• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

honderd gulden bankbiljet biljet thumb geldCURAÇAO – Op Sint Maarten en Curaçao zijn opnieuw valse bankbiljetten van 100 gulden in omloop gebracht. Dat meldt de Centrale bank van Curaçao en Sint Maarten. De biljetten zijn in vergelijking met vorige vervalsingen van zeer goede kwaliteit en met het blote oog moeilijk te onderscheiden van geldige biljetten.

Het zichtbare verschil zit hem in de kleursamenstelling. De valsemunters hebben biljetten van een lagere denominatie gebleekt en opnieuw geprint met een hogere denominatie. Dat betekent dat de valse biljetten beschikken over de echtheidskenmerken van de biljeten waaronder het watermerk, de planchetten (glitters) aan de achterzijde van het bankbiljet en het goudfolie.

Politie
De Centrale Bank wil het publiek waarschuwen om goed op te letten bij het aannemen van bankbiljetten, en met name biljetten van 100 gulden. Als je twijfels hebt over een bankbiljet, is het advies om het biljet te weigeren en de politie in te schakelen. Het is verboden om vals geld aan te nemen of ermee te betalen.

4 reacties op “Valse biljetten van 100 gulden in omloop”

 1. @ridge
  De moeder die genoeg te vreten heeft zal er ook gretig gebruik van maken geloog me…

 2. Wat als er een arme moeder die geen geld heeft ,al een week honger heeft ,en niemand die naar haar of haar hongerige kinderen kijkt; krijg ze dan ipv die valse echte biljetten.
  Of zeggen we dan ”mag niet mag niet klaar .

 3. Die valse biljetten van 50 gulden hebben ze gelukkig tot nu toe nog niet ontdekt 🙂

 4. Het is verboden vals geld aan te nemen!!??!!,duh