• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ben WhitemanCURAÇAO – “Ik weet waar je huis staat en ik weet je te vinden als je geen minister meer bent”. Onder meer met die woorden werd minister van Gezondheid, Natuur en Milieu Ben Whiteman tijdens een werkbezoek bedreigd. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Whiteman gaf een follow-up bezoek aan Seru Papaya. In oktober ging de minister er na klachten van omwonenden ook al eens kijken. Whiteman constateerde toen dat er verschillende brandhaarden waren en dat de kans op verzakking ernstig was toegenomen door toedoen van loaders die er grond hebben verplaatst. Hij heeft destijds de plek gesloten en de mensen naar huis gestuurd.

Verschillende bedreigingen
Nu bleek dat er weer volop activiteiten waren op dezelfde plek. Tijdens zijn bezoek werd Whiteman aangesproken door een leidinggevende die hem erop wees dat hij niks te zeggen had omdat ‘hij nooit een baantje voor hem had geregeld’, aldus de minister. Whiteman heeft hem vervolgens uitgelegd dat het illegaal is wat hij doet. “Hij was voor weinig rede vatbaar en ging vervolgens over tot het uiten van verschillende bedreigingen”, zegt Whiteman. Na komst van de politie is de man aangehouden en Whiteman heeft intussen aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie.

Verslaggever Rick Hart vroeg de minister naar zijn bezoek aan Seru Papaya.

9 reacties op “Minister Whiteman bedreigd”

 1. @que, Dan maken ze nu ook zelf mee wat het volk elke dag meemaakt maarja hij zal wel een team van agenten nu krijgen en wij hebben niets om ons te verdedigen!

 2. Kortgeleden vertelde hij ook over de radio dat ze bij hem thuis hadden ingebroken en dat iemand foto’s van zijn huis zat te maken.
  Curaçao is niet meer wat het geweest is.

 3. De standaard wijze van reageren van de bewoners van Curacao.
  Agressief worden, schelden, vloeken en tieren wanneer iemand je er op attent maakt dat je illegaal bezig bent.

  De gemeenschap heeft het decennia lang geaccepteerd en gevoed, zie hier het resultaat. Een gemeenschap zonder respect, een gemeenschap bestaande uit egoisten, een gemeenschap bestaande uit louter asocialen.

  Alleen kei- en keihard aanpakken, bijbrengen van discipline, bijbrengen van het mijn en dein principe etc kan misschien ooit in de toekomst wat verbetering opleveren, anders is het slechts een weg naar de afgrond, zonder mogelijkheden om op de rem te trappen.

 4. dat noemen ze stemmen trekkerrij

 5. grote caterpillar, kan de overkant wel gebruiken, gelijk in beslag nemen

 6. tekenend voor onze maatschappij, , je heb nog nooit wat voor me gedaan dus hoef ik ook niet te luisteren.
  nog erger is dat gronden van de overheid zomaar worden ingepikt zonder dat er daadwerkelijk word op getreden.
  Huizen op worden gebouwd, maar die geeen grondbelasting betalen, geen erfpacht, of koopsom.
  Onze flora en fauna worden aangetast , maar dat er geen beslag of een boete word opgelegd.
  Als het nu Seru papaya is, of de caracasbaai, de annabaai de overheid doet toch niks.

 7. @Esther, het is volgens mij geen publiek geheim dat de bedreiger van de minister geen Kurazoleño is, maar een Colombiaan, die bovendien niet de geldige papieren bij zich had. (die hij eigenlijk op zak moest hebben) De waarheid is dat juist de bewoners van Seru Papaya last hebben van die illegale landfill.

 8. Tja, Seru Papaya.

  Een bewoner met werk en zonder strafblad is een unicum.

 9. Voor dit soort follow-up klusjes hebben we toch een milieu-afdeling en dan ga je toch geen minister inzetten, die zo veel belangrijker dingen heeft te doen. Hij moet eens leren prioriteiten te stellen.