RechtzaakCURAÇAO – In het hoger beroep van de zaak van het Openbaar Ministerie (OM) tegen June O. doet de rechter op 13 februari om 13.45 uur uitspraak. Dat meldt het OM. De 38-jarige O. stond terecht voor een geruchtmakende zware mishandeling van zijn ex.

Het OM ging in beroep na de eerdere veroordeling van O., waarbij de rechter bepaalde dat hij niet de cel in hoefde. De rechter veroordeelde hem tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van anderhalf jaar. Het OM eiste destijds twee jaar celstraf waarvan een halfjaar voorwaardelijk, verplichte begeleiding door Reclassering en een straat- en contactverbod.

Recidivist
Het OM had hem als recidivist aangemerkt, omdat hij in 2008 in Nederland is veroordeeld voor belaging. De rechter ging daar niet in mee omdat die straf niet onherroepelijk is, en merkte hem daarom aan als ‘first offender’.

Ex
In februari takelde hij zijn ex toe in haar woning aan de Fransche Bloemweg. Volgens de aanklager kwam hij het appartement van de vrouw binnen waarna hij haar sloeg en vastbond met een elektriciteitskabel en haar mond dichtplakte met tape. Ook bedreigde hij haar met een vuurwapen, dat overigens nep bleek te zijn. Vervolgens wilde de man haar in een auto zetten en haar tegen haar wil meenemen, maar daar slaagde hij niet in. De verdachte vluchtte toen naar de Verenigde Staten, waar de Amerikaanse autoriteiten hem oppakten.

2 reacties op “Vonnis zaak June O. 13 februari”

  1. En wat was de uitspraak?

  2. Je kan je vrouw mishandelen, mensen doodrijden, drugs vervoeren, een land compleet leegroven en toch hoef je niet in de cel..

    Wat een rechtspraak!