GevangenisCURAÇAO – Een zwakbegaafde Curaçaoënaar die vastzit in een tbs-kliniek mag niet terug naar zijn geboorteland om daar zijn straf uit te zitten. Dat meldt RTV Noord. De 50-jarige man is veroordeeld na een ernstig geweldsdelict. In Nederland wordt hij naar eigen zeggen gediscrimineerd door mede-tbs’ers.

Volgens de rechtbank zijn er op Curaçao echter geen goede en veilige voorzieningen voor een tbs’er. De rechtbank houdt de man daarom in Nederland vast. De officier van justitie had dat twee weken geleden ook geëist.

4 reacties op “Curaçaose tbs’er moet straf uitzitten in NL”

  1. Opmerkelijk normaal willen mensen juist dolgraag hun tijd uitzitten in nederland maarja hij weet nu dat je in cur geen dag in de cel zal zitten als we naar gerrit schotte, brian mariano en nelson dos santos kijken

  2. wong hing:

    Hou de zaken uit elkaar als je begaafd genoeg bent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    als je tenminste kan!

  3. Ja je blijft lachen op deze rots en dan vooral om de stellingname van sommige van onze eilandgenoten, ik wordt gediscrimineerd ligt op de lippen van deze gasten bestorven. Ze weten niet eens hoe dat woord geschreven moet worden laat staan dat ze weten wat het betekend en ja ook van mij mag hij de rest van zijn straf in Koraal Specht doorbrengen zullen zijn mede gedetineerden hem eens uitleggen wat discriminatie echt betekend.

  4. Wat een kapsones. Als hij niet gediscrimineert wil worden, dan moet hij maar zorgen dat hij niet in de gevangenis terechtkomt. Van mij mag hij terug naar Curacao, dan kan hij meteen om zeep worden gebracht in Bon Futuro. Weer een crimineel minder.