• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Hildegard Buitink politie bonaire korpschefCURAÇAO – Bonaire heeft de hulp ingeroepen van experts uit het buitenland na de vondst van twee lijken afgelopen vrijdag. Dat heeft korpschef Hildgard Buitink van het Korps Politie Caribisch Nederland gisteren meegedeeld op een persconferentie in Kralendijk.

Het gaat om deskundigen uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten, die zijn opgenomen in een zogenoemd team grootschalig onderzoek. Het hoofd van het recherche samenwerkingsteam Wim van Vemde is ook vertrokken naar Bonaire. Op Curaçao doet een Nederlands-Curaçaos politieteam onder zijn leiding onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels.

Twee lichamen
De twee lichamen werden vrijdagochtend kort na elkaar gevonden. Een lichaam werd gevonden in een uitgebrande auto, het andere lichaam in een water bij de Scholengemeenschap Bonaire. De identiteit van het laatste slachtoffer is inmiddels bekendgemaakt. Het gaat om de 27-jarige Francis Lourens uit Curaçao, die op Bonaire woonde. Het identiteit van het verkoolde lichaam dat na het blussen van een brandende auto werd aangetroffen op de passagiersstoel is nog niet vrijgegeven.

Onderzoek
Familie van dit slachtoffer heeft dna afgegeven dat in Nederland wordt onderzocht. Tegenover lokale media is door hen bevestigd dat het om een man met de initialen T.S. gaat. Hij zou net een gevangenisstraf op Curaçao hebben uitgezeten.

© Novum

3 reacties op “Bonaire roept hulp in bij moordzaak”

 1. Hulp uit buitenland? Allemaal eilandjes die onderdeel uitmaken van Nederland…

 2. Waarom miljoenen besteden aan criminelen die elkaar opruimen?

  Een plaats in de gevangenis kost in Nederland 200 euro per persoon per dag, het zal hier wel iets minder zijn maar deze criminele afrekeningen besparen ons veel geld dat we niet vervolgens moeten aanwenden voor peperdure onderzoeken.

  Laat ons dat geld gebruiken om lieden als Brian Mariano en Nelson dos Santos die nog steeds vrij rondlopen eindelijk eens in het staatshotel onder te brengen.

 3. Kan Wim niet eerst het onderzoek van Wiels afronden????