• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Philippe Maaskant geeft een scherp commentaar op dubbelfuncties van lokale politici.

De vacature Hoofd Rijbewijzen kan het best worden ingevuld door iemand uit de politiek. We moeten dan een Statenlid weten die al niet een tweede of derde inkomen heeft als ambtenaar of van de Isla, anders valt het teveel op. Iemand die als ambtenaar in de politiek gaat, krijgt immers dubbel betaald en vrijstelling van dienst. Maar Asjes wist dat slim te omzeilen en liet zich als Statenlid benoemen tot sectordirecteur, op de functie waar Daal tijdig was weggewerkt. Ik mag aannemen dat Schotte ook nog zijn DROV-aanstelling en -inkomsten heeft?

Asjes moet dus een bevriende politicus zoeken voor de vacature. Hij (of zij) hoeft er niet te gaan zitten. Ben je gek! Dat heeft Asjes ook niet gedaan. In de Amigoe van 3 mei 2011 lazen we hoe Wiels dat netjes uitlegde. Er kwamen geen demonstraties, want het PS-volk vindt het normaal dat politici zichzelf dubbel betalen en -voor de vorm- af en toe een ietsie-pietsie “inleveren”. PS-volgers hopen er zelf ook ooit voor in aanmerking te komen.

Citaat van destijds “… Ivar Asjes (PS) blijft voorlopig zijn functie bekleden. Dat zegt PS-leider en parlementariër Helmin Wiels in reactie op de benoeming van Asjes als sectordirecteur bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening. In tegenstelling tot wat eerder in de media heeft gestaan, zal Asjes zijn ontslag niet op korte termijn indienen. “Zoals we vanaf het begin hebben afgesproken blijft Asjes in het parlement”, aldus Wiels. Volgens de partijleider zal Asjes een verzoek moeten indienen voor vrijstelling van dienst, zodat hij zijn werkzaamheden als Statenvoorzitter kan blijven doen…”

1 reactie op “Ingezonden: ‘Zoek een bevriende politicus voor vacature’”

  1. Double life…