• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Coco Balentien politiefoto thumbCURAÇAO – “Ik heb me niet schuldig gemaakt aan huiselijk geweld”, dat verklaarde Wladimir Balentien gisteren in een brief aan de rechtbank in Florida. Zo meldt The Washington Times. De 29-jarige honkballer die meerdere records op zijn naam heeft staan, is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

Naar verluidt drong Balentien het huis van zijn vrouw Karla Balentien, met wie hij in scheiding ligt, binnen. Vervolgens zou hij Karla bij haar arm hebben gegrepen, terwijl ze naar boven rende. Hier sloot hij haar op in de slaapkamer.

22 reacties op “Wladimir ‘Coco’ Balentien: ‘Ik ben onschuldig’”

 1. @Linda, 26-01-2014 om 10:19
  teneerste, het is geen VenezUElaansE forum, maar het moet zijn;’ VeneZOlaans forum’, weet je wel, ‘het’ forum.
  Verder snap ik niet wat een Surinaamse op een Venezolaans forum gaat doen. Venezolanen hebben niks met Surinamers, in ieder geval geen culturele band. Dat kan ik gezien mijn afkomst weten.
  Als je echt geklaag over de afgelopen 300 jaar wilt lezen, dan raadt ik je een of ander Surinaams forum aan.

 2. @Lynn, blij toe dat jij ook merkt hoe het hier an toe gaat. Mijn reactie was niet zozeer bedoeld om Coco Balentien vrij te pleiten, want ik vind ook dat een man met z’n poten van een vrouw moet afblijven. Trouwens, ik heb begrepen dat hij z’n ex niet heeft geslagen, maar hard bij de hand naar de slaapkamer heeft meegetrokken. Haar familie zat in het huis en ook 2 Japanse sportjournalisten. Maar goed.

  Mijn reactie was meer een algemene. Want het is ongelooflijk hoe er hier op de Kurazoleño wordt ingehakt. Letterlijk iedere dag! De bende die van dit forum een woonplaats heeft gemaakt, (tja, ze wonen praktisch online en het zijn altijd dezelfde ploertige gastjes die soms met wisselende pseudoniemen online komen), gaat zover dat ze praktisch elk bericht/artikel aangrijpen om de YDK te bashen. Dat hoor ik ook van Curaçaoenaars die het tot zo’n half jaar geleden ook prettig vonden om hier hun mening of een reactie te plaatsen. Ik weet niet of je ‘t gemerkt hebt, maar die reageren niet eens meer. En dat is zonde, want er waren Kurazoleños bij die vaak met goede, soms leerzame reacties bijdroegen, en in goed nederlands, dat voor de goede orde.
  Maar wat je tegenwoordig ziet is een verergering van het bashen op het hele Curaçaouse volk. En dan wonen ze nota bene op het eiland!?!

  Dit is geen aanval, maar kom op zeg, aan Maaskant heb ik helemaal geen boodschap. De man is zo glibberig als ik weet niet wat.

  Maaskant denkt mij iets te kunnen uitleggen waarvan hij zelf wel weet dat het crap is, in feite niet uit te leggen is..
  Nee, versgeperst.com is zogenaamd een krant die over Curaçao bericht, en niet over Suriname, NL, Colombia of Venezuela, aldus Maaskant.
  Waarom hij Venezuela en Colombia erbij sleept mag joost weten. Maar versgeperst.com publiceert wel degelijk nieuws uit Nederland en zeker uit Suriname, vandaar de vele Surinamers die hier hun drol deponeren. Persoonlijk zal ik nooit op nieuwsberichten uit Suriname reageren, ik lees het ter kennisgeving maar verder boeit nieuws uit Suriname me niet zodanig dat ik er behoefte aan heb om een reactie te plaatsen.. We hebben op Korsoú genoeg problemen aan ons hoofd.

  Het gehalte aan hypocrisie en kwaadaardigheid van genoemde bende is hoog, dat kan ik bewijzen ook.
  Ongeveer 2 maanden geleden meldde versgeperst.com de arrestatie van de dader van een ‘roofoverval met zwaar geweld’ op een Nederlandse stagiaire.
  Maar wat bleek? De dader was zoals versgeperst.com het omschreef “een Surinaamse man van 30 jaar.” Hij stond geregistreerd op de bewakingsbeelden. Het bericht is zelfs in de Surinaamse kranten gepubliceerd, heb ik zelf ook gelezen.
  Iig stak hij de stagaire eerst een paar keer in de zij om haar vervolgens te beroven van haar geld en toebehoren. En dat op Curaçao!!!

