• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jörgen RaymannCURAÇAO – Jörgen Raymann wil zich inzetten voor jongeren in de Cariben. Hij is bezig met een jongerenproject voor de regering van Aruba en wil op Curaçao een soortgelijk project opzetten. Raymann: “Jongeren moeten uit hun isolement gehaald worden.” Dat meldt Caribisch Netwerk.

Raymann heeft speciaal voor Aruba, Bonaire en Curaçao een show uitgewerkt. Gisteren was Bonaire aan de beurt, gevolgd door Curaçao op vrijdag.

Opvallend
“Ik ga echt alles uit de kast halen en het hebben over de Caribische mensen. Ik heb niet de tijd gehad om te kijken wat er op het eiland gebeurt maar er zijn dingen die mij opvallen. Zoals hoe Nederlanders de boel weer ondersneeuwen met hun regels. Daar zal tante Es zeker iets over zeggen.”

Jongerenproject Aruba
Raymann is al een aantal jaren ambassadeur van Unicef en heeft kennis genomen van de Unicef-onderzoeksresultaten over kinderrechten op de eilanden. “De eilanden zijn er niet echt goed vanaf gekomen”, aldus Raymann. “Het project op Aruba is om te kijken hoe we de jongeren kunnen stimuleren hun talenten te ontwikkelen.”

Verhuizen
Over een aantal jaren wil Raymann zich op de Cariben vestigen. Hij weet nog niet op welk eiland. “Het wordt Aruba of Curaçao. “Bonaire ken ik niet zo goed, het voelt wel klein aan.” Door zijn verhuisplannen is Raymann gedreven om iets voor de jongeren te doen.

25 reacties op “Jörgen Raymann zet zich in voor jeugd in Cariben”

 1. @
  mr069

  We zijn zeer blij dat Tante ES jaren lang shows wil geven ten behoeve van de jeugd.
  Als de jaren verstreken zijn,en er genoeg middelen zijn vergaard kan het werk beginnen.

  SURINAME is een derde wereld land en geen bananen republiek.Maar een corrupte republiek.
  Na de hemel is CURACAO het paradijs:zon,zee strand.
  BEGREPEN o69.

 2. Actie van Rayman vloeit voort uit een degelijk onderzoek. Dit soort onderzoeken worden overal ter wereld gedaan.
  Kan er nog niet over oordelen. Moet eerst zien wat het project precies inhoudt en wie de uitvoerders zijn.
  Ik vraag het me wel af of het een eenmalig of structureel iets is. Als men wil werken naar aanleiding van de aanbevelingen, dan is een eenmalige actie niet voldoende.
  Het is afwachten dus.

 3. @ Antonio. Ha, prima hoor, dan neem ik maar aan dat Zorro aan woordblindheid lijdt?

  Beslist niet. Zij doen precies in principe hetzelfde als jij nl. hun waarheid vertellen en daar komt bij, dat ze JOUW waarheid niet steunen en zich zelfs door jou geschoffeerd voelen. Sommige mensen reageren dan op zo’n manier en niet omdat je het niet mag maar verwacht sportief, dat je storm zal oogsten omdat je zelf wind hebt gezaaid. Hun waarheid steun ik (met anderen) meer dan jouw waarheid, maar dat wist je natuurlijk al. Sta ervoor open, dat je het met jouw waarheid vaak mis hebt en dat je daarop kritiek kan verwachten of anders kan je beter een andere vorm van reageren toepassen. Lees vooral de reacties, die aan jouw waarheid steun geven. Ik heb ze niet kunnen vinden.

 4. @ antonio,
  Wij, zij, jullie, wat een negativisme! Get a life en gedraag je een beetje! Kennelijk ben een rasechte Patriot. Maar geen voorbeeld voor anderen.

 5. Beste allen,

  Please zie dit bericht niet als een aanval, maar meer een bemoediging voor jullie allemaal..ook voor mezelf schrijf ik dit.

