• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Officier van Justitie Guillano Schoop zegt dat er ten gevolge van onderbezetting zaken blijven liggen bij het Openbaar Ministerie. Dat zei hij eind december in gesprek met Radio Hoyer 2. Volgens Schoop blijven met name kleine zaken liggen.

“Door onderbezetting van de ondersteuning van het OM moeten we prioriteren en blijven kleine zaken liggen”, aldus Schoop.

Schriftelijke vragen
Zonder het te weten gaf Schoop in december dus al antwoord op schriftelijke vragen die deze week werden gesteld door de Tweede Kamerleden Roelof van Laar van de PvdA en VVD-er André Bosman aan ministers Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Ivo Opstelsten van Veiligheid en Justitie. Ze willen weten of er als gevolg van de geringe capaciteit zaken liggen die de recherche en OM normaal gesproken wel zou oppakken.

Achterstand inlopen
Schoop geeft toe dat er zaken blijven liggen, maar benadrukt dat via andere wegen geprobeerd wordt de achterstand in te lopen. “Door de introductie van snelrecht en wegwerkdagen proberen we op creatieve wijze zoveel mogelijk af te handelen”, zegt Schoop.

Aanwijzing
De officier van Justitie erkent dat deze situatie nog wel even zal voortduren nu er een aanwijzing is vanuit de Rijksministerraad, waardoor er geen nieuw personeel mag worden aangenomen. “We moeten het doen met de bezetting zoals die nu.” Hij hoopt dat er in 2014 in ieder geval minder zaken binnenkomen.

Guillano Schoop in gesprek met Victorine Stillen en Rick Hart.

2 reacties op “‘Zaken blijven liggen door onderbezetting OM’”

 1. – Brian Mariano
  – Nelson dos Santos
  – Gerrit Schotte
  – Zaak Bientu..

  Ik vind het niet echt kleine zaken hoor!

 2. Brian Mariano en Nelson dos Santos zijn zeker ook blijven liggen?