ColombiaansevlagCURAÇAO – Er is verwarring ontstaan over de vrijstelling van de visumplicht voor mensen met een Colombiaanse nationaliteit. Oorzaak hiervan is het soortgelijke voorstel dat nu in de Europese Unie (EU) wordt behandeld. Het Ministerie van Algemene Zaken laat weten dat hierover nog geen besluit is genomen op Curaçao.

De Curaçaose regering heeft onlangs een verzoek hiervoor ingediend bij de minister van Buitenlandse Zaken. Het doel hiervan is het stimuleren van de toerismebranche en de algehele economie. Daarom zijn Colombiaanse toeristen die naar Curaçao komen vrijgesteld van de visumplicht als ze al een geldig visum bezitten voor Canada, de Verenigde Staten en/of een land dat onder het verdrag van Schengen valt.

Verwarring
Het ministerie van Algemene Zaken is zich ervan bewust dat de EU-discussie die nu plaatsvindt over het opheffen van de visumplicht voor Colombianen die zogeheten Schengenlanden willen bezoeken, voor verwarring kan zorgen. De regering maakt echter kenbaar dat dit niet in relatie staat tot de opheffing van de visumplicht op Curaçao.

3 reacties op “Nog geen besluit vrijstelling visumplicht Colombia”

  1. Colombiaanse chicas hoeven geen visum meer aan te vragen.. het is te stil bij de sneks op curacao..

  2. inderdaad opheffen, en timmermans aanklagen als ie niets doet voor gederfde inkomsten uit toerisme vanuit Colombia

  3. Gewoon opheffen die visumplicht. wij hebben dat daar ook niet nodig