  Ik ben Surinaams van komaf en ben op 26 jarige leeftijd naar Curaçao vertrokken. Ik heb er zes jaar met erg veel plezier geleefd, gewerkt, en ga zo maar door aan dingen die je kan doen wanneer je ergens woont dat nieuw voor je is.

  Wat ik zeggen wil is dat dit hier, ik bedoel de reacties op het feit dat meneer Rayman iets komt doen voor jongeren op Curaçao, helemaal niet meer over meneer Rayman gaan. Wat ik hier zie is pure onzin en mekaar afzeiken over niets….wat ik hier merk is ook pure discriminatie onderling..Surinamers, Antillianen..waar denk je dat we vandaan komen..wij zwarte mensen…dit houdt gewoon nooit op en dewereld zoals die nu is, zal het ook nooit ophouden. Waarom kunnen we niet op een normale manier met elkaar omgaan?? IK heb zes jaar van mijn leven op het eiland gewoond, je noemt het maar…Brievengat, Jongbloed, welgelegen, Mariepompoen, koraalspecht, Santa rosaweg..damm wat heb ik lekker geleefd en weet je wat…ik kon echt met een ieder opschieten…ik sprak de taal toen die tijd alsof ik er geboren was..Antillianen zeiden dat ik als een Bonairiaan sprak…maar wat geeft het waar je vandaan komt..als je maar weet hoe je met mensen omgaat..hoe kun je vrienden maken…

  CXome up guys..stop this BS and lets all be just like family..

  De wereld is al een fucked up plek om te wonen als je goed kijkt en we leven allemaal met de illusie van veiligheid erin…maar open je ogen en kijk naar onze wereld waar we in leven..overal heb je klootzakken, in alle vormen en maten..Surinamers die beter Nederlands spreken dan Antillianen, maar ook Antillianen die beter Nederlands spreken dan Suri’s. En zo is er wel wat te vinden in alle lagen van de wereld..niemand is perfect en niemand is zonder zonde.

  Waar gaat deze discussie nou over..”meneer Rayman gaat een project doen voor de Antilliaanse jongeren” Dat is toch mooi, als je het bekijkt vanuit een hoek om mensen met elkaar te verbinden. Ik denk niet dat het erom gaat of er wel of geen bekwame mensen zijn op Curaçao, ik heb er gewoond, ik heb ook gezien wat er allemaal aan activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in het SDK stadion..prachtig.

  Ik denk eerder dat het is vanuit verbindingsoogpunt dat meneer Rayman er naar toe gaat.

  Jongens…please don’t kill me, omdat ik dit schrijf..ik probeer altijd te kijken naar mezelf en met wat voor bedoeling ik dingen doe. Het lukt me 6 van de 10 keer niet om te doen wat ik moet doen, en weet je wat ik dan denk en dit is echt waar, ik ben ook maar een mens die fouten maakt en niet perfect is.

  That’s all folks…;-)

 6. @Zorro schreef op 25-01-2014 om 9:57,
  “Ik heb niemand gelezen die daar bezwaar tegen maakt”

  Ha, prima hoor, dan neem ik maar aan dat Zorro aan woordblindheid lijdt?
  Eentje schold dat ik eng ben, aan discriminatie doe etc en etc. Een ander beweerde dat ik een naar mens ben..

  Maar enfin, nu begrijp ik waarom “de gemaskerde drol” dat soort reacties over het hoofd gezien heeft, hij lijdt aan woordblindheid.. in dit geval een beetje erger, hij slaat gewoon hele reacties over. 😆

 7. @ MR069. En nu alleen nog maar hopen dat het tot hem (Antonio) doordringt !!!

  Ik vrees met groten vreze. De kans is veel groter, dat je de half miljoen in de Landsloterij wint.

 8. @ Antonio. Mag ik als Kurazoleño di puro sepa mijn waarheid dan niet verkondigen?

