• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

‘poeder Isla is kankerverwekkend’CURAÇAO – Afgelopen zaterdag ontsnapte er wit poeder uit de schoorsteen van de Isla-raffinaderij. In tegenstelling tot berichten van Isla bestaat er volgens Smoc-voorzitter Peter van Leeuwen wel degelijk gevaar voor de volksgezondheid.

Dat beweert Van Leeuwen in het Antilliaans Dagblad. De voorzitter verwijst naar eenzelfde incident uit mei 2004. Uit onderzoek bleek volgens Smoc dat het poeder kankerverwekkende stoffen bevatte. Het poeder ontsnapte zaterdag rond 13.00 uur op het moment dat de Cat Cracker opstartte. Het proces werd stilgelegd en om 18.00 uur hervat. Isla-woordvoerder Kenneth Gijsbertha is tot op heden nog altijd niet bereikbaar voor commentaar. 

1 reactie op “Van Leeuwen: ‘poeder Isla is kankerverwekkend’”

 1. Uit de tijd van de Shell(C.P.I.M.) zijn er meerdere gevallen bekend van employées, die aan kanker ziektes overleden. Ook vele schoolkameraden overleden later hieraan.

  De diverse dampen (benzol enz.) moet je duidelijk niet inademen, ook is directe huidkontakt met diverse vloeistoffen en inademen van de (chemische en verbrandings-) gassen te vermijden.

  Of ‘t af-fakkelen van gassen niet te vermijden is?? Terug voeren in de processen of andere methoden zijn hier aan te wenden. En moeten de schoorstenen nu toch wel goede filters verplicht hebben!!

  (Automotive-) engineering heeft voor- en nadelen.

  Peter Teunisse