• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ToerismeCURAÇAO – In 2013 heeft de toerismebranche 730,5 miljoen gulden opgeleverd. Dat is 45,5 miljoen meer dan vorig jaar, meldt de Curacao Tourist Board (CTB). In samenwerking met het ministerie van Economische Ontwikkeling hebben zij een onderzoek verricht naar de cijfers uit de toeristische sector.

In 2012 geneerde deze sector 685,6 miljoen gulden.

Regio’s
Europese toeristen waren goed voor 43 procent van de opbrengt uit de toerismebranche in 2013. Dat is gelijk aan een bedrag van 317,8 miljoen gulden. Toeristen uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika en het Caribisch gebied leverden respectievelijk 207,3, 135,2 en 46,6 miljoen gulden op. De top vijf bestaat uit Nederland (30 procent), Venezuela (20,9 procent), de Verenigde Staten (14 procent), Aruba (4,5 procent) en Duitsland (4 procent). In totaal betreffend het meer dan 440 duizend toeristen.

8 reacties op “‘Toeristische sector levert 45,5 miljoen meer op dan vorig jaar’”

 1. ik denk ook dat worstelaar gelijk heeft.
  het was overal vrij rustig; op de stranden, in de restaurant en de hotels moesten giga kortingen geven om een beetje gasten te trekken.
  dus geloof de cijfers van deze CTB ook niet.

 2. Het CTB is een instantie die zichzelf in stand moet houden dmv leugens en bedrog. Iedereen die in de branche zit, weet dat deze cijfers niet kloppen. Tussenlandingen etc. worden zeker ook meegeteld… misschien wel ieder vliegtuig dat over het eiland vliegt ook. Anders zijn die belachelijke cijfers niet te verklaren,

 3. @Rob, geld wordt teruggestord aan de buitenlandse bedrijven zoals Hilton en Marriot..

 4. 2013 is het slechtste jaar ooit geweest voor de toeristenbranche, het CTB meet hoeveel mensen er aan komen op de airport en aan die getallen koppelt het CTB conclusies.
  De eigenaren van hotels, restaurants, carrentals enz enz weten wel beter. Als het CTB zichzelf maar veren in zijn eigen kont blijft steken zal 2014 net zo slecht zijn als 2013.

 5. @ rob, duhh is alleen goed voor de deviezen en de ob dus minimaal voor de overheid.
  meer mensen meer goederen vanuit het buitenland

 6. Ik had niet het idee, dat het zo druk op het eiland geweest is het afgelopen jaar.
  blijkt dus mee te vallen??

 7. Wat gebeurd er met al dat geld ,worden hiermee de gaten in de begroting mee gedicht of zijn er planen voor de veiligheid van de toeristen en bewoners of een nieuwe pier,wegenbouw,een leefbare en leukere binnenstad etc ,etc ,etc
  Ik ben reuze benieuwd

 8. Als er niets gedaan wordt aan de viezigheid en de criminaliteit blijven de toeristen weg