  Nu zou je denken dat de Curaçaoënaars zouden gaan bashen, maar nee hoor, van de Curaçaoenaars geen woord van afkeuring. En dat vond ik goed. Ten eerste bewees het gebrek aan afkeurende reacties op genoemd bericht duidelijk de afwezigheid van YDK op dit forum en ten tweede bewezen we de Surinamers die hier momenteel de meerderheid der reactanten vormt, dat wij niet wraakzuchtig zijn. Nee, er waren 5 reacties waarvan 1 echt afkeurend, maar de rest slap, men vond het blijkbaar een niet al te zwaar vergrijp. Geloof me nou maar, was het een local geweest die die Nederlandse stagiaire neergestoken en beroofd had, dan was het een gescheld op alle YDK niet om aan te horen geweest..

  Sterker, er zat een reactie bij met de suggestie dat de Surinaamse dader van die wrede roofoverval op die Nederlandse stagiaire, geen straf behoefde!? Want, vervolgde die reageerder, een Brian Mariano hoefde ook niet de gevangenis in vanwege smokkel van coke. Dus doodleuk vergeleek men de laffe misdaad van die Surinaamse straatrover annex messetrekker op een nederlandse stagiaire “op Curaçao”, met de cokesmokkel van Mariano…. Van Maaskant en de rest van de bende geen reacties, dus van degenen die er altijd als de kippen bij zijn om alle Curaçaoënaars naar de hel te verwensen geen spoor…. en dat bedoel ik nou.

  Lynn, ik heb liever met een Hollander te maken dan met een Surinamer. ik weet wat ik van de Hollander kan verwachten, snap je. Maar van de Surinamer weet je het nooit.
  Achterbaksheid is hun religie. Het ergste is dat ze ook de Hollander een slechte naam bezorgen, want vaak doen ze zich ook nog voor als zijnde Hollanders. Denkend dat niemand het door heeft. Natuurlijk zijn er ook maligno Hollanders, ook maligno Curaçaoënaars, maar hier op dit ogenblik ís de meerderheid van de reageerders Surinamer. Het bericht is nog steeds te vinden, ik heb het opgezocht en hier is het;

  https://www.versgeperst.com/nieuws/233195/overvaller-parkeergarage-renaissance-opgepakt-na-tips.html

  Trouwens, ik vraag me af of Maaskant het in Wikicrime Curaçao heeft geplaatst, want zoals je wel zult weten heeft Maaskant speciaal wikicrime Cur. om de wereld te bewijzen hoe crimineel de Curacaoënaars wel zijn.

 3. Typische reactie, altijd eerst sorry zeggen en als je merkt dat je er zo niet van af komt dan zeggen dat je het niet gedaan hebt. Precies wat ik om me heen op Curacao ook veel te vaak zie. Verantwoordelijkheid (durven) nemen voor je eigen acties, daar begint de opbouw van dit land mee.

 4. @

  ANTONIO

  WEET JE DAT IK JE SNAP.
  Fantastich verwoord.
  nice

 5. @Watdan, Opbouwende kritiek is om niet meer te stemmen op corrupte criminelen zoals de MFK.. Om niet vrouwenmishandelaars op te hemelen! Om uit de angstcultuur te stappen en de criminele bekenden aan te geven.. en om zelfkritisch te zijn!! Succes!

 6. @ Lynn en Antiono,

  Volgens mij zitten we op 1 lijn. Als ik vrij mag zijn om jullie te verwoorden, bedoelen je dit. Tuurrrlllijkkk mag je als deel van deze bevolking je kriteek uiten. Maar laat het dan opbouwend kritiek zijn. En niet zulke opmerkingen/kritiek zoals jullie dat doen. En natuurlijk wordt er op een gegeven moment een vergelijking gemaakt met de landen van waar jullie komen (Suriname en Nederland). Als het allemaal zo slecht hier is, ga dan terug. Anders, geef opbouwend kritiek. Kritiek waar we allemaal nou iets aan hebben. En wees een volwaardige burger/gast van dit eiland.
  Bijvoorbeeld: Hoe zouden jullie reageren. Als Curacaosenaars allemaal kritiek uiten in Nederland. Dan zeggen jullie toch ook: “ga dan lekker terug naar eilandje”. En daar ben ik volledig mee eens. Als je ergens niet lekker voelt, of alleen maar kritiek hebt. Ga ergens anders heen.

