Geld vragenHet ministerie van Financiën gaat de openstaande erfpacht, huur en gelden voor horecavergunningen innen. Het betreft een schuld aan de overheid die is opgebouwd in de afgelopen dertien jaar. In totaal worden er twintigduizend bevestigingen uitgestuurd.

De herinneringen worden deze maand nog uitgestuurd en in de maand februari.

24 reacties op “Overheid gaat openstaande schulden innen”

 1. @Lynn, Ja laten we hopen dat Jamaloodin, El Hakim en Schotte nu hun belastingen gaan betalen!!

 2. Laat de overheid dan ook bij Schotte zijn snoepreizen en die van die dikke privefotograaf en het sprekende mantelpak Stella van Rijn terugvorderen,

  Van dat geld kun je een klein ziekenhuisje bouwen,

 3. @ Lynn. Of zie ik het verkeerd?

  Verblijf jij in het van Rappard-museum (Paul van Vliet) waar unieke “stukken” zoals de laatste Brabantse maagd te bewonderen zijn? Je bent het braafste meisje van de klas en roomser dan de paus. De mens zit zo in elkaar, dat die zal proberen om de mazen in de wet te vinden waardoor het betalen van schulden en vooral belastingschulden vermeden kan worden. Figuren zoals Asjes met aan geld geen gebrek zullen zo lang als mogelijk blijven procederen om dat te bereiken of niet. Die willen zich niet verwijten niet ALLES gedaan te hebben.

 4. Ministerie van financiën is eindelijk wakker. En doet eindelijk haar werk.
  Wat we hier allemaal lezen is Stuiptrekkerij van de belastingontduikers die ondanks het eeuwige stilzwijgen van eigen wangedrag, nu in rep en roer zijn.
  Is maar het begin. De komende tijd wordt het me een partij snitchen, want wie wil nou alleen door de modder gesleepte worden? I go down, YOU go too,
  Trouwens, zijn de smeekbrieven voor verzoek om kwijtschelding de deur al uit?

  Ik had niet anders verwacht dan dat men als goede burgers, die het ALTIJD goed doen en beter weten, braaf en netjes en op eigen initiatief de belastingen betaalt. Of zie ik het verkeerd?
  Ik ben zoooooo teleurgesteld!

 5. @Zorro

  omdat de (ex-) ministers en (ex-) Statenleden ook betalingsachterstanden hebben?

 6. Wat heeft de belastingdienst dan de afgelopen 13 jaar gedaan?

 7. Dat ambtenaren ineens een tandje hoger (hebben ze er meer dan twee?) gaan draaien lag in de lijn der verwachtingen. De geaccordeerde claim van de Cubanen (120 milj) ligt immers ook nog op het bureau (van Palm of Asjes). Ook mogelijk dat men met de baten Inselair een steuntje in de rug wil geven, want anders gaat ook die maatschappij failliet.

  Regeren is vooruitzien en niet zakkenvullen. Dit slaat natuurlijk nergens op, maar het is een mooie afsluiter.

 8. Ongelooflijk dat hierover in al die jaren nog nooit een minister in de Staten aan de tand is gevoeld.

 9. Een ideale momenten ,want momenteel is Curaçao in grote Economische probleem .
  En ook de commerciële feesten moesten beëindig

 10. Hoop dat zij ook eens achter de bleasting schulden aan gaan van Assendelft, bij st. Tropez bij zijn appartement liggen een hoop ongeopende belasting aanslagen voor miljoenen.

  Ben benieuwd hoe zij uberhaubt bij st. Tropez gaan innen, officieel bestaat het niet, heeft het geen vergunningen, illegaal land gewonnen en uitgebouwd. Wel respect hoe zij dit doen en er mee weg komen, zonder dat iemand zich er druk over maakt..

 11. De verjarings termijn voor de belasting dienst en contractuele vorderingen is 5 jaar.

 12. hoeveel geld gaat er richting de Nederlandse Antilleen de zogenaamde opcenten.
  en over hoeveel geld heben we het eigenlijk.
  krijgen de bes en sit maarten ook een gedeelte van de opbrengsten.

