vivica spongCURAÇAO – In de rechtbank van Utrecht is op de tweede procesdag in de zaak-Vivica Spong geen uitsluitsel gegeven over de doodsoorzaak van het slachtoffer. Mark van D. staat terecht op verdenking van moord op zijn partner. Ivan Penris deed verslag voor het Algemeen Dagblad.

Spong is op 2 juli 2012 dood gevonden onderaan de trap in de woning in Utrecht. Verschillende experts – een arts, arts-patholoog, forensisch arts, toxicoloog en een forensisch en sociaal geneeskundige – kwamen  er niet uit hoe Spong om het leven is gekomen en of daarbij kwade opzet in het spel is. In ongeveer tweederde van de strafzaken is de doodsoorzaak duidelijk, in deze zaak geldt dat niet. De twee meest genoemde scenario’s zijn een val van de trap en verstikking, maar die staan allebei niet vast.

Niet betrouwbaar
Hoewel het technisch bewijs voor moord dus moeilijk te leveren is, staat verdachte Mark van D. niet per sé sterk. Hij is gisteren door de rechtbank uitvoerig ondervraagd. De gedetailleerde ondervraging impliceerde duidelijk dat hij niet betrouwbaar wordt geacht. Morgen vindt de derde procesdag plaats en komt het Openbaar Ministerie met een strafeis.

1 reactie op “Deskundigen: doodsoorzaak Vivica Spong onduidelijk”

  1. Tja, een duw in de rug laat geen blauwe plekken achter.