 7. @ Philipe Maaskant

  Waarom dacht ik een wijzere reactie te ontvangen. Stupid me!

 8. @Lynn. “….Drie kwart van de bevolking bestaat uit mensen die lijden onder de ‘ abusu ‘ van een groep onbeschaafden. En dat is al zwaar genoeg voor de bevolking om mee te leven..”

  Lynn, Eens, maar de vraag die ik heb is: als we die onbeschaafden dan hier bespreken, hoe stel je dat dan voor? Welke vorm zou geen enkele gevoeligheid raken, denk je?

 9. Aanschouw, precies wat ik zei.

  @ Phillip Maaskant.
  Spiegeltje spiegeltje aan de wand……
  Als de reacties gaan over BEZORGDHEID om het eiland en de mensen, dat zou niemand zo fel reageren. Er is geen schrijn van sympathie te ontdekken in jullie tekst. Drie kwart van de bevolking bestaat uit mensen die lijden onder de ‘ abusu ‘ van een groep onbeschaafden. En dat is al zwaar genoeg voor de bevolking om mee te leven. Het gaat bij jullie niet eens om WAT er op het eiland gebeurt. And you know it!, So don’t talk sh…t!
  Het zit in jullie bloed om te klagen, janken, vernederen, beledigen etc etc. En toch krijg je de spiegel waar je zo bang voor bent. Dus wie kaatst, mag de bal verwachten.
  Meer is er niet om uit te leggen. En ja, iedereen begrijpt dat!

 10. @Antonio, als ik naar een Venezuelaanse forum ga dan zitten mensen niet de hele dag te klagen over wat de spanjaarden er 300 jaar geleden deden.. wel wat de problemen van vandaag zijn! als jullie zover zijn in curacao kan je ook daadwerkelijk de problemen oplossen.. met je vingertje wijzen naar suriname of Nederland zal de problemen op Curacao niet oplossen

 11. @Antonio, zo moeilijk is dat niet te snappen. Laat ik een poging doen het uit te leggen.
  Nieuws is vaak slecht nieuws en gaat dus meestal over ellende.

  Deze site gaat inderdaad over Curacao en niet over Nederland, Suriname, Belgie, Colombia, of wat je er maar bij wilt halen…

  Dus wordt hier dus ook logischerwijs gereageerd op Curacaose ellende.
  Andere landen hebben hun eigen sites.

  De meeste mensen vinden dat slechte nieuws schandalig en spreken hun afschuw uit. Een enkeling heeft begrip.

  En er zijn ook mensen die iedere kritiek op Curacao verwerpen en dus zelfs geen kritiek accepteren op een YDK die zijn vrouw mept. Wie daar wat van vindt moet het eiland verlaten?

  Antonio, Het mag allemaal en dat is het mooie aan dit forum

 12. Sla je vrouwen, moet je de bak in. punt uit!

  @ Antonio
  Als je dit hieronder leest, dan begrijp je de afleidingsmanoeuvre van allen die voor jou hebben gereageerd wel. Weet je wel, als ze het hebben over anderen, dan lijkt het alsof het bij hun veel beter gaat.
  ‘Momenteel telt Nederland ieder jaar zo’n 200.000 slachtoffers van ernstig huiselijk geweld. Daarmee is het de meest omvangrijke vorm van geweld in onze samenleving. Van de totale Nederlandse bevolking tussen de 18 en 70 jaar, is 45 procent ooit slachtoffer geweest van enige vorm van fysiek, seksueel of psychisch geweld in huiselijke kring. Ieder jaar worden er ruim 63.000 gevallen bij de politie gemeld. Dat is ongeveer een derde van het totale aantal slachtoffers. Door angst, schaamte en schuldgevoelens komt slechts een klein deel van de gevallen aan het licht.’

  Let op, nu komen ze weer…..’het gaat hier om Curacao, en niet om Nederland’.
  Hahaha, spotlight op de YDK, dan kunnen ze in Nederland lekker hun gangetje gaan en in het buitenland doen alsof het de beste huisvaders zijn.

 13. Weten jullie wat ik niet snap? Letterlijk iedere dag zitten jullie hier allessoort discriminerende opmerkingen te maken over de Kurazoleño. Maar toch blijven jullie op Curaçao, ik neem aan dat jullie niet terug kunnen naar Suriname, anders kreperen jullie van dat hongerloontje die jullie in dat land verdienen. Ik in jullie plaats zou met zoveel opgekropte haat over de YDK allang mijn biezen hebben gepakt en als de bliksem zo snel naar Suriname of NL verkassen. Ik vraag me af of jullie geen partner hebben. die wil ook wel aandacht hoor. alhoewl ik denk dat jullie een stel alleenstaanden zijn, waarschijnlijk zeer onaantrekkelijk voor dames en heren. Vreemdelingen die iedere dag hun haat voor de YDK botvieren op online krantjes zijn in mijn ogen niets anders dan een stel “laffe karakterloze diesgraciado sinberguensa’s!”! Anders kán ik jullie niet benoemen. Jullie bewijzen niets meer of minder dan een stel zieligerds te zijn.
  Laffe zieligerds die alleen maar op achterbakse wijze achter een scherm hun zieke haat botvieren.

  Trouwens, ik heb de Surinaamse kranten net even ingezien, en weten jullie wat me opvalt wanneer ik Surinaamse kranten doorneem? Dan vergis ik me weleens dat ik een Surinaamse krant lees, en geen Korsouse krant. M.a.w., het is alleen maar doodslag, diefstal, geweld zowel in familikring als op straat enz., dus er is helemaal geen verschil met wat er zich op Curaçao aan misdaad e.d. voordoet. Dan zitten jullie hier doodleuk te doen alsof Suriname het walhalla in de tropen is…Ga dan terug, want de ziekelijke haat waar jullie mee behept zijn, maakt echt ziek. Ik bedoel het goed met jullie hoor.

 14. Als je in de USA vrij komt op borgtocht ben nog niet van de rechtzaak af,dit soort vergrijpen worden zwaar gestraft in de USA,reken maar op een jaartje of twee huisarest Coco

 15. @ikke, Ja je moet nu eenmaal ook geen vrouwen slaan.. dat heeft Bieber niet gedaan!

 16. Tja “sobstories” zijn gemakkelijk, goedkoop en wij zijn er meesters in !

 17. Coco, Hoe je het went of keerd.. in Curacao ben je een koning en kan je je vrouw in elkaar slaan en er zal niets met je gebeuren (kijk maar naar oud minister Josefa) maar als je je vrouw maar ff verkeerd aanraakt in de USA dan ben je daar zwaar de L*L.. Zelfs als je een topsporter bent… (vaak nog gevaarlijker want dan heb je geld en dan proberen die advocaten aasgieren je leeg te plukken!)..
  Strike out Coco.. Beter ga je een regeling treffen!

 18. Justin Bieber aangehouden voor racen openbare weg, rijden onder invloed van drugs en alcohol, non verbaal geweld tijdens arrestatie na betaling van 2500 dollar borgtocht weer vrij. Coco na betaling van 6500 dollar borgtocht op vrij voet. De hoogte van de borgsom zegt wel in welke mate de rechter aan zwaarte van vergrijp tilt. Ja de hele wereld is gek en ik ben een helikopter.

 19. Ik moet de eersre Yiu nog tegenkomen die verklaart ergens schuldig aan te zijn, het is immers altijd de schuld van een ander. Bij voorkeur van een buitenlander.

 20. Eerst openlijk excuses aanbieden zelfs aan het volki van Curacao en vervolgens zeggen, dat je onschuldig bent. Begrijp jij het, begrijp ik het.

 21. Ik vertrouw je voor geen dollar en waarom liggen jullie in een scheiding? Overigens is iemand (je ex-vrouw bijvoorbeeld) tegen haar wil in opsluiten op de slaapkamer OOK een vorm van huiselijk geweld! Dus probeer nu niet het onschuldige slachtoffer uit te hangen.

 22. Ja, ja en Schotte heeft nooit valse aangifte gedaan van diefstal van een diplomatiek paspoort dat bij de inval bij hem thuis gewoon in zijn kluis is aangetroffen.

  Dit eiland hangt van leugens aan elkaar.