 13. Zit al 3 jaar te wachten op een vergunning, dus als ze gaan incasseren neem ik aan dat die eindelijk klaar is.
  Zolang ze maar niet denken dat ik die 3 jaren ook ga betalen, dat kunnen ze shaken.

 14. schulden innen :
  te beginnen bij:
  Schotte + bekende vazallen
  Jamaloodin”+ bekende vazallen
  de Dos Santossen + bekende vazallen
  Wilsoe (heeft geen vrienden)
  Cooper ( + Gijsbertha)
  Monk (vrienden zitten bij de FARC)
  Peppie Sulvaran (=betaalt zelfs zijn contributie voor de advocaten vereniging, dus…)

  Aangezien het over een achterstand opgebouwd in 13 jaar gaat,zullen ook vroegere gezagdragers ( waaronder ongetwijfeld de PAR) hun schulden moeten betalen.
  Op deze wijze wordt minstens 95% geïnd. Dus scheldt de achterstanden van het “gewone” volk aansluitend kwijt dat heeft het door de politieke uitbuiting de laatste jaren al moeilijk genoeg..

 15. Grappig dat zoiets het nieuws haalt, kan alleen maar hier!

 16. @ Mha. ,bestaat er niet iets als verjaring

  Goed punt en zal ongetwijfeld bestaan. Verjaring kan gestuit worden door steeds op tijd de vordering te herhalen. Onze ambtenaren kennende denk ik, dat een beroep op verjaring succesvol kan zijn. Er zullen zeker vogels bij zijn (eerder genoemd), die zullen volhouden om niet te betalen dus dat gaat meer tijd en geld kosten mogelijk zelfs door rechtzaken. Visa Asjes heeft dat traject al doorlopen.

 17. En zullen ze ook direct hun openstaande schulden en beloofde subsidies ook aflossen?

 18. Nou dan hoop ik dat ik ook een brief in de bus krijg.Woon op 4000 m2 erfpacht grond was 30.000 m2 is in de loop der tijden verdeeld onder family er staan 4 huizen op,de grond is al 150 jaar ,word al 80 jr door onze family bewoond.heb nog nooit een rekening gezien.als ik een brief krijg kan ik in de klins om de grond als eigendom op te eisen.of kan mij iemand vertelen dat dat niet kan?,

 19. Wat een prima idee. Drs. Visa Jsjes dient ook nog 99.000 nafls (ex rente) aan de overheid (Selikor) te betalen ivm ongerechtvaardigde salariëring. Laat nos Prome Minister beginnen het juiste voorbeeld te geven 😉

 20. Mogen we aannemen dat iedereen recht heeft op eenzelfde “regeling” (zal wel kwijtschelding zijn geweest) als Hakim en Jamaloodin?
  Voor de wet is iedereen toch gelijk?

  “Jamaloodin was voor zijn ministerschap directeur van het beveiligingbedrijf Speedy Security, minister Nasser el Hakim was directeur van Optica Hakim. Beide bedrijven leverden diensten aan de overheid en hadden belastingschulden en achterstanden in afdracht van sociale premies voor hun bedrijven..”

  Doet Aqualectra ook mee?

 21. belachelijk, er zullen veel bedrijven niet meer bestaan, onze overheid is jaren aan het snurken geweest.

 22. Hoe is dit in Gods naam mogelijk,ik weet niet of men weet waar men mee bezig is!als dit echt waar is ,bestaat er niet iets als verjaring ,het is toch te gek voor woorden.
  Ik geloof dit niet !!dit is echt een grap HA HA HA m h à

 23. Geldt dit ook voor alle illegaal bouw en woningen of meerdere woningen op een erf
  Er valt meer te halen dan afgelopen 13 jaar achterstand

 24. Vergeet die van Schotte, Jamaloodin en dos Santos niet.