• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

hospital nobo otrobandaCURAÇAO – Het College financieel toezicht (Cft) doet in februari uitspraak over de business case van het nieuwe ziekenhuis. De uitspraak moet onder andere inzage geven in de financiële situatie, alvorens er een lening wordt aangevraagd voor de bouw van het ziekenhuis.

Het Cft bracht vorige week een bezoek aan Curaçao en ging in gesprek met de gouverneur Lucille George-Wout, Premier Ivar Asjes, minister van Financiën José Jardim en vertegenwoordigers van USONA (de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de gelden).

Financieringsvoorstel
De verwachting is dat de regering in februari met een financieringsvoorstel komt. “Er is dan meer duidelijkheid over de bijdrage die particuliere beleggers bereid zijn te leveren en over de wijze waarop het nieuwe ziekenhuis georganiseerd wordt”, meldt het Cft.

Waakzaamheid
Als uit het resultaat blijkt dat het financieringsplan aan alle richtlijnen voldoet, geeft dit volgens Cft-voorzitter Age Bakker een belangrijk signaal af. “We vertrouwen er dan op toe dat Curacao de resterende onderdelen van het saneringsproces tot een goed einde zal brengen en een behoedzame koers zal blijven varen. We zullen uiteraard waakzaam blijven.”

4 reacties op “Cft: ‘Uitspraak financiering nieuwe ziekenhuis in februari’”

 1. Al zo lang ik hier woon zeiken ze over dat ziekenhuis,dat ziekenhuis had al tien keer groter kunnen stAAN,maaaaaaaaar het bestemde geld ,dat hebben de heren en dames Politici in hun achter zak gestopt;
  EN DE POLITICI BLIJVEN HUN EIGEN VOLK,BELAZEREN,BEDRIEGEN EN BELIEGEN,TOT DAT ZE ER ZELF BIJ NEER VALLEN.!

 2. @Jacinto, en waar ga je het van betalen??

 3. Alle Curaçaoërs zijn enthousiasme met het verbouwing van hun modern Ziekenhuis .
  Daarom volgen ze nieuwsgierig dichterbij stap voor stap alle ontwikkelingen van onze moderne Ziekenhuis .
  En mijn slotwoord is harstikke bedankt en God zegene u Ontwerper

 4. Goede zaak, ik wil wel weten waar mijn dineroo naar toe gaat….