• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

KantoorCURAÇAO – Op het congres ‘veiligheid en gezondheid op de werkplek’ wordt op 28 april het eerste nationale onderzoek naar welzijn op de werkplek gepresenteerd. Hierin wordt de relatie tussen ziekteverzuim en psychosociale arbeidsomstandigheden bestudeerd.

“Vaak worden somatische factoren als de belangrijkste factor voor verzuim geregistreerd of genoemd. Het is echter belangrijk om inzicht te krijgen in de werkelijke factoren, om vervolgens de juiste maatregelen te nemen. Iemand kan zich fysiek herstellen, maar als er andere psychosociale factoren een rol spelen, is de kans op terugval binnen korte tijd groot”, meldt Optima Curaçao.

Maatregelen
Optima Curaçao stelt dat het onderzoek een bijdrage kan leveren aan de kennis over de oorzaken van arbeidsverzuim. Op basis hiervan kunnen er bijvoorbeeld gerichte maatregelen getroffen worden op beleidsniveau.

Meedoen
Iedereen die op Curaçao werkt, kan meedoen aan het onderzoek en de enquête invullen. Deze is beschikbaar via de facebookpagina van Optima Curaçao. Voor meer informatie kan je contact opnemen via 514-8873 of 687-1090.

3 reacties op “Eerste onderzoek naar welzijn op de werkplek”

 1. @henk

  Jij bent anders ook altijd op versgeperst.
  Aan de tijd te zien moet het wel onder de werkgevers tijd zijn. Dus jij bent er ook niet! Althans, niet voor de baas.

 2. Mooi dat optima aandacht geeft aan dit onderwerp.

 3. dan moet je er wel zijn