reforma campagneCURAÇAO – De Reforma-campagne van Gerrit Schotte boekt succes. In de afgelopen week heeft de beweging 3.500 nieuwe ondertekenaars gevonden in verschillende buurten op het eiland, laat de organisatie weten. Het campagneteam verzamelt ook aanhangers op strategische punten.

Met de hulp van de beweging wil Reforma het kiesstelsel aanpassen.

28 reacties op “3.500 Nieuwe handtekeningen voor Reforma”

 1. Reforma nu óók in Nederland ?

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22260629/___Democratie_hervormen___.html

  “Buma wil verder dat wie nu na een ruzie opstapt uit de eigen fractie (in de Kamer of in de gemeenteraad) zijn zetel in beginsel opgeeft, tenzij hij bij de verkiezingen genoeg voorkeursstemmen haalde voor een eigen zetel.”

 2. Reforma, laat me niet lachen. Degenen die dat tekenen zijn over het algemeen te dom om hun eigen naam te schrijven, en dat is precies de vijver waarin gekke Gerritje graag vist.

 3. Ik heb net een tv progama beken over Stalin,deze heeft ook maar 3 jr scholing gehad en is er ook af getrapt, ook hij is aan de macht gekomen met een soort Reforma,nou mensen er staat ons nog wat te wachten als dat Reforma er met omkoperij er door komt,maak je berst maar nat Curacrim

 4. @marsha, Daarom neemt niemand peppie serieus… zelfs al heeft hij gelijk met Tromp het feit dat hij met hand en tand Schotte blijft verdedigen maakt hem een persona non grata

 5. Je kan de ezel uit het bos weghalen, maar niet het bos uit de ezel.

 6. Gerrit Schotte en “Reforma”??? Hij liegt zo veel, zelfs als hij Bon dia zegt moet je op je horloge kijken of het wel zo is.
  Hij is nog NOOIT op een waarheid betrapt kunnen worden.
  Hoe zit dat ook al weer met zijn “verloren”diplomatieke paspoort??
  En nu weer zieltjes winnen op strategische punten, Koraal Specht, Weto, Souax, Gato Gibraltar enz. Walgelijk mannetje.

 7. Het Reforma/hervorm thema is gestolen van Helimin Wiels .
  Het was Helmin Wiels die als eerste over Reforma sprak. MFK heeft dit thema gekaapt van Pueblo Soberano
  Wees een creatief en bedenk jou eigen ding!

  Wat staat er in die Refomra? Wat word er getekend?

 8. 3.500 handtekeningen … zegt Schotte….

 9. ik vind het zo jammer voor het volk echt jammer een geloven in iemand als gerrit schotte met zijn reforma wat heeft hij die arme mensen weer beloofd echt jammer ik schaam me als ik dit leest hoe vak moet hij ons voor het gek houden (lanta foi sonjo) waker worden

 10. Grappig de woorden van ratvocaat Peppie Sulbaran in het Antilliaans Dagblad van vandaag: ‘Ze stellen
  dat de reputatie van Schotte
  als mens en zijn aanzien
  als politicus zijn aangetast
  door de huiszoeking.’

  Als je met droge ogen durft te beweren dat Schotte nog een reputatie heft dan ben je toch echt rijp voor opname in de Caprileskliniek.

 11. Iik zou me niet te druk om Gerritje maken. Het zwaard van Damocles hangt boven zijn hoofd te zwengelen.
  Belastende papieren die zowel in Italie alswel hier in zijn huis, Sede, kantoor whatsoever zijn gevonden zullen binnenkort uitwijzen dat ook deze boef door het OM gepakt zal worden.
  Met hem rollen er meer om, we kunnen erop wachten. En bovendien laten we nu wel wezen zij geven aan 3500 handtekeningen te hebben maar wie controleert dat. Men kan zoveel vertellen.

  Ondertussen misschien wel zo respectvol dat Frans e.a. zich niet zo ongenuanceerd uitlaten over de bewoners hier.
  Domme mensen hebben we overal, helaas. De geschiedenis heeft datinmiddels wel bewezen.
  Laten we even kijken naar de “volgelingen” van Wilders. Die blinken ook niet uit in intelligentie.
  Helaas zie je dat overall.

 12. Ik ben een ontzettende domme ongeschoolde Kurazoleinse mondibewoner, daarom zal ik morgen met overtuiging en veel plezier tekenen voor reforma. Nou, het zullen wel een paar kruisjes worden, want zelfs m’n naam kan ik niet foutloos schrijven. Tja, dat krijg je met domme mondi bewoners. Leve de reforma!

 13. Dit hebben we toch voorspeld zoals dat Schotte bij de volgende verkiezingen veel stemmen zal krijgen. Jammer, dat hij niet door de screening zal komen, maar dan zet hij gewoon een marionet neer. What’s new. Reforma zal geen 2/3 meerderheid halen.

