• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Shurandy_QCURAÇAO – Shurendy Q. is gisteren op vrije voeten gesteld, ondanks dat er vorig week vijftien jaar cel tegen hem was geëist. Dat bevestigt zijn advocaat Inez Weski tegenover Crimesite.nl. Hij wordt verdacht van drugssmokkel, het voorbereiden van een liquidatie en deelname aan een criminele organisatie.

Zijn medeverdachten zitten nog in hechtenis.

Onvoldoende bewijs
Volgens advocaat Weski duidt zijn vrijlating op onvoldoende bewijs. “De opheffing van de voorlopige hechtenis door de rechtbank, vooruitlopend op het vonnis, geeft te denken over hoe de rechtbank over het bewijs dat tegen Q. voorligt, denkt. Het bewijs is voor een belangrijk deel gebaseerd op ping-gesprekken”. Q. verklaarde echter niets te maken te hebben met deze schuilnamen. Ook is hij niet getapt en neem de advocaat in twijfel of hij werkelijk is geobserveerd.

Shurendy Q.
Volgens het OM is Q. de leider van de ‘zeer professionele’ bende. Met behulp van enkele medewerkers van luchthaven Schiphol en andere internationale vliegvelden, smokkelde de bende cocaïne via Bonaire en Curaçao naar Nederland. Daarnaast wordt hij ook verdacht van een mislukte liquidatiepoging.

9 reacties op “Shurendy Q. weer op vrije voeten”

 1. @ Nadwa,Brain Mariano woond dacht ik in een ander land en hij moet in principe op Curacrim zijn staf uit zitten,wie weet heeft met gerecht allang een oproep gedaan dat Brain zich moet melden. één ding is zeker ze hebben hem nog niet op de interpool lijst gezet, hij is makelijk te vinden speeld elke week honkbal in NL.Maar zal wel weer een voorkeursbehandeling krijgen om dat het een honkballer is, die mogen op Curacrim een moord plegen zonder straf te krijgen.Wat betreft ShurendyQ die heeft puur mazel dat het OM weer heeft liggen slaapen,en het is nog altijd zo dat er wettig bewijsbaar matriaal moet zijn om iemand te veroordelen,maar denk niet dat hij lang los loop.

 2. Kan die plek die van Shurendy die nu vrij komt dan niet worden ingenomen door Brian Mariano?

  Die wacht al een jaar opdat hij zijn straf kan gaan uitzitten.

 3. Geen verklaring van justitie en alleen vermoedens van zijn advocaat. Ik kan daar niets mee.

 4. Volgens het OM is Q: “de leider van de ‘zeer professionele’ bende.”

  Dan had het OM ook professioneel bewijs, op een professionele manier moeten verzamelen!!

 5. Maar goed dat hij weer vrij is, hij ziet er uit als een lieve, aangename en vriendelijke jongen!

 6. @watdan, Brian Mariana is veroordeeld en het is bewezen dat hij schuldig is.. Blijkbaar kon dat niet bij Shurendy.. Als hij wel bleef zitten zou je huilen dat het racisme is! wat wil je nu precies?

 7. trouwens bestaat de norm kroongetuige nog,

 8. die erkennen tenminste hun fouten

 9. Heeee, wat lees ik nou???? Q op vrije voeten? Door rechtbank HAARLEM?
  De NEDERLANDSE jusitie is goed bezig. Dus ook daar kunnen er klaarblijkelijk fouten gemaakt worden. Waar blijven de reacties nu??…..”De Brian Mariano opmerkingen/de Schotte opmerkingen”????