• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

schotteCURAÇAO – Volgens MFK-Partijleider Gerrit Schotte is minister Jardim van Financiën medeverantwoordelijk voor de ‘wanorde’ bij Fudashon Fondo pa Deporte i responsabilidat (FDRS). Zo beweert Schotte dat Jardim het afgelopen jaar hoge facturen heeft goedgekeurd uit naam van FDRS.

De MFK eist  meer duidelijkheid over de situatie bij FDRS en vraagt zich af wat Jardim, Glenn Sulvaran en Malvina Cecilia te verbergen hebben. Die duidelijkheid moet echter mede geboden worden door een onderzoek van Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB), en hun rapport is nog niet klaar. De vergadering is daarop voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Declaraties
Jardim zou onder ander goedkeuring hebben gegeven voor een factuur van een Volkswagen Jetta van 45 duizend gulden en consultancykosten van 14 duizend gulden. Hiernaast heeft hij ook getekend voor lagere bedragen, zoals het logo-ontwerp (159 gulden) en kosten voor de wasserette (227 gulden). Volgens Schotte is Jardim meer betrokken bij de FDRS dan dat hij doet geloven. Hij wil dan ook een eenduidig antwoord op de vraag of hij nu wel of niet verantwoordelijk is voor de stichting.

Dubieus
“Uit meerdere documenten heb ik kunnen opmaken dat de stichting een privaatrechtelijke organisatie is. Dit terwijl Jardim op andere momenten in de ministeriële beschikking heeft aangegeven dat hij persoonlijk verantwoordelijk is voor de stichting”, zegt Schotte. Ook heeft hij zijn twijfels over het onderzoek dat Jardim op ‘eigen initiatief’ laat uitvoeren door de SOAB. “Waarom laat hij dit onderzoek niet uitvoeren door de Algemene Rekenkamer? Waarschijnlijk omdat hij geen controle heeft over dit orgaan!”

Overige vragen
Tijdens de Openbare Vergadering werd er ook om opheldering gevraagd over de personeelskosten van de stichting. De kosten voor het Fonds bedragen 800 duizend gulden, waarvan 396 duizend opgaat aan de personeelskosten voor zeven werknemers. De MFK-fractie was verbaasd over hoe het mogelijk was dat de stichting na oprichting op 18 december, de eerstvolgende dag subsidietoekenning kreeg van 3, 7 miljoen gulden (met terugwerkende kracht tot 1 januari). “Gezien de onbegrijpelijke situatie zijn we zeer blij met klokkenluiders in onze gemeenschap, die zulke zaken aan de kaak stellen.

14 reacties op “‘Jardim medeverantwoordelijk wanorde FDRS’”

 1. @Antonio, Wie zou anders Schotte ‘inhuren’ als consultant en betalen met cash???

 2. Laster, achterklap en verdachtmakingen. Sinds een week valt dat allemaal onder “Vrijheid van Meningsuiting” Roep maar wat u wilt, wie zich niet wil verdedigen is automatisch verdacht en al bijna veroordeeld. MFK kent deze spelletjes maar al te goed. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van de tweetaligheid op het eiland, waarbij de ene helft niet begrijpt wat er gaande is en alles maar gelooft.

 3. @Farian, overdrijven en liegen is ook kunst

 4. Wat is Schotte inneens bezorgd om de overheidsuitgaven?

  Hij heeft zelf jaren lang met een slaafse prive fotograaf de hele wereld over gereisd op kosten van de belastingbetaler, alleen om leuke foto’s te schieten met Sean Penn en Richard Gere voor zijn Facebook.

 5. huh?! Jardim is juist degenen die de puinhopen van cabinetSchotte op moest ruimen en een onderoek instelde naar FDRS.
  Schotte zit weer lekker op zijn lasterpaal

 6. Schotte maakt zich druk om 227 gulden voor de wasserette maar zwijgt nog steeds over de tonnen die op zijn rekening gestort zijn door een Italiaanse mafiabaas.

 7. @ Jacinta Daal

  Ja is groot probleem in op naast opzij achter voor boven cuaraco en wereld. Probeerdt ja auto wegslepen met ander.

 8. met een dief vang je een dief.

 9. Schotte is natuurlijk wel de export op Curacao mbt creeren van financiele wanorde en tekenene van te hoge facturen en verkwisting van overheidsgelden dus hij zal als ervaringsexpert hier wel gelijk in hebben!

 10. Zoals verwacht heeft de MFK de vergadering te vroeg aangevraagd en is deze zoals verwacht geschorst. Leeflang had dan ook helemaal gelijk om niet aanwezig te zijn bij een zinloze vergadering, omdat het rapport van het SOAB nog niet klaar is. Een vergadering kost gemiddeld 40.000 nafjes en dat hadden ze nuttiger kunnen besteden.

 11. Jardim ook al?
  Dan vertrouw ik helemaal niemand meer!

 12. Dit is wereldwijd ,wie die in het probleem zit
  Probeert zo mogelijk een andere meeslepen

 13. De pot verwijt de ketel dat ie zwart is , De heer Schotte

 14. in de jaren 80 hadden we een extra heffing op de brandstof van 5 cent per liter die ten behoeve van de sport zal zijn, de MAN onder de bezielende leidin g van Don Martina had dat plannetje bedacht.
  volgens mij is deze wet nog steeds van kracht dus de bovenstaande stichting vol met subsidie is pure onzin.