 14. Hoe betrouwbaar zijn deze cijfers?. Wat is er tegen deze mensen gezegd om te tekenen? Wat kunnen we doen om deze mensen te helpen? Iemand met een gezond verstand veroordeel zelf zijn naasten bij onacceptabele gedrag.

 15. HOW STOP!! Bij deze wil ik dus onze 4 handtekeningen ongeldig laten verklaren!!
  Tegen ons is er heel iets anders gezegd…
  De mevrouw die ons uitlegde waarvoor de actie was, zei dat het voor de schoolboeken was die beloofd waren maar veel scholen hebben die schoolboeken niet gekregen!

  Dus ze hebben met een leugen ons een handtekening laten zetten.
  Echt schandalig dit, dit zaakje stinkt.

  Als ik/wij duidelijk waren voorgelicht door de mevrouw, hadden wij dan ook NOOIT getekend hiervoor.

 16. Dat de pshychopaat en pathologische beroeps leugenaar Gerrit de Raaf weer aan de macht wil komen en een dictoraal bewind zal gaan uitvoeren dat weten wij al een tijdje,op alle manieren zal hij zijn best doen.Hij weet zelf donders goed dat de hele Reforma discusie een luchtbel is en er nooit komt,hij misbruikt de mensen met beloftes en mooie praatjes, tiepes trekjes van een psychopaat die kosten wat het kost een ander zijn wil op wil leggen.Hij gebruik het Reforma alleen om zijn oude kiezers te behouden en nieuwe kiezers aan te lokken.Ik denk dat hem dat niet lukt, ten eerste komt hij nooit meer door de sceerning en ten tweede staat hij eerdaags voor het hekje bij de rechtbank.

 17. triest dat deze ongeschoolden wel hun handtekening hebben leren zetten.
  Iemand met ietsje verstand en opleiding, gaat zo iets leugenachtigs van de heer Schotte nooit ondertekenen.
  Schotte heeft nog nooit de waarheid gesproken!!

 18. Quote: De manipulator biedt je een bron tot wijsheid en macht waarvan hij je laat geloven dat hij die bezit. Dat geloof je uiteraard alleen als je niet zelf bent overtuigd van je eigen wijsheid, kennis en kracht.

  Psychologische manipulatie, iets waar de aanhangers van Schotte niet tegen opgewassen zijn. En de politiek stond erbij en keek ernaar.

 19. met leugens en kletspraat onwetenden manipuleren tot het tekenen van lijsten onder valse voorwendsels. Schotte ten voeten uit.

 20. Welke gekkerd heeft nog vertrouwen in Schotte? Hij heeft in verleden al zoveel dingen beloofd en uitgespookt dat hij niet meer te vertrouwen is.

 21. Gerrit Schotte, maar sorry welke opleiding heert deze meneer genoten ik zou zeggen schoenmaker blijf bij je leest

 22. Gerritje kan zijn verzamelde handtekeningen wel verscheuren want iedereen (ook een rechter) zal tot de conclusie komen dat deze handtekeningen onder valse voorwendselen en op een niet transparante wijze zijn verkregen. Ze zijn dus van nul en generlei waarde. Ik vermoed overigens dat Schotte het woord “transparant ” niet eens kent.Dat zijn advocaten Peppi c.s. hem in deze kwestie geen goede raad hebben gegeven is niet te begrijpen. (Maar Sulvaran heeft voor een andere tactiek gekozen om Schotte weer in het zadel te helpen(en de bevolking aan de bedelstaf! Sulvaran is een eerst klas oplichter! Er gaan ook geruchten dat hij achter de moord op Wiels zit.( niet zeuren Sulvaran, een beetje overdrijven mag van jou en de rechter was het met je eens.. Toch?).

 23. Ach ja..

 24. Frans, wij kennen hier geen mondi bewoners. Toon wat respect.

 25. Dus 3500 mensen die tekenen en niet weten waarvoor ze tekenen.. triest

 26. ja en een deel daarvan zijn voor de gek gehouden Anti fluoride aanhangers.
  Lekker makkelijk zo

 27. Allemaal mondibewoners, die als je ze vraagt om te tekenen om de zon iedere dag een uur later te laten opkomen dat ook zullen doen.

 28. Ik vind dit echt een schandalige actie. Niemand informeert de mensen over het nut van de huidige situatie en het punt van de aanpassing van het kiesstelsel is verpakt tussen een aantal andere punten die zo vaag zijn opgeschreven dat iedereen het daar wel eens mee moet zijn.
  Dit is populisme in de zuiverste vorm, misbruik maken van de ongeinformeerdheid van “het volk” om er vervolgens je eigen agenda mee door te kunnen drukken.