fluorideCURAÇAO – “De cijfers om fluoride goed te keuren worden wereldwijd gemanipuleerd”, stelt professor Paul Connett. De Amerikaan strijdt al zeventien jaar tegen fluoride in drinkwater en was gisteravond uitgenodigd door Komishon Anti-Fluoride om deel te nemen aan een debat in het WTC, aldus Caribisch Netwerk.

De meeste mensen die het debat bijwoonden waren onder de indruk van de cijfers waarmee de professor kwam. Voorstanders van fluoride hadden niet de moeite genomen om het debat te bezoeken. De meeste bezoekers waren geïnteresseerd in de cijfers en details waarom fluoride slecht is voor de mens.

Eigen keuze
Of fluoride überhaupt slecht is, kwam niet eens ter sprake. “Het doet er eigenlijk ook niet toe”, stelt een 48-jarige dame. “Ik ben tegen het toevoegen van stoffen aan drinkwater: dit moet een eigen keuze zijn. Ik had al eens gelezen dat fluoride epilepsie kan veroorzaken en ik heb vanavond nog veel meer enge dingen gehoord. Het wordt tijd om te stoppen met fluoride.”

Gerechtelijke stappen
Ryan de Jongh is sinds een maand actief lid van Komishon Anti Fluoride. Ondanks het plan van de regering om het gehalte van fluoride in drinkwater te verhogen, is hij standvastig om fluoride te bestrijden. “We leven in een democratie en gaan op een nette manier te werk. We gaan desnoods naar de rechter als de regering zelf niets doet. We zijn daar al mee bezig.”

Elisa Koek maakte de volgende audioreportage.

14 reacties op “Connett maakt indruk tijdens publiekelijk fluoridedebat”

 1. @Lu,

  Je hebt geen voorstanders van fluoride, alleen mensen die niet anti zijn en geen zin hebben in dit onzin debat met mensen die toch oojkleppen op hebben.
  Darom gaan ze niet naar zijn debat. debatteren heeft toch geen zin met emotionele, niet rationele mensen die toch geloven wat ze willen.
  Het woord geloven geeft het al aan. Het sluit elke redelijkheid uit.
  Dus ga maar met je antis lekker elkaar aanwakkeren en bevestigen in je irreele angsten. De niet-anti’s liggen er geen nacht van wakker of er nu wel of geen fluoride in het water komt, want het maakt voor hun gezondheid geen hol uit.

 2. Sander,
  Wat jij schrijft “overal in de wereld wordt het tegen woordig uit het drinkwater gehouden.’ is pertinent niet waar en laat zien hoe goed het brainwashing door deze kwakzalvers is doorgedrongen. check eerst een sfeiten voordat je gaat overnemen wat die schreeuwlelijkerts beweren.
  De WHo en EU hebben normen voorgeschreven. en wij zitten hier nog steeds onder die normen.
  In bronwater en flessen water zit vaak nog meer fluoride dan in ons kraanwater, omdat die niet aan die normen gebonden zijn. en fluoride komt gewoon van nature in drinkwater voor.
  Het water dat we in curacao maken is puur H2O. zeer onnatuurlijk en slecht voor je. we moeten dus wel dingen toevoegen.

  Wat een paranoia allemaal. En helemaal gericht op de verkeerde complottheorie. Het zijn juist de anti-fluoride mensen die een andere agenda hebben en jullie paniek gebruiken voor hun politieke (Reforma) agenda.
  Abri bo wowo!

 3. ook als iemand arts is, wil dat nog niet zeggen dat hij verstand heeft over zaken zoals wel of geen fluoride toevoegen.
  overal in de wereld wordt het tegen woordig uit het drinkwater gehouden.
  Alleen hier wil men het juist weer gaan toevoegen
  We lopen weer eens 30 jaar achter op de feiten!!
  maar een bananen republiek waardig.

 4. Maybe we should look at who imports the fluoride.
  That might explain why some people are so driven to add it to our water
  and even increase the dose.

 5. @Tuna, 23-01-2014 16:07 – ik ben het helemaal eens met je. In de wetenschap zijn er altijd twee partijen die elkaar tegenspreken, ik vind trouwens dat in dit geval min. Whiteman gelijk heeft.

 6. Omstreden (risico) stoffen mogen nooit in het drinkwater toegevoegd worden, punt !

  Dhr. de Wit natuurgenezer, weet veel meer van fluoride dan wie dan ook op Curaçao. Sommige mensen denken dat ze ALLES beter weten omdat ze toevallig arts of tandarts zijn. Ze vergeten dat er mensen zijn die ondanks dat ze dat artsendiploma of tandartsendiploma hebben toch veel meer ontwikkeld zijn dan zij.

  De belastingbetaler betaalt de lonen van bestuurders, uitkeringen van minderbedeelden, allerlei projecten voor de armen etc.
  Moet de belastingbetaler nu zelfs fluoride in zijn drinkwater laten doen omdat de armen weigeren om hun tanden te poetsen of minder te snoepen???
  Ik word doodmoe van deze idiote betutteling.

  Ondertussen hebben de armen wel genoeg voor een i-Phone etc.

 7. En als je niet zeker bent of het supergoed of superslecht is dan voeg je het NIET toe. Dan geef je mensen die geen geld hebben voor tandpasta fluoridetabletjes.

 8. Iedereen moest een pro-forma handtekening zetten, dat ie anti-fluoride is en dat allemaal om aan 100.000 te komen voor Reforma.

 9. De omvang van dokter (!) Whiteman geeft mij niet de indruk dat hij veel van gezondheid weet. Als je bij hem zou komen wegens kortademigheid en zijn advies is dat je moet afvallen dan val je toch van je stoel van het lachen of niet soms? Moet hij zeggen hahaha.

 10. Ik vraag me elke keer af als ik weer een fluoride nieuwsje hoor…
  Hoeveel kost het toevoegen van Fluoride aan het drink water?
  Stel we besparen dat geld door het niet toe te voegen maar delen bij alle botica’s en supermarkten gratis fluoride / vitamine tabletten uit.
  Ik denk dat je dan goedkoper uit bent omdat we nu al het douche, wc, tuin, zwembad water met fluoride duurder maken.
  ALs we dit doen zal het aantal ziekmeldingen denk ik met 25/50% terug gedrongen worden omdat men op Curacao vaak verkouden is terweil het niet koud is (vaak veroorzaakt door vitamine gebrek)
  Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat vitamine pillen niet door de verzekering betaald worden omdat dat voor de verzekering een gigantische besparing kan zijn…
  Ik hoop dat een of andere onderzoeks journalist dit berichtje op pakt en het eens met de minister overlegd…..

 11. Paniekzaaierij en betaalde politieke propaganda. Bah.

 12. Er zijn professoren te vinden die voor fluoridering zijn, alleen daar zijn er meer van en die vinden de noodzaak niet om met het geven van speeches hun verdiensten op te schroeven.
  Zoek even op Connet en dan zit je al snel bij de kwakzalverij en hij verdient er aardig aan.

 13. Het verbaast me niets dat voorstanders hun blik niet willen veruimen ze houden hun vak – literatuur al niet bij hetgeen voor hun beroeps groep verplicht is.Hun vakmanschap kan dus daadwerkelijk in twijfel getrokken worden, helaas ben je dan nog wel goed genoeg voor de politiek.

 14. Beter om het geld steken in een campagne te beginnen voor gezond eten en tanden poetsen ipv vergif voor de hele bevolking…