• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Carson Eustatius, voorzitter van de Stichting Dierenbescherming Curaçao, ontkent met klem dat de stichting Nederlanders zou bevoordelen.

Recentelijk is het een aantal keren in de pers naar voren gebracht dat Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) en het Dierenasiel een te Nederlands tintje heeft. En hierdoor zouden wij voorrang verlenen aan Nederlanders. Het klopt dat een deel van de bestuursleden Nederlanders zijn en dat op het asiel een aantal Nederlanders werken. Maar tot daar! Met klem willen wij deze ongefundeerde insinuaties naar het rijk der fabelen verwijzen. De SDBC en het dierenasiel werken met hart en ziel en met zeer beperkte middelen om dieren te helpen. Het gaat ons om het welzijn van dieren. De afkomst van de eigenaar is voor ons totaal irrelevant.

SDBC heeft één klachteninspecteur in dienst die heel Curaçao moet bedienen. Logischerwijs kan zij niet alle klachten tegelijk behandelen. En bovendien werken wij met regels. Het dierenasiel is geen dumpplaats voor dieren. Eigenaren van dieren moeten eerst bij zich zelf te rade gaan of zij in staat zijn een (huis)dier op een diervriendelijke manier kunnen verzorgen, eer zij een dier in huis nemen. Wij krijgen geen subsidie van de overheid om het asiel draaiende te houden. Wat wij aan middelen hebben komt van donaties en sponsoren. Met andere woorden: dergelijke ongefundeerde insinuaties kunnen een averechts effect hebben op onze inkomsten.

7 reacties op “Ingezonden: ‘Het dier telt, niet afkomst bestuursleden’”

 1. Op Curacao worden bijv honden als huisbeschermers in de tuin gehouden. In Nederland zijn honden compagnons binnen in de woning.
  Omdat de honden een andere functie hebben op Curacao, zijn ze fel en zullen ze altijd andere mensen bijten. Dit creëert angst bij de bevolking. Voelt iemand zich door een hond bedreigd, dan reageert hij/zij met een klap.
  Niettemin worden vele dieren ontzettend goed behandelt.
  En ja, er zijn een aantal mensen die niet eens normaal kunnen omgaan met andere mensen, laat staan met dieren.
  Good job, wie het ook zijn bij de dierenbeschermers!

 2. @Shurden, Ik ken Antilliaanse mensen die liever naar restaurants gaan met Nederlands personeel dan met Antilliaans personeel..

  Zijn deze mensen nu racisten?

 3. Erg triest weer. Iedere keer weer met vingers wijzen en naar huidskleur verwijzen.

  Nogmaals interesseerd het mij niet wie het doet, zolang het maar gedaan wordt.

  Ik wil graag een ieder bedanken die zich inzet tegen dierenleed op Curacao, petje af voor jullie! De dieren hebben jullie hard nodig.

 4. Ik heb een paar keer mee gemaakt dat een Antilliaanse huiseigenaar zijn huis alleen aan Europese Nederlanders wilde verhuren en niet aan YdK.

  Zijn deze huiseigenaren nu racsiten of realisten?

 5. Het zou iedereen sieren te kijken wie zich inzet voor de dierenbescherming ongeacht nationaliteit, ras, geloof, etnische afkomst of nog meer van die nonsens. Het mishandelde beestje kijkt daar ook niet naar maar heft hulp nodig.

 6. @Zeepie, Alsof ze ydk vrijwilligers wegsturen zodat makamba vrijwilligers het kunnen overnemen..

  Neem de clean up Fuik actie.. Merendeel van de vrijwilligers waren ook makambas.. heel weinig YDK…

 7. Ghandi: “De mate van beschaving is af te lezen aan de wijze hoe men met dieren omgaat.”
  Meer niet Europese-Nederlanders zijn van harte welkom als vrijwilliger, maar waar zijn ze te vinden? En waar blijft de overheid? Triest dat men dan wel klaagt over de overdaad aan Nederlanders die zich vrijwillig inzetten voor dierenwelzijn.