• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Henk Pasman houdt ons op de hoogte van het wel en wee van de Emmabrug.

We zijn nu een week verder met de werkzaamheden aan het loopdek van de Emmabrug. Commentaar vorige week van CPA (Curaçao Ports Authority) was dat we de aannemer de kans moesten geven om het werk uit te voeren. Helaas ben ik er niet geruster op geworden nu er een behoorlijk aantal meters is afgelegd. De planken worden amateuristisch gelegd, ongelijke afstanden tussen de planken, hoogte verschillen, schroeven worden ongelijk ingeschroeft, schroefspijkers worden gebruikt op plaatsen waar normale schroeven nodig zijn. Zie ook de foto’s (zes nieuwe foto’s zijn vandaag toegevoegd aan het album, red.).

Het onderliggende rubber wordt niet vervangen, daardoor ontstaan er nu allerlei gaten door de oude schroeven, met als resultaat dat nu het onderliggende hout zal gaan rotten op den duur. Er zijn twee vraagtekens, het professioneel leggen van de planken en het voorkomen van houtrot in de toekomst. Planken liggen nu soms tegen elkaar waardoor er een veel grotere kans op houtrot is. Kijk je naar de oude planken dan is daar duidelijk te zien dat die professioneel gelegd zijn. Er nu veel minder schroeven gebruikt worden.

We praten wel over een bewegende brug waarvan ik nu al kan voorspellen dat een aantal schroefspijkers los zullen raken en naar boven komen. Waarom is er besloten slechts aan één kant van de onderkant een schuine kant af te zagen in plaats van aan beide kanten zoals bij de huidige planken? Wat ik graag zou willen zien is het bestek op basis waarvan de houtbestelling is gedaan, de aannemer de planken behoort te leggen en wie de verantwoording heeft voor de aanpassingen voor het voorkomen van houtrot. Wie voert de directievoering?

Helaas kan ik dit niet opvragen via de landsverordening openbaarheid van bestuur, aangezien die niet van toepassing is op overheids-nv’s. Met transparantie in deze zijn we dus afhankelijk van de bereidheid van de directie en/of commissarissen. Zet het bestek op de website van CPA dan kunnen we met zijn allen controleren wat er is voorgeschreven. Mijn advies blijft nog steeds om onmiddelijk stoppen met deze werkzaamheden.

9 reacties op “Ingezonden: ‘Onderhoud Emmabrug gaat helemaal fout’”

 1. Gewoon weer asfalteren net als vroeger.

  Nu weet je waarom.

 2. Als de betalingen van onderhoud van Emma Brug niet eerder is plaatsgenomen !!
  De enige optie is ,dat de onderhoud organisatie van Emma Brug moeten hun geld terugeisen

 3. Heb werk bekeken is gewoon gedaan door iemand die er ECHT geen verstand van heeft .
  Iedereen met twee linkse handen maken dat nog beter zonde van uitgegeven geld.

 4. Ay nos mes por, het is 2014 mensen ik durf te wedden dat er niets zal op dit eiland, we zakken steeds verder weg

 5. Helemaal met u eens zijn ben ik niet, U vergeet iets, n.l liefde voor je vak, zover aanwezig.
  Ondanks dat dit redelijk grof werk is zou je wel trots moeten zijn om het te mogen/kunnen maken.

 6. Weer iemand bij CPA die hier heel veel geld aan verdient en wij zitten weer met de gebakken peren, goed dat er aan de bel wordt getrokken!

 7. Foto’s bekeken, dit is nog minder dan amateuristisch, dit is ronduit prutswerk.

  Als ik de berichtgeving mbt de Emmabrug mag geloven stond deze op de lijst om genomineerd te worden als achtste wereldwonder. Als ik het zo moet beoordelen is de brug niet voor iedereen even belangrijk.

 8. Inderdaat Henk het is niet alleen slecht gemaakt het is een wanprestatie eerste klas van de aannemer maar ook van CAP,als dit zo door gaat kunnen ze de brug met twee jaar weer vernieuwen/repareren.De reden dat CAP het werk niet stopt en een kundig aannemer op het werk zet zal de volgende reden hebben,

  1) aanneem bedrag 170.000,00 waarvan minimaal 25.000,00 aan stekpenningen is uit betaald.Daarom kunnen zij de aannemer niet weg sturen,daar zij zelf dan in de problemen komen als de aannemer zijn mond open doet, maar dat zal niet gebeuren aangezien hij dan ook zelf voor omkoping voor schut gaat,.En dat een aannemer er zo’n puinhoop van mag maken bewijst in mijn ogen dat er duidelijk stekpeningen zijn betaald.

 9. Ik heb weinig verstand van dit onderwerp, maar na wat ik op de foto’s heb
  gezien kan ik U garanderen dat als mijn pooldeck er zo uit zou zien, ik het
  onmiddellijk zou laten slopen en de aannemer op bonjouren.
  En dan heb ik het alleen nog maar over het uiterlijk; het laat zich raden wat
  er dan technisch ook verkeerd zit.
  Schandalig, dat is alles wat ik nog te zeggen heb.