SelikorCURAÇAO – “We zijn niet blij met de dwangsom van vijfduizend gulden per dag”, meldt de directeur van Selikor Wesley kook tegenover Radio Hoyer 2. Deze boete krijgen zij opgelegd als ze het afval niet binnen 24 uur afdekken en verwerken.

De rechter oordeelde gisteren in het geschil tussen beachclub Kokomo en Selikor dat het vuilverwerkingsbedrijf moet zorgen voor een gedegen vuilverwerking. Selikor wordt de overlast van de vliegen bij Kokomo verweten. Volgens Kokomo-eigenaar Toin van de Mosselaar is de vliegenplaag ontstaan doordat het afval op Landfill Malpais al weken niet wordt afgedekt. Selikor ontkent dat.

Onterecht
De dwangsom van vijfduizend gulden per dag voor het niet afdekken binnen 24 uur vindt Kook onterecht. “Dit wordt een moeilijk uitvoerbare taak voor Selikor”, zegt Kook. “Bij een vuilstortplaats wordt de hele dag afval aangeboden en je kunt dus moeilijk aantonen wat wel en wat geen afval is dat binnen 24 uur is aangevoerd. De bewijslast daarvoor wordt heel moeilijk”, aldus Kook.

Financieel gewin
Hij vreest dat iemand op die manier financieel gewin krijgt en beraadt zich over een hoger beroep. Verder vraagt Kook zich af of de rechter kundig genoeg is om te beoordelen of afval al dan niet langer dan 24 uur op de landfill ligt. Selikor pleit verder voor een onafhankelijk onderzoek om uit te vinden of Malpais daadwerkelijk veroorzaker is van de vliegen bij Kokomo.

Rick Hart in gesprek met Wesley Kook

12 reacties op “Selikor beraadt zich op hoger beroep”

 1. Selikor direct privatiseren. Zo inefficient als het nu gaat zal niet overtroffen kunnen worden door een private onderneming.

 2. Een directeur die aangeeft dat iets niet kan hoort per direct te worden vervangen. Hij is de directeur, hoort de oplossingen te vinden voor de problemen die je dagelijks tegen kunt komen..
  Kan hij het bedrijf niet laten werken zoals het in deze tijd te doen gebruikelijk is dan hoort hij het stokje over te geven aan iemand die het wel kan.

  Dat Selikor nog nooit heeft ingezet op vuilverbranding is voor mij een groot raadsel. Maak een deal met de raffinaderij of met aqualectra (zoals men ook in Europa doet) en ga aan het werk.

  Overlast veroorzaken onder het mom dat het niet anders kan is er eentje voor de kinderboeken. Maar ja, op Curacao houden we van elkaar zoveel mogelijk overlast veroorzaken.

 3. @Selikoor: Heeft Asjes nu al dat onterecht ontvangen salaris teruggegeven?

  Nee, ik meende dat Asjes de Raad van Commissarissen opdracht gegeven het de nieuwe aanhangige rechtszaak van Selikor tot verhaal van Asjes verschuldigde 99.0000 nafls te torpederen.

 4. Heeft Asjes nu al dat onterecht ontvangen salaris teruggegeven?

 5. Het is een feit dat de vliegenoverlast afgelopen week heel sterk is verminderd! Ook op Willibrordus hadden we veel overlast!
  Kan er nu eens serieus worden gesproken over een afvalverbrandingsoven?
  Bon wikent!

 6. Kook je moet je schamen, en geen woord meer zeggen.
  Als ik de rechter was zou je 12 uur geven en geen 24
  Vuil moet meteen goed opgeruimd worden, en niet zo me vuil omgaat dat anderen flink last van krijgen.
  Was Landfill maar naast jouw huis, ben ik benieuwd wat en hoe je ermee zou gaan.
  In plaats dat je gekke dingen gaat doen, opdonderen en meteen beginnen, en zou fijn zijn als jij zelf mee gaat helpen.

 7. Kennelijk heeft die mijnheer Kook niet in de gaten dat het met een drone(vliegende camera) een klein kunstje is om te observeren wat er wordt aangevoerd en wel/niet binnen 24 uur wordt afgedekt.

  Ik dacht dat dit bedrijf (Selikor) Iso gecertificeerd was?? Dat certificaatje op Marktplaats.an gekocht zeker!! Wanneer is het bedrijf voor het laatst gecontroleerd??? 2006??

  Kook, ga je schamen en dek je vuil gewoon af, daar wordt je voor betaald als directeur!!!

 8. Inderdaad Pukkie, je hebt helemaal gelijk. Echter in alle commentaar wordt een belangrijk argument niet genoemd. De machines die nodig zijn om het afval op tijd af te kunnen dekken moeten regelmatig onderhoud krijgen. De garage van Selikor is niets meer dan een betonnen plaat met een afdak erboven met absoluut te weinig gereedschap en hulpmiddelen. Inderdaad, het personeel is zeer gemotiveerd, echter zonder de juiste middelen lukt het niet om goed onderhoud te plegen. Kook is al jaren bezig om een nieuwe garage van de grond te krijgen maar wordt continu, op alle mogelijke manieren, tegengewerkt door de verschillende regeringen. Dat Asjes de huidige MP is helpt natuurlijk ook niet echt (Asjes wilde een baantje regelen voor zichzelf als adjunct directeur bij Selikor voor 15.000 nafl per maand, rechter heeft Selikor in het gelijk gesteld).
  De dwangsom die nu aan Selikor is opgelegd moet bij de overheid liggen!

 9. Dat mijnheer Kook een beetje van de kook is, moge duidelijk zijn. Maar als je weet hoeveel wagens afval per dag worden gestort, is toch niet moeilijk om vast te stellen of die 24 uurs regel wordt overschreden. Van zo’n goed geleid en sympathiek bedrijf als Selikor, met op de wagens bijzonder gemotiveerd personeel, is het toch een erezaak de overlast van de landfill zoveel mogelijk te beperken. En daarmee Curacao zo leefbaar mogelijk te houden voor bewoners en bezoekers.

 10. Kook zou eens moeten beseffen, dat hij met onze belastingcenten werkt. Een rechter zal deskundige hulp inroepen om zijn uitspraak rechtvaardig te doen zijn. Kook ziet alleen maar beren op de weg en durft geen schuld te bekennen.

 11. Dus de eigen procedure uit het eigen ISO draaiboek blijkt moeilijk uitvoerbaar?

 12. Selikor moet niet zeiken!! Gewoon doen waar je voor betaald wordt en zorgen dat door afdekking geen vliegenplaag ontstaat! Hoezo: je kunt niet aantonen wat wel of geen afval is!? Je heet verdorie geen Freeport Jewelers! Jullie zijn een afvalverwerkingsbedrijf, verwerk het dan ook op een efficiënte wijze! Aan het eind van de dag afdekken, niks meer en niks minder. Hoe moeilijk kan dat zijn?? Selikor is het prototype bedrijf dat van Cuaracao een dumpplaats maakt!