  Ik heb niemand gelezen, die daar bezwaar tegen maakt. Ook zal niemand bezwaar maken tegen JOUW nadrukkelijke waarheid, want dat zegt meer dan genoeg en laat ons in een deuk liggen over zo veel zelfkennis, want verder is het niemands waarheid. Heb je de intelligente en moeilijke vraag al beantwoord “wat doe je zelf?” of ben je als de meeste YdK? Ik vind je inhoudelijk bepaald niet sterk=zeer zwak met je antwoorden.

 9. @Ishel Alejo,
  Beste Ishel, ik zie dat je je best hebt gedaan om als Curaçaoënaar over te komen. Door met name de vele schrijf en spellingsfouten die in dat kort stukje van je besloten liggen suggereer je dat alle Antillianen slecht nederlands schrijven, zoals de meeste Surinamers denken… Maar je vergist je in 1 woord. Hoe slecht een Antilliaan ook nederlands schrijft, hij/zij zal nooit het woord Antilliaan met 1 L neerkladden. Het is altijd met een dubbele L. Uit eigen ervaring weet ik dat Surinamers heel vaak Antilliaan met 1 L schrijven. Uit ervaring weet ik ook dat het grootste deel van de Surinamers gewoon slecht nederlands spreekt en schrijft. Dat zie ik op de Surinaamse fora en dat heb ik in Suriname ervaren(vakantie). Een goede Surinaamse kennis van mij noemt wat jullie in Suriname praten Brokobana Nederlands. Dat maskeren jullie door het als Surinaams-nederlands te benoemen.

 10. @MRO69 schreef op 24-01-2014 om 13:16
  Is dat alles wat je te zeggen hebt MRO16? Ik dacht dat je met een enigszins plausibele reactie voor de dag zou komen, maar niente… Ik hoor altijd van Surinamers dat zo ontzettend geleerd en intelligent zijn, tenminste, dat beweren Surinamers veelal over zichzelf. Maar om je eerlijk te zeggen ben ik nog nooit een Surinamer tegengekomen die zo ontzettend “geleerd” is dat ik hem of haar niet van repliek kan/kon dienen.

  Het enige wat je gedaan hebt is mijn reactie overschrijven, mijn woorden gebruiken etc etc. Is je woordenschat misschien te arm? Surinamers beweren toch dat ze geweldig goed nederlands praten, zelfs beter dan de Europese Nederlander. Nou ja, waar jullie dat vandaan hebben zal Joost wel weten. In ieder geval, mijn mening over de slijmerd Raymann staat!

 11. Ik vind dit een heel goeie inisiatief. Ik ben PRO. En als je iemand nodig heeft om samen met jou te werken neem kontakt met me. Ik heb ook met antiliaanse jongeren gewerk als Mentor Coach. Je bent goed nezig.

 12. @ Zorro….

  Thanks….Je slaat de spijker op z’n kop !!!
  En nu alleen nog maar hopen dat het tot hem (Antonio) doordringt !!!

 13. Beste lezers…

  Die Antonio……niet teveel aandacht aan schenken, want dat is water naar zee dragen! Bespaar je de moeite !!! Want dit is nou precies het type Antilliaan…bekrompen en die niks en niets van iemand aanneemt die niet van hier afkomstig is! Die denkt het te zullen en te kunnen redden, zonder enige hulp van buitenaf! Met mensen zoals Antonio aan het roer (met zo’n denkwijze en de manier van redeneren), wint Curaçao zeer zeker de oorlog!!!

  Antonio is ook zo’n type die “de klok wel heeft horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt”! Antonio….blijf bij de les en ga dit eens op je gemak lezen:

  http://www.radiosonline.nl/ingezonden-is-suriname-een-ontwikkelingsland-deel-1/

  Maar goed….het gaat nu niet over Suriname, maar over Jorgen Raymann!
  Nogmaals….Suriname is trots op Jorgen Raymann, gezien zijn werk en inzet in Suriname en wees blij dat iemand zoals Jorgen Rayymann dat ook hier wilt doen!

  Mvg.

