paspoortCURAÇAO – Paspoorten worden sinds maandag voorzien van twee vingerafdrukken van de paspoorthouder. Dat laat het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening weten. Eerder ging het nog  om vier vingers, maar in het Koninkrijk is dat nu teruggebracht tot twee.

Aanvragers moeten nu hun linker- en rechterwijsvinger laten vastleggen in hun nieuwe paspoort.

Andere wijzigingen
Er zijn meer zaken gewijzigd, zoals bijvoorbeeld de geldigheidsduur van het reisdocument. Was eerder een paspoort nog vijf jaar geldig, vanaf 9 maart is een paspoort tien jaar geldig. Voorwaarde is wel dat de paspoorthouder achttien jaar of ouder is. Paspoorten van minderjarigen blijven vijf jaar geldig. De prijs van een paspoort, nu nog 100 gulden, wordtverhoogd. De regering moet nog een besluit nemen over de nieuwe prijs.

13 reacties op “Andere voorwaarden bij aanvraag paspoort”

 1. @ soberano
  YDK ‘s zijn geboren Nederlanders. En zolang Curacao kolonie is van Nederland, behoudt de YDK het Nederlandse Paspoort.
  Wanneer dit verandert, dan is het ook einde pret voor alle Makambas op Curaçao. Dit bidt, net als alle goede YDK, dat het nooit zover komt.

 2. Denk dat Soberano een makamba is die de zaak zit op te fokken.

  @Wim. Derde wereld? Laatst merkte iemand op dat het toch gek is dat mensen uit Afrikaanse kolonieen die zich vrijvochten van het Europese juk, nu in gammele bootjes naar datzelfde Europa willen. India was ook lang een derde wereldland, maar nu een supermacht waar dorpsoudsten laatst nog een verliefd meisje een groepsverkrachting lieten ondergaan. Venezuela bulkt van de olie, maar iedereen wil er weg.

  Gelukkig valt Curacao niet in de categorie derde wereld, of toch?

 3. @Wim, veel succes met papiamentu als je in de oekraine bent!

 4. @ Tuna. Kosten in het buitenland : Een paspoort dat straks 10 jaar geldig is, kost voor Nederlanders vanaf 18 jaar die in het buitenland wonen € 131,11. Voor personen tot 18 jaar kost het paspoort straks € 115,20.

  Wat wordt er verstaan onder een Nederlander, die in het buitenland woont? Volgens mij bepaalt Curacao zelf de prijs voor een paspoort. Dat dit afhankelijk is van de prijs, die Nederland aan Curacao in rekening brengt is duidelijk.

 5. @pietpraat. Alsof wij Nederlanders hebben om te overleven. De derde werled is nu aan de macht. Ik zou maar zeggen pakt maar de eerste KLM vluct terug. En trouwens ik praat liever Engels en Spaans en natuurlijk mijn eigen taal abroad.

 6. even voor de duidelijkheid,ik ben ook voor soberano,maar deze landen hebben ook een eigen economie,en kunnen hierdoor ook op eigen benen staan.

 7. @Pietpraat, en wat maakt dat uit! Dan zijn we tenminste onafhankelijk! Kijk naar Venezuela en Haiti hoe goed het gaat! gaan last van Kolonialen!

 8. ten eerste Soberano niet bijdehand doen zonder nederlanders zinkt het eiland af naar de bodem en voor Tuna je moet ze niet bijdehander maken laat ze zelf een prijs bepalen

 9. Kosten maximaal in Nederland: Een paspoort dat straks 10 jaar geldig is, kost voor personen vanaf 18 jaar € 66,96. Voor personen jonger dan 18 jaar kost het paspoort straks € 51,05.

  Kosten in het buitenland : Een paspoort dat straks 10 jaar geldig is, kost voor Nederlanders vanaf 18 jaar die in het buitenland wonen € 131,11. Voor personen tot 18 jaar kost het paspoort straks € 115,20.

  Bron http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identificatie/vraag-en-antwoord/wat-zijn-de-kosten-van-een-paspoort-of-nederlandse-identiteitskaart.html

  Eens kijken hoe dat hier lokaal gaat worden.

 10. Curacao wil toch onafhankelijk worden? Verlost van die makambas. beter een eigen paspoort maken!

 11. Voor wie meer wil weten over de nieuwe pasport wet, zie versgeperst.

  https://www.versgeperst.com/nieuws/240398/ingezonden-gevolgen-van-de-nieuwe-paspoortwet.html#more-240398

 12. kut. dus nu maar direct nieuwe paspoort halen.

 13. De geldigheid is 2 maal zo lang dus wordt de prijs 2 maal zo hoog.