• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Michael Schumacher foto: NovumCURAÇAO – De procedure om Michael Schumacher uit zijn kunstmatige coma te halen is ingezet. Dat meldt de Franse sportkrant L’Equipe vandaag. Na een ski-ongeluk liep Schumacher zwaar hersenletsel op. Hij reageert positief op de eerste pogingen van zijn artsen om hem langzaam te laten ontwaken.

De verminderde druk op de hersenen van Schumacher stond toe dat er een volgende stap werd genomen. Volgens neuroloog Jean-Luc Truelle is vier weken de maximale termijn om tot de procedure over te gaan. “Nadat de coma langzaam is afgebouwd, opent de patiënt zijn ogen en wordt geprobeerd hem op eenvoudige bevelen te laten reageren”, zegt Truelle in L’Equipe. “Open je ogen, sluit je ogen, open je mond”, geeft hij aan.

Optimisme
Ondanks de bemoedigende eerste signalen, waarschuwt Truelle voor te veel optimisme. “In de twee maanden die nu volgen, zal de patiënt in een toestand van verwarring leven”, stelt hij. “Over de verdere toekomst is het erg moeilijk om voorspellingen te doen. Bij hersenletsel kan je pas na meerdere jaren de volledige schade vaststellen.”

Ski-ongeluk
De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 viel tijdens het skiën in het Franse Méribel en raakte met zijn hoofd een rots. Hij was na de klap nog bij bewustzijn, maar zijn situatie veranderde snel. In het ziekenhuis in Grenoble is hij twee keer aan zijn hersenen geopereerd.

© Novum

www.versgeperst.com