ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag gaat John Baselmans in op de uitlatingen van Eric de Brabander over fluoride in ons drinkwater.

Het woord is eruit, we hebben te maken met ‘politiek fluoride’! Met verbazing heb ik het ingezonden stukje mogen lezen van Eric de Brabander. Ik vermoedde allang dat het hele fluoride gedoe niets meer was dan een politieke vete tussen twee kampen. Maar eindelijk liet heer de Brabander het duidelijk blijken in dit stuk; fluoride is politiek. Een trieste show waar artsen kennelijk zich inlaten en laten misbruiken door politiek gekrakeel en manipulaties.

En wie zijn weer de dupe van deze vete? De burgers.

Maar laat ik heel duidelijk zijn naar alle politici, artsen, specialisten en ambtenaren toe; ik wil als mens van vlees en bloed zelf beslissen of ik sporen, medicijnen of vergif wil innemen via water. Net zoals het in internationale regels en wetten beschreven staat. Zo simpel is het.

8 reacties op “Ingezonden: ‘Fluoride-discussie is een politieke vete’”

 1. Als zelfs geleerde professors waarschuwen voor fluoride in drinkwater, wie zijn de dan Curaçaose bestuurders om hier tegenin te gaan? Daarnaast vraag ik me af wat er gebeurd als men een fout maakt bij de dosering van fluoride in ons drinkwater.
  Op Curaçao denkt men nog steeds dat doctoren en tandartsen alles beter weten dan iedereen. Nee, zo werkt dit allang niet meer, we hebben tegenwoordig het Internet en kunnen alles zelf opzoeken. De tijd van geleerde doktertje spelen is passé. Wij slikken niets meer voor zoete koek.
  Alsof wij niet doorhebben dat fluoride gebruikt wordt tegen smerige waterleidingbuizen vol met bacteriën! Begin maar eerst die stinkende roestige waterleidingbuizen waar ongedierte in schijnen te kruipen maar te vernieuwen. Dit is pas brongerichte aanpak.

 2. Scholen moeten het vak scheikunde verplicht maken. Wat een onzin allemaal.

 3. Kunnen we dan voostellen om alle politiek partijen zoals de MFK buiten deze discussie te houden?

 4. Ik stel voor via ‘crowd funding’ advocaat Spong in te huren om alle betrokken partijen aan te klagen wegens deelname aan een criminele organisatie, net als hij voornemens is ten aanzien van de Rabobank (met een goede kans van slagen naar mijn mening)? Of is er misschien een lokale advocaat beschikbaar die het aandurft?

 5. Amen!!

 6. Als de overheid consequent wil zijn moeten er ook anticonceptiva aan het drinkwater worden toegevoegd om het onrustbarende aantal tienerzwangerschappen sterk te verminderen.

 7. Ik ben het met John eens; ‘zo simpel is het’.

  Het is een vorm van massamedicatie,onder de voorwenselen dat het goed zou zijn voor de tanden van opgroeiende kinderen. Echter hoe zit dat met de ‘niet kinderen’?
  We voegen ook geen antihistamine toe aan ons drinkwater omdat een gedeelde van de bevolking hooikoorts heeft.
  We voegen ook geen peniciline toe aan ons drinkwater omdat een gedeelte van de bevolking last heeft van een onsteking.
  We voegen ook geen vitaminen toe aan het drinkwater omdat,…………….enz, iedereen begrijpt mijn standpunt.
  Maar we voegen wel het fluoride toe, zeer inconsequent en in strijdt met de wet.

  Of zoals gesteld in de USA; It is without question a violation of your civil rights to have an unapproved drug added to your water without your consent.

  En hoe zit het met de kubieke meters gefluorideerd water die in het milieu (en zee) verdwijnen, wasmachines, vaatwassers, auto wassen, tuin sproeien…!?!?!

  Drinkwaterfluoridering werd in 1983 het sociale grondrecht artikel 11 opgenomen in de constitutie. Dit artikel stelde dat eenieder het recht heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, op de onaantastbaarheid van zijn lichaam. De jurisprudentie van de Raad van State en de Hoge Raad uit de jaren zestig en zeventig over de drinkwaterfluoridering lag hieraan ten grondslag.

  En zo komt het dat Nederland na 1976 geen extra fluoride in het water meer heeft ter voorkoming van cariës en dat het onwaarschijnlijk is dat eventuele fluorideverhogingen in het drinkwater ooit nog door de Nederlandse overheid zullen worden uitgevoerd.

  De iname van vocht (water, frisdrank) is in deze regio hoger dan in koudere streken. Toch heeft men op Curacao de norm bijgesteld (lees; verhoogd) naar 1,5 mg/dm3. Deze verhoging leidt bij inname van 2 – 3 liter water per dag tot een overschreiding van de door de vastgestelde WHO vastgestelde “veilige” norm, voor zover je in dit geval van veilig kunt spreken.

  Hoe solide is de controle (uitgevoerd door AQ?) mbt deze fluoridering van het drinkwater?

 8. Helemaal mee eens, John Baselmans! Geen gif in mijn lijf zonder mijn toestemming. Waar zijn mijn mensenrechten?