• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – Zeker dertig criminelen die in Nederland een gevangenisstraf moeten uitzitten, houden zich schuil op Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Dat schrijft De Telegraaf. Woensdag werd Melfrin K. opgepakt vanwege een veroordeling van een schietpartij in 2007.

Voor die schietpartij is hij in 2009 veroordeeld. In het geval van de voortvluchtige misdadigers gaat het vaak om smokkel, drugs- en geweldsdelicten. Volgens de krant weigerden de Curaçaose autoriteiten vorig jaar om mee te werken aan een ‘schoonmaakactie’ omdat het vreesde voor razzia’s en klopjachten op het eiland. Het Openbaar Ministerie wilde niet reageren op de vraag waarom die actie is afgeblazen.

Aanhouding
Het schuiladres van de 29-jarige Melfrin K. is woensdag opgespoord, waarop er een aanhouding volgde op verzoek van Nederland. K. werd gearresteerd op een bouwplaats in Montaña. Hij is ter plekke voorgeleid en wordt deze week op het vliegtuig naar Nederland gezet.

10 reacties op “‘Tientallen voortvluchtige criminelen op vroegere Antillen’”

 1. Idee voor mooie PR-actie van Curacao Tourist Board: “Curacao, paradijs voor YdK-criminelen”.

 2. @Lynn, Ik zal ophouden wanneer de Brian, Nelson en Gerrit hun straffen hebben gekregen en in Bon Futuro zitten! Deal?

 3. Koko loko@ Ja zou fijn zijn om ze te laten gaan en dat belastingbetalers niet mee laten betalen, Maar triest is dat daar de Nederlanders niet worden opgepakt. Als je nieuws volg kan je wel begrijpen wat er daar aan de hand is en wie er allemaal een flinke hand in hebben. Daar betalen ze belasting voor criminelen die Top baan hebben en wij van onze positie in ons eiland eruit willen trappen. Waar denk je dat al die criminaliteit vandaan komen? Het is niet te vergelijken wat er daar word betaald door eerlijke mensen die hard werken en die het niet hebben,

 4. In de oude testament had men een safe haven voor crimi’s. Het is niet zo, dat je vogelvrij bent, bijvoorbeeld eerwraak. Weg met de gesettelde orde.

 5. @ Prison
  Het wordt nu wel een beetje saai, dat echo. Kom met iets interessanters.

 6. Niet flauw doen, hè Wimpiri, wat “bij bestek” !?! Gewoon toegeven dat men in Nederland ook fouten maakt. Niet alleen op Curacao worden ze niet vastgezet , ook in Nederland gebeurt dat.

 7. @Luis, in NL worden ze tenminste nog veroordeeld.. Gerrit Schotte en Nelson dos Santos zijn nog steeds niet voorgekomen.. Trouwens Brian Mariano is wel veroordeeld en heeft nog geen 1 dag gezeten!

 8. Luis, heb je wel eens gehoord van “bij verstek” veroordeeld. Een berucht voorbeeld is Desi Bouterse. Hierbij eindig ik met mijn opvijzelen van je IQ, doe er je voordeel mee.

 9. Laat ze maar lekker naar Curaçao teruggaan, scheelt de Nederlandse belastingbetaler een hoop geld.
  We daar blijven natuurlijk en nooit meer Nederland inkomen.

 10. Waarom worden criminelen die veroordeeld worden voor geweldsdelicten niet meteen opgesloten om hun straf uit te zitten? Of tenminste paspoort afnemen en wekelijkse meldplicht? Ned. veroorzaakt zelf dit probleem met hun nonchalant beleid. Hier lijkt wel of het de schuld van de eilanden is. Die mensen komen legaal binnen en hebben hier niets gedaan.