• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

stanley palm thumbCURAÇAO – Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling gaat naar Miami. Daar woont hij de vergadering van het CTO (Caribbean Tourism Organization) en het uitvoerend comité van de FCCA (Florida Caribbean Cruise Association) bij. De bespreking neemt twee dagen in beslag.

In Florida wordt onder meer besproken over een betere samenwerking, hoe beide organisaties meer cruisetoeristen kunnen trekken en hoe de cruisetochten het best samengesteld kunnen worden. Ook analyseren de deskundigen welke aantrekkingskracht de eilanden op de passagiers uitoefenen.

15 reacties op “Palm op werkreis naar Miami”

 1. Ik snap nog steeds niet waarom ze op cruise ship toeristen focussen. Zij komen voor halve dag of 1 dag naar curaçao. Hoeveel geld zullen die cruise toeristen op curaçao uitgeven?
  Geven ze genoeg geld uit om iets te betekenen voor onze economische ontwikkeling? Moet curaçao niet meer gaan focussen op toeristen die langer blijven die geld uitgeven aan hotels, attracties, huurauto, restaurants, etc?

 2. Ben benieuwd of de minister van economische zaken van de VS ook acte de presence gaat geven.
  Dit soort conferenties zijn niet voor ministers, die zijn voor tourist buro’s etc. Echte contracten aftimmeren met cruise maatschappijen gebeurt daar niet, bovendien die heeft Curacao al. Wil je die contracten uitbouwen dan zul je met Bonaire, Aruba, Isla Margerita etc gaan samenwerken.
  Er is geen cruise schip dat alleen even voor Curacao de oversteek gaat maken, dus dit soort eenmansacties zijn volstrekt zinloos en geldverspillend.

  Het werkwoord ‘Reizen’ kennen de poitici en ambtenaren maar heel goed.
  Ik REIS
  WIJ REIZEN

  Het werkwoord BETALEN (lees; zelf betalen) kennen ze helaas niet.

 3. Waar zijn we allemaal geweest afgelopen jaren.. Brazilie, Dominicaanse Republiek, Haiti, Heel vaak naar Miami (en dan voornamelijk in het weekend…), India, Niew Caledonie, Singapore, Dubai, Nederland, Colombia, Japan.. Vaak met onbekende redenen… Maar wat heeft dit nu allemaal opgeleverd?

 4. We moeten niet vergeten wat bijv. minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling (MEO) destijds heeft bereikt met China Machinery Engineering Corporation (CMEC), één van de grootste exportbedrijven in China.

 5. Ik meende ook dat het vele reizen tot resultaten voor het eiland zou leiden. Dat ze belangrijk waren. En trouwens vind ik scherp blijven op de plaats, nou ja als het negatief klinkt, tjaaa…maar het wordt onderhand wel noodzakelijk dat het volk resultaten ziet…

 6. @ Poes Ik ben met je eens dat je, levende op een eiland, veel (alles) noodgedwongen uit andere landen moet halen.

  Maar hoeveel jaren is men nu al bezig met het bereizen van andere landen (en exotische oorden), en wat is CONCREET het resultaat. Noem mij eens drie (slechts 3!!) succes verhalen? Het is niet alleen van deze regering, en ook niet alleen van dit eiland. Ik zeg niet dat het reizen naar andere landen geen resultaat KAN opleveren. Echter dan moet er wel een goed plan zijn.
  En nog iets; het favoriete onderwerp is altijd weer “samenwerking”, maar oh, oh, oh, wat komt daar toch weinig van terecht.

 7. Beste Poes heb jij één van ons wel eens horen miauwen als een volksvertegenwoordiger gewoon op zijn krent bleef zitten en voor ons aan het WERK was ? Nee, dacht ik al, want dat zou een Wereldwonder of moet ik schrijven Curaçaowonder zijn, did not happen yet dus wij (ik) blijven kritisch schrijven en in mijn kritisch observeren probeer ik juist wat positivisme te brengen.

 8. Kan hij meteen naar de rechtzaak van ons aller role model gaan.

 9. De reacties, minder positief, zijn niet uit de lucht gegrepen.

  Deze minister is heel vaak op reis, met het doel ”iets” voor Curaçao binnen te halen.
  Tot op heden is er niets bekend geworden wat deze minister nou precies heeft binnen gehaald voor het eiland.
  Willen mensen positief gaan beoordelen dan zal op het minst bekend moeten worden wat de resultaten van de vele reizen zijn.

 10. @Poes, ik kan me niet kiesbaar stellen.. Ik heb geen strafblad en ook geen fake diplomas en ik ben geen meeloper

 11. Hij had gehoord dat Coco Balentien in Miami was…

  Blijft een schande dat er zoveel geld over de balk gegooid wordt met snoepreizen terwijl er overal bezuinigd moet worden.

  Dit gaat Pais stemmen kosten en mogelijk al hun zetels. Maar wellicht dat de heren nu nog massaal op snoepreis gaan nu het nog kan.

 12. @Positivo, @Zorro,
  Kunnen jullie misschien proberen om een keertje een beetje “positivo” te zijn.
  Als ze op hun krent blijven zitten dan is het niet goed; als ze er op uit gaan
  om iets te bereiken is het ook niet goed.
  Of begrijp ik het niet goed; zijn jullie met jullie negativismo de enige redders van
  ons eiland?
  Stel je dan verkiesbaar en doe er wat aan.

 13. En hij komt altijd terug met zoveel resultaat ….

 14. Het artikel “Regering steekt 100 miljoen in economie” is hiermee onlosmakelijk verbonden.

 15. Maar natuurlijk,…..!