• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Emsley TrompCURAÇAO – Emsley Tromp, directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), heeft op Sint Maarten het publiek toegesproken bij de ingebruikname van de Simpson Bay Causeway. De brug is tot stand gekomen dankzij gelden van de CBCS. De brug over het binnenwater moet fileleed helpen terugdringen.

Tromp ging in zijn speech behalve op de nieuwe brug ook in op economische onderwerpen. Zo noemde hij het begrotingsevenwicht een van de grootste uitdagingen van de monetaire unie.

Speech Emsley Tromp

7 reacties op “Tromp speecht op Sint Maarten”

 1. De Rekenkamer Curacao heeft na onderzoek aanbevelingen gedaan.
  Omdat de CBCS zich beriep op geheimhouding kregen ze geen poot tussen de deur. De Staten hebben die aanbevelingen en het rapport van oktober 2012 ontvangen. Gezien de opwinding van destijds neem ik aan dat ze voortvarend aan de slag zijn gegaan om de adviezen van de ARC snel in te voeren om zo wel een voet tussen de deur te krijgen

  Wat moesten de Staten doen, en hoever zijn ze daar nu mee?

  – Met voortvarendheid behandelen van de harmonisatie wet- en regelgeving;
  – Bewustwording bij de ministers van Financiën inzake de systeemverantwoordelijkheid;
  – Toekennen van bevoegdheid aan de ministers van Financiën ten aanzien van het toezicht dat zij houden op het functioneren van het toezicht door de Bank;
  – Uitbreiden van de bevoegdheid van de ministers van Financien ten aanzien van de begroting van de Bank en een daarbij passende verantwoording door de Bank inzake de rechtmatige inning en de besteding van de middelen;
  – Het aanpassen van het Bankstatuut en/of de toezichtsregelgeving teneinde meer duidelijkheid te bewerkstelligen betreffende de bevoegdheden van de Algemene Rekenkamer voor onderzoeken bij de Bank.

  Wie gaat het in de Staten vragen? Dat is effectiever dan Tromp blijven aanvallen.
  Zijn opvolger zal straks anders hetzelfde doen.

 2. Geen mogelijkheid tot vragen stellen na de speech?

  Zoals over de benoeming van Zus de Lannoy, familie van Tromp, aangneomen zonder vacature en zonder sollicitatieprocedure, tegen een salaris van 30,000 per maand voor iemand zonder enige bankervaring?

 3. @ Abraham. Ik neem aan die miljioenen moeten ergens zijn. Waarom gaan ze bezittingen, uitgaven van die corrupten/ dieven niet grondig onderzoeken? Want geld van het volk is en blijft van het volk. Besides, cijfers liegen niet ….ookal blijf je met ze spelen…if u know what I mean.

 4. @ wendy,Al die rodel en tegen werking tegen Tromp, is het werk van Gerrit de Raaf de pathologische leugernaar,hij is al drie jaar bezig de positie van Trom te ondermijnen eerst als MP en nu via de MFK en heeft nu een stelletje rat advokaten op zijn nek gestuurd, om hem tot aan de grond af te branden,en wat betreft die lening van 3 miljoen bij de bank die zal Trom zelf moeten terug betalen en niet het volk en dat kan ik niet zeggen van Gerrit de Raaf,hakim,Jamaloodin,Cooper en nog meer van dat ongeregeld zooitje wat in twee en een half jaar het hele eiland aan miljoenen heeft leeg geroofd,daar zie je geen gulden meer van terug, niks nada.Game over.

 5. @Wendy, Er lopen onderzoeken bij de CBCS en zo te zien wordt hij er niet nerveus van.
  Dat maken we ook wel eens anders mee. Sommige mensen schreeuwen moord en brand als er wat onderzocht moet worden. Misschien heeft hij het zelfvertrouwen van een vakman?

 6. https://www.versgeperst.com/nieuws/241936/tromp-is-corrupt-voldoende-bewijs-voor-strafzaak.html

 7. Probeert hij mensen zijn corruptie kant te vergeten?