  MRO69

  ps:
  ” sorry, ik ben Kurazoleño en pro Curaçao, en hier op Curacao heeft het landskind voorrang, niet de Surinamer. Ook niet als die Surinamer BNer in NL is.
  Stel je eens voor dat een bekende Curaçaoenaar naar Suriname emigreert en vervolgens doodleuk meent iets voor de Surinaamse jeugd op te zetten met de bedoeling en verwachting dat hij ook nog belastinggeldgeld van de Surinaamse regering ontvangt om een project op te zetten voor de Surinaamse jeugd!?!
  Wel, ik weet zeker dat ze hem onder de pek en veren uit Suriname zullen schoppen. Als ze hem al niet opvreten.
  Er zijn overigens genoeg kundige Curaçaoënaars die het aankunnen. Zowel op Curaçao als in NL. Sinds wanneer kan een derdewereld bewoner een ander derde wereldland(eiland) gaan helpen met de jeugd, als je eigen jeugd in Suriname nog lang niet het voorbeeld is voor de regio? Kom op man, de man is een beroepsslijmbal. Waarom gaat hij z’n eigen volk niet helpen? Niet omdat Aruba hem heeft ingehuurd moet Curaçao het ook doen, dat is onvervalst apengedrag.”

  HOE VERZIN JE ‘T ?!?!? Tjonge jong jonge…….

  Weet je Antonio, la me toch aub niet lachen en huilen tegelijkertijd, zo vroeg op de dag, dat wordt me teveel.. 😆

 14. @Zorro, ik wist wel dat ik hier met meerdere grapjurken te maken zou krijgen, Eentje beweert doodleuk dat ik discrimineer terwijl ik niks anders dan mijn mening verkondig, ik zal zeker niet discrimineren. Er valt ook niks discriminotoirs te ontdekken in mijn reacties. Mag ik als Kurazoleño di puro sepa mijn waarheid dan niet verkondigen?
  Terwijl ik onder elk artikel van dit online krantje niets anders dan uiterst discriminotoire reacties op Curaçaoënaars lees, en dat van dezelfden die vinden dat ik eng ben… Jullie zijn allemaal een stel ongelooflijke hypocriete drollen. 😆
  Ik begrijp wel dat jullie er niet tegen kunnen dat nu een Kurazoleño jullie van repliek dient.

  @Carib, heb je het stuk wel gelezen? Denk je nou echt dat Raymann “eigen geld” gaat gebruiken om een jeugdproject op te zetten op Aruba? Of op Curaçao.. volgens mij ben je niet goed snik. En als hij zich zogenaamd wil inzetten voor de Curaçaouse jeugd, heb ik er als rechtgeaarde Curaçaoënaar alles mee te maken. Jullie kunnen mij geen van allen de mond snoeren, dat kan alleen de moderator. Tot voorzover heb ik alle recht om ook mijn Curaçaouse mening te verkondigen. Als jullie het niet leuk vinden schelden jullie maar op Curaçao en de Kurazoleños zoals jullie letterlijk elke dag doen. Scheld voor mijn part tot jullie een ons bij elkaar wegen

 15. @ Antonio. sorry, ik ben Kurazoleño en pro Curaçao, SO WHAT, we zouden kunnen denken zo dom dus moet hij een Kurazolena zijn. Heb je nog niet genoeg kritiek gehad?

  Er zijn overigens genoeg kundige Curaçaoënaars die het aankunnen. Helemaal mee eens en ik ben zelfs van mening, dat er veel betere Curacaoenaars rondlopen, die het in de politiek veel beter zouden doen. Een heel ander verhaal is, dat ze niet willen. Begrijp je het een beetje?

 16. @Antonio, is het soms jouw geld?
  Wat doe jij zelf voor anderen?

  Jouw reactie is een typische reactie van iemand de meent het recht te hebben om anderen op een gebiedenderwijs te commanderen wat ze wel of niet moeten doen met eigen geld. En ook nog zo’n lap tekst hier posten om de man e.a. duidelijk te maken, alsof hij achterlijk is. Creëer jouw geld en bemoei je met jou eigen zaken a.u.b.

