RechtzaakCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag vijftien jaar gevangenisstraf geëist tegen verdachte J.H.E. (22). Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit en doodslag op Stephen Kelly in augustus. De officier van Justitie noemde het ‘een koelbloedige moord’.

E. zou Kelly in Souax van dichtbij door het hoofd hebben geschoten na een ruzie over gestolen drugs. In eerdere verhoren bekende de verdachte. Het wapen zou hij hebben “weggemaakt”. Deze is nooit meer door de politie gevonden. Op de handen van de verdachte zijn minimale algemene schotrestdeeltjes aangetroffen. Ter rechtszitting ontkende E. de moord echter en verklaarde hij dat hij door een zekere Black en twee mannen is bedreigd om de schuld op zich te nemen.

‘Ongeloofwaardig’
De officier van Justitie noemde de nieuwe verklaring ‘zeer ongeloofwaardig’. E. was in een ander onderzoek in de gevangenis afgeluisterd met een telefoontap. Daarin heeft hij gezegd dat hij een geheel nieuw verhaal zou vertellen. Hij was van plan de schuld op iemand anders af te schuiven.


De verdachte heeft geen strafblad en is volgens de psychiater en psycholoog toerekeningsvatbaar voor zijn daad. Wel is hij drugsverslaafd en daarom adviseert Reclassering om de man daarvoor te behandelen. De moeder van Kelly diende een vordering in van 6400 gulden voor de gemaakte begrafeniskosten. De uitspraak volgt over drie weken.

www.versgeperst.com