel dat je me aan dat onfrisse aspect van de cultuur hielp herinneren.

 10. Drs. Ivar Jasjes & Fraudelyne Wiels vertellen Curaçaose studenten hoe het moet.

 11. Zorg voor huisvesting, zorg voor een goed salaris en arbeidsvoorwaarden
  Ondersteun de terugkerende als ze juist door het wel hebben van kennis worden uitgekotst door het eigen volk en meerderen/chefs. (zwarte makamba effect).

  Maak het duidelijk dat deze mensen de toekomst mede gaan bepalen, en dat de tijd van nitwits met een grote bek om hun onkunde te maskeren over moet zijn op dit eilandje. Doen we het bovenstaande hier niet dan blijven we in de Curaçaose middeleeuwen hangen, ook omdat het een hoop mensen zeer goed uitkomt.

  We moet af van het feit dat een paar klassen mavo en een dansles en een paar veroordelingen het niveau is waarop je hier Minister president kan worden. Zolang het algemeen niveau niet op een hoger plan komt dan zal men de koppen die boven het maaiveld uitkomen blijven afkappen, dan heb je dus een studie gedaan om je daarna toch weer te moeten aanpassen aan de overgrote domme massa.

  Het grote voorbeeld daarvan zien we dagelijks van onze politici die hier propageren voor vooruitgang te zijn, maar in de praktijk juist het grootste obstakel van hetgeen ze prediken vormen. Curaçao is niet gebaat bij slimme mensen is de boodschap, slechts bij sluwe mensen lijkt het wel.

 12. Wie is dat meisje tweede van links met een grijse blouche? Ziet er wel leuk uit!

 13. wevloed ook nog niet vergeten ,werkervarng opdoen is een valkuil, dan leer je ook hoe het wel kan als je dan terugkomt en je wilt hier gaan werken dan merk je ineens dat de werkwijze hier totall anders is.
  de chef voelt zich bedreigt door de parate kennis, de openheid en antwoorden zijn dan te brutaal en dan moet de politieke invloed ook niet vergeten je heb misschien de juiste opleiding, maar niet de juiste politieke kleur, dus op u i de keuze niet gevallen.

 14. Eens met jullie allebei.
  Er moet wel gwerkt worden aan werkgelegenheid. En idd, als je nu al weet dat je terug wilt keren, zou ik ook meteen na het afronden terug keren naar Curacao. Niet eerst wennen aan de Euro’s. Logisch ga je beide vergelijken en als je tot de conclusie komt dat je dat bedrag nooit gaat verder op Curacao, kom je niet makkelijk weer terug.

 15. Zou hij “uitleg” hebben gegeven hoe zij in de toekomst oneigenlijk gebruik van de credit cards van hun baas kunnen plegen. En dan vooral hoe zij er zonder terugbetaling van het gejatte geld mee weg kunnen komen. De Amerikanen noemen dat dacht ik, streetwise education.

 16. Asjes kan de studenten inderdaad waardevolle tips geven, zoals hoe om te gaan met je creditcard, hoe politiek benoemd te worden tot directeur en hoe je een baan achter de hand kunt houden voor als je je huidge baan mocht verliezen.

  En hoe je je echtgenoot benoemd krijgt op een reeks overheidsfuncties.

 17. Beste studenten,

  Dat is nou mijn valkuil geweest, eerst even ervaring opdoen. Dat werdt mij fatal ik heb eenmaal aan de euro’s geproeft werd mijn weg terug heel moeilijk.

  Dus weet waaraan je begint!!! Maak maar eerst je studie af…

  Ivan

 18. Het belangrijkste is dat de studenten wel een baan kunnen krijgen als ze terug komen.. Wat gaat Asjes daaraan doen?