 17. @antonio,

  wat een enge reacties van jou.
  over discirminatie gesproken!!!
  je moet wel een heel naar persoon zijn.

 18. @MRO69 schreef op 24-01-2014 om 10:41:
  “Suriname mag dan in uw ogen een Derde wereld land zijn, maar het is nog steeds geen bananen Republiek zoals Curaçao waar alles kan en al het onmogelijke mogelijk is!!!”…..aldus Surinamer MRO69

  Eh, je hebt het gelijk volkomen aan jouw kant MRO69. Suriname is inderdaad sinds dec.1980 een zeer, maar dan ook een zeer voorbeeldig land. Curaçao en de rest van de regio kunnen een voorbeeld nemen aan Suriname. Hahahaha, weet je MRO69, la me toch aub niet lachen, en zo vroeg op de dag, dat wordt me teveel.. 😆

  P.S.,
  beste MRO69, Suriname is niet enkel in mijn ogen een Derde wereld land, maar Suriname is in aller ogen een officieel erkend Derde wereld land. Overigens, zoals ik al eerder schreef, ook Curaçao is een derde wereld eiland.

 19. @Zorro, sorry, ik ben Kurazoleño en pro Curaçao, en hier op Curacao heeft het landskind voorrang, niet de Surinamer. Ook niet als die Surinamer BNer in NL is.
  Stel je eens voor dat een bekende Curaçaoenaar naar Suriname emigreert en vervolgens doodleuk meent iets voor de Surinaamse jeugd op te zetten met de bedoeling en verwachting dat hij ook nog belastinggeldgeld van de Surinaamse regering ontvangt om een project op te zetten voor de Surinaamse jeugd!?!
  Wel, ik weet zeker dat ze hem onder de pek en veren uit Suriname zullen schoppen. Als ze hem al niet opvreten.
  Er zijn overigens genoeg kundige Curaçaoënaars die het aankunnen. Zowel op Curaçao als in NL. Sinds wanneer kan een derdewereld bewoner een ander derde wereldland(eiland) gaan helpen met de jeugd, als je eigen jeugd in Suriname nog lang niet het voorbeeld is voor de regio? Kom op man, de man is een beroepsslijmbal. Waarom gaat hij z’n eigen volk niet helpen? Niet omdat Aruba hem heeft ingehuurd moet Curaçao het ook doen, dat is onvervalst apengedrag.

 20. @ Antonio….

  Mensen zoals u (beleefdheidsvorm) snappen nooit iets en zullen het helaas ook nooit snappen !!! Zodra er iets tot de Antilliaan gericht is van buitenaf, goed bedoeld…wel te verstaan, moet er altijd weer iets achter gezocht worden of zoals bijna altijd….negatief commentaar op gegeven worden !!!

  En even voor de goede orde:

  1. Jorgen Raymann is niet in Suriname, maar in Nederland in Amsterdam geboren!
  2. Jorgen Raymann is sinds 2005 ambassadeur van Unicef, vandaar zijn handelswijze in
  deze!
  3. Wij Surinamers nemen Jorgen Raymann helemaal niks kwalijk, want hij zet zich
  ALLANG goed in voor de Surinaamse jeugd!

  Zie voor uw zelf:

  – http://www.unicef.nl/wat-doet-unicef/programmas/suriname-kwetsbare-jongeren-maken-de-juiste-beslissingen/

  – http://www.jorgenraymann.com/img/cv-jorgenraymann.pdf
  (zie Goede Doelen Unicef, Giving Back en P.I.E.T.-fonds)

  – http://www.ncrvgids.nl/gids/artikel/1311

  – http://hiphopleeft.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=693:typhoon-naar-suriname&catid=43:nieuws&Itemid=102

  En zo kan ik nog wel even doorgaan!
  Dus wees blij dat zo iemand als Jorgen Raymann met zijn staat van dienst zich ook graag hier positief wilt inzetten !!!

  En nogmaals voor de goede orde….doe eerst uw huiswerk alvorens u zomaar dingen op papier zet die NIET kloppen !!!

  En als laatste wil ik dit toch even kwijt…..
  Suriname mag dan (in uw ogen) een Derde Wereld land zijn, het is nog steeds geen Bananen Republiek zoals Curaçao, waar alles kan en al het onmogelijke mogelijk is !!!

  U zijt gegroet!

  MRO69

 21. @ Antonio. Beste Raymann, ga de Surinamers in Suriname helpen, wees patriottisch ipv je eigen mensen in de steek te laten.

  In de eerste plaats mag iedereen zelf bepalen wie hij wil helpen en het zou zomaar kunnen, dat hij redenen heeft om juist niet in Suriname te helpen. In de tweede plaats als er niemand met de wieg buiten Curacao zou zijn om Curacao te helpen, dat er dan zeer weinig hulp zou zijn en de bestaande ellende nog veel erger zou zijn. Van de regering hebben we immers weinig te verwachten.

 22. Waarom kritiek op Raymann! Hij doet tenminste iets waar veel van onze eigen ydk niet doen.. met nummer 1 de politici!

 23. Beste Tante es,

  houdt u a.u.b. meer voorstellingen voor de eilanden.hoe meer hoe beter.
  als er een paar jaren zijn vertreken,en er genoeg geld is binnengehaald kan je beginnen te praten over middelen die structurele veranderingen kunnen teweeg brengen.
  ALS je dat niet doet is het een druppel op een hete plaat.
  ANDERS heeft ANTONIO gelijk.
  SLIJM!

 24. Tja, ik snap die Raymann niet. Geboren en getogen in Suriname, land gesitueerd in ZuidAmerika, maar desondanks eerder een Caribische samenleving dan een typische ZuidAmerikaanse, wil iets voor de Caribische kinderen(lees Antilliaanse kinderen) doen vanwege de niet al te positieve onderzoeksresultaten van Unicef.
  Op het eerste gezicht zou men zeggen, o wat goed van Raymann zeg.

  Ware het niet dat de man geboren en getogen Surinamer is. En als ik het goed heb is Suriname, rijk aan delfstoffen en een economische groei van 4 %, nog steeds een derde wereld land. Niet veel anders dan de meeste landen en eilanden in de regio inclusief Aruba en Curaçao.

  Ik in zijn plaats zou me eerder voor de Surinaamse samenleving inzetten. Of moeten we geloven dat alles in Suriname koek en ei is? Ik dacht van niet. Op Curaçao zijn er legio Curaçaoënaars die zich voor de jeugd zouden kunnen inzetten, ware het niet dat onze beste Curaçaouse mensen, ook diegenen die in Nederland gestudeerd hebben, genegeerd worden door onze eigen Curaçaouse regeringen.

  Indien ik Surinamer zou zijn geweest had ik hem kwalijk genomen. Want waarom kom je je niet inzetten voor de Surinaamse jeugd?.. zou ik dan denken. Is hij soms de Surinaamse messias die Curaçao komt bevrijdenvan alle kwaad? Het lijkt me slijmerij van de bovenste orde, de man effent nog vóór hij zich op een de eilanden vestigt zijn pad vrij. Ik kan en wil niet voor Aruba spreken, maar het kan niet zo wezen dat omdat de man BN-er is in Nederland, wij hem hier met alle egards zouden moeten ontvangen. Met in z’n kielzog zeer waarschijnlijk ook nog zijn vriend John Leerdam, ook zo’n Surinaamse streber die in NL naar een burgermeesterpost streeft of anders de koloniale post van Gouverneur op 1 van de eilanden ambieert. tja.

  Beste Raymann, ga de Surinamers in Suriname helpen, wees patriottisch ipv je eigen mensen in de steek te laten.

 25. Sweetie!