Gerrit SchotteCURAÇAO – Voormalig premier Gerrit Schotte is opnieuw in opspraak geraakt. Bij de doorzoeking van zijn huis op 9 december is zijn als vermist opgegeven diplomatieke paspoort gevonden. De huiszoeking vond plaats omdat Schotte wordt verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

Hij wordt in verband gebracht met Francesco Corallo, een vermoedelijk Siciliaans maffialid dat een groot aantal casino’s runt op Sint Maarten en Curaçao.

Misbruik
Schotte had het reisdocument in april als vermist opgegeven nadat hij was beschuldigd van het misbruiken van zijn diplomatieke status na zijn ambtsperiode. Hij zou onder meer de begrafenis van Hugo Chavez in maart vorig jaar in Venezuela hebben bijgewoond door gebruik te maken van zijn diplomatieke reispapieren. Schotte was toen al een halfjaar geen premier meer.

© Novum

31 reacties op “Inval schotte levert vermist diplomatiek paspoort op”

 1. @Wendy, Zolang criminelen als Schotte, Nelson Dos Santos, Robbie Dos Santos, Van der Dijs, Brian Mariano niet de cel in hoeven is er weinig hoop

 2. Waar gaat curaçao toch heen? Is er een toekomst?

 3. Schotte bedankt het OM voor het terugvinden van het diplomatieke paspoort. Hij is heel blij dat het weer terecht is en Gerrit zal er voortaan beter opletten. Sorry voor het ongemak. Ik was laatst trouwens mijn autosleutels kwijt, geen aangifte gedaan en gisteren vond ik ze weer. In de kluis natuurlijk…
  Nu even serieus. Gerrit, je maakt de laatste tijd steeds meer vormfouten. Dit kan zo niet langer meer doorgaan. Je valt straks nog door de mand en wat moet je dan met die 50000 handtekeningen voor Reforma? Oh, het zijn er een paar minder… Circus Renz verbleekt bij de capriolen die jij in korte tijd ten tonele brengt!

 4. @Wim, deden jullie dat maar.. deden jullie het maar

 5. @ Abraham Mossel. Schotte zal dit adres wel kennen.

  Hoge kwaliteit valse documenten uit verschillende landen, paspoorten, ID’s, rijbewijzen, burgerschap documenten, geboorteakten, huwelijksakte, echtscheidingsakte, nep overlijdensakten en andere identiteitsdocumenten echt goedkoop.

  Super hoge kwaliteit documenten uit,, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland Verenigde Staten, Spanje, Zweden, Australië, Oostenrijk, Canada, Chili, Denemarken, Ecuador, Finland, Frankrijk, Duitsland, Israël, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, etc

  E-paspoorten (paspoorten met RFID-chip) van de volgende landen zijn beschikbaar voor verkoop: Australië, Oostenrijk,

  Finland, Duitsland, Maleisië, Nederland, Zweden, Zwitserland, Thailand, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, etc

  Wij kunnen u ook voorzien van valse diplomatieke paspoorten, rijbewijs, immigratie stempels, visa, geopend

  bankrekeningen.

 6. Hehe eindelijk. 106 zwitsersebanken waaronder de Italiaanse belastingvrijehaven in Luganogaan samenwerken met Amerika om de Amerikaanse rekeninghouders die de belasting ontduiken vrijgeven. Ben nu erg nieuwsgierig welke berichten ons nu gaan bereiken. Lieve mensen die voor forti of bepaalde politieke partijen werken, stop met betaalde reactie’s op dit forum is zonde van de contributie en de belastingcenten.

 7. @Etienne Sambo,
  Je hebt helemaal gelijk Etienne.
  Laten we een paar van die boeven en leugenaars noemen: Schotte, Schotte, Schotte, Asjes, Cooper, Nini, Jamaloodin, enz. enz. enz. O, ja vergat ik nog om Magno te noemen.

 8. Schotte’s vermiste diplomatieke paspoort is gevonden vermoedelijk.

  @Wim, Je schrijft: “Veel Europeanen willen zon zee en strand, maar hun vergeten ook, dat wij van een ander cultuur zijn, welke harder is. Jullie moeten aan ons aanpassen en niet andersom. In Nederland gebeurt ook.”

  Snap ik het goed? Vind je de actie van Schotte in onze hardere cultuur begrijpelijk?

 9. Eerlijk is eerlijk: Er is iets mis met ons rechtsysteem. Hoe komst het toch dat er steeds boeven en leugenaars aan de macht komen. Eerlijke mensen zie je daar zelden. We hebben een systeem dat liegen en bedriegen beloont. We moeten naar een systeem dat eerlijkheid beloont. Er is iets fundamenteel mis.

 10. @wim,

  je bedoelt dat het hier crimineler is en dat we ons daar aan moeten aanpassen?

 11. @ Abraham van Mossel
  Jeetjes, wat een leven zeg. Wie verzint nou zoiets. Laten we hopen dat de OM eindelijk haar werk goed doet.

 12. Hr. Vrolijk, zelfs als je geen recht hebt gestudeerd zou ik denken dat je begrijpt dat het OM in een lopend onderzoek geen feiten ontkent noch bevestigt. Dat zal het OM pas doen bij de behandeling van de zaak. Intussen zal onze pathologische leugenaar inderdaad ontkennen want die “arme” heeft nooit anders gedaan dan liegen.

 13. Een geboren leugenaar, zal nooit veranderen.
  bijna alles wat hij zegt zijn leugens.
  hij hoort thuis in de gevangenis.
  Ik kan het niet begrijpen dat het OM hem al zoveel jaren heeft laten lopen.
  op school stal hij al geld van de ouders van vriendjes, als hij even bij hun over de vloer was geweest. .
  En zijn papa, maar trots zijn op hem.
  zielige familie!!

 14. Veel Europeanen willen zon zee en strand, maar hun vergeten ook, dat wij van een ander cultuur zijn, welke harder is. Jullie moeten aan ons aanpassen en niet andersom. In Nederland gebeurt ook.

 15. Je kan uit de woorden van Abraham Mossel, dat je aanhanger bent van de witte piet, die wijlen Colombiaan van geboorte en nog ééns geadopteerd is door Makamba de heer Schotte, waar bijna al makambas kontlikkers acter aan lopen.

 16. Verloren paspoort. vervalste stempels. hoe makelijk is dat. Men maken een copy van het paspoort met de stempels men knippen de stempels op maat in het te copyeeren paspoort maak weer een copy en klaar is kees,alleen nu zit je wel met het probleem dat je in twee paspoorten stempels heb en dat kan niet,daarom waarschijnlijk de leugen van het veloren paspoort dat gewoon in zijn kluis lag,hij had nooit verwacht dat hij huiszoekingen zo krijgen ook dat zijn spycho hoogmoetwaanzin trekken.

 17. @Lynn,Gerrit de Raaf had! twee paspoorten,een burger en een diplomatiek paspoort,het diplomatiek paspoort was de Raaf zogenaamd verloren omdat er door de staten werd op gevraaagt zodat zij konden controleren of hij het had gebruikt bij de begravenis van Chavez,natuurlijk had hij het diplomaten paspoort gebruikt en zich als PM van Curaçao laten ontvangen (hoogmoetwaanzin) de stempels stonden in het diplomaten paspoort deze stempels zijn daaruit gecopyeerd naar zijn gewone paspoort een die heeft hij op zijn fasebook geplaatst,een klein kind van drie kan zien dat ze zijn gecopyeerd.het zal waarschijnlijk wel bekent ( op curacrim word toch alles gelekt)worden dat de stempels ook in zijn diplomaten paspoort staan.afwachten wat het OM hier mee doet?

 18. Reminder (uit de Telegraaf)

  ‘Dodelijk ongeluk Schotte’
  door Alex de Vries en Edwin Timmer

  WILLEMSTAD – Ex-premier Gerrit Schotte van Curaçao heeft begin 2005 een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakt, maar is daar nooit voor veroordeeld. Dat blijkt uit een uitgelekt vertrouwelijk rapport.

  In het rapport wordt Schotte door rechercheur Elrick Ruiter beschuldigd van ’dood door schuld’. Hij reed ’minimaal 116 km/uur’ op een gevaarlijke weg waar maximaal 60 km/uur gereden mag worden. Hij kwam in botsing met Anna Grion-Rossi, die daar overleed. Zelf reed zij niet te hard. Schotte verklaarde na afloop dat hij wist van de gevaarlijke wegsituatie en nog geprobeerd had af te remmen, aldus het rapport.

  Tot vervolging van Schotte kwam het echter nooit. Het rapport verdween in de prullenbak. Bronnen op het eiland melden dat de officier van justitie het bewust liet verdwijnen mede op aandringen van Schottes toenmalig schoonvader wijlen Richard Salas, oud-minister van Verkeer en Vervoer.

 19. Het mooie is dat jullie met je praatjes wel op deze dwaas hebben gestemd. En er lopen er nog meer rond hier.

 20. O ja, en uit de vele taalfouten van Donardo kun je afleiden dat hij uit de mondi komt en dus een MFK stemmer is.

  Laten we niet boos op hem zijn, hij weet niet beter en dan kun je het hem moeilijk kwalijk nemen.

 21. Volgens de Paspoortwet wordt het verlies van van reisdocumenten geregistreerd in de Basisregister Reisdocumenten. Hoe kan hij met een vermiste paspoort reizen. Het moet toch zijn opgevallen. Dit slaat echt alles! Hoezo komt die rat met zoiets weg? Ongelooflijk.

 22. Ze hadden vroeger al een lied voor hem geschreven

 23. @Donardo, Nieuws komt van Novum..

  Tja en laten we eerlijk wezen.. Als je elke dag liegt zoals Gerrit dan heb je je naam niet mee!

 24. Eenmaal een schurk, altijd een schurk

 25. Tssss en nu echt aan de slag OM! Die man kost het land een klein vermogen.

 26. Wat staat er voor een valse aangifte? Dan kan justitie daar alvast mee beginnen.

 27. Aan hoeveel leugens en bedrog moet Schotte zich nog schuldig maken voor zijn stemmers uit de mondi hem laten vallen?

  Wanneer gaan meelopers als Sheldrey Osepa en Peppie Sulvaran beseffen dat ze zich volsagen belachelijk maken door achter deze charlatan te gaan staan?

  Wanneer beseft Stella van Rijn dat ze alle geloofwaardigheid heeft verloren door 2 jaar lang als Schotte’s schoothondje met hem op snoepreis over de hele wereld te gaan en zelfs lid te worden van zijn malafide partij?

  Laat deze valse aangifte in ieder geval in en veroordeling uitmonden. De gevangenis gaat Schotte er niet mee in (dat ga je zelfs niet met een kilo cocaine in je koffer, zie Brian Mariano), maar minister kan hij er nooit meer mee worden.

 28. Ach, de man is van de eerste leugen niet gebarsten, ineens was zijn diplomatiek paspoort weg toen hem om bewijs werd gevraagd vanwege zijn Venezuela Chavez begrafenis verhaal.
  Het past bij deze manipulerende charlatan. Hij heeft dus kennelijk een valse aangifte van vermissing gedaan en dat is strafbaar. Eens kijken welke smoezen er nu weer op tafel gaan komen. We zien binnenkort het dramatisch verongelijkte gezicht van deze man wel weer de huilende onschuld uithangen op tv. Het is allemaal een complot gericht tegen hem persoonlijk natuurlijk.

 29. Het is en blijft een leugenaar..

  Deze man leert alleen als hij een tijdje in Bon Futuro zal zitten

 30. Ik heb een interview gezien waarbij het OM dit niet bevestigd nog ontkend. Uit dit artikel word niet vermeld of dit een officiële verklaring afkomt of dat jullie ook mee doen aan sensatie.

 31. Mensen u denkt toch niet Gerrit de Raaf bekent als pathologische leugenaar,met zijn eigen paspoort naar de begrafenis van Chavez is gegaan,die heeft gewoon zijn diplomatiek paspoort gebruikt.Het is bekent van hem dat hij aan hoogmoetwaanzin lijd.Het paspoort wat hij had vrij gegeven op zijn Fasebook is duidelijk in gecopyeerd,dat ziet een kind van drie nog wel.kijken hoe hij hier mee weg komt????.