• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Fidel CastroCURAÇAO – Tien wereldleiders die in Cuba waren voor de top van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC) hebben een bezoek gebracht aan Fidel Castro. De een na de ander kwam langs om de 86-jarige Castro de hand te schudden en met hem op de foto te gaan.

Castro droeg in 2006 na een bijna fatale ziekte de macht over.

Bezoek
Castro sprak met zijn gasten over geschiedenis, wereldpolitiek en haalde herinneringen op aan de vorig jaar overleden Venezolaanse president en vriend van Castro, Hugo Chavez. De Argentijnse president Cristina Fernandez, de Braziliaanse president Dilma Rousseff, de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon kwamen langs. Net als de leiders van Bolivia, Ecuador, Nicaragua, Uruguay, Jamaica en Saint Lucia.

Groot figuur
Cuba-deskundige Philip Peters zegt dat de bezoeken aantonen dat Castro een van de belangrijkste figuren van de twintigste eeuw is. “Of je hem nu mag of niet, hij is een grote figuur in de geschiedenis van Latijns-Amerika en daarom bezoeken ze hem. Geen van de bezoekers bestuurt een éénpartijstaat. Geen van hen droomt ervan zijn economische beleid over te nemen. Maar ze bewonderen hem waarschijnlijk allemaal, omdat hij zich vijftig jaar tegen de Verenigde Staten heeft verzet.”

© Novum

3 reacties op “Wereldleiders in de rij voor handdruk Fidel Castro”

  1. Erik, neen Schotte kon even niet, hij was plotseling zijn diplomatiek paspoort kwijt, maar hij houdt dat tripje tegoed. Want bij zo’n verzameling “wereldleiders” kun je toch niet weg blijven.

  2. Waar waren de wereldleiders? De enige regeringsleider met enig gewicht genoemd in de opsomming is de Braziliaanse president Dilma Roussef. De rest is een verzameling leiders van half failliete staten, failliete organisaties en mini staatjes. Als dit onze wereldleiders zijn zou het er slecht voor staan met de wereld. De bewondering van deze ‘leiders’ voor de bejaarde despoot Castro geeft overigens te denken.

  3. Is Schotte ook daar geweest?