HATOCURAÇAO – Curaçao Airport Partners (CAP) en de Curaçaose luchthaven kijken terug op een ‘geslaagd’ 2013 en zijn positief gestemd over het huidige jaar. “Het wordt een veelbelovend, maar uitdagend jaar waarin we wederom veel vooruitgang kunnen boeken.”

“Ook dit jaar wordt er veel focus gelegd op efficiëntie en het leveren van uitstekende (klanten)service”, meldt CEO Ralph Blanchard.

Afgelopen jaar
Vorig jaar is er ongeveer tien miljoen dollar geïnvesteerd in nieuwe projecten ter verbetering van de luchthavenfaciliteiten. Zo zijn er nieuwe stoelen geplaatst in de vertrekhal, toegangswegen vernieuwd, toiletten gerenoveerd, nieuwe immigratiebalies geplaatst en is een deel van de landingsbaan, taxibaan en het platform vernieuwd. Ook werd er geïnvesteerd in personeelstrainingen om de behoefte en zorgen van de werknemers beter te begrijpen en de productiviteit te verhogen

Meer plannen
Om de luchthaven verder te verbeteren wordt er dit jaar opnieuw tien miljoen dollar in een nieuw project gestoken. Het project betreft de uitbreiding van de terminal en algehele modernisering van de luchthaven. Zo komen er onder andere meer winkels in een Airport Plaza en wordt er airconditioning geplaatst bij de incheckbalies en in ruimte waar de veiligheidscontroles plaatsvinden.

‘Agressieve aanpak’
Blanchard meldt ook dat CAP is gestart met een ‘agressieve aanpak’ om het passagiersaantal te verhogen. Door middel van het Air Service Development Program wordt Curaçao op deze manier meer onder de aandacht gebracht van regionale en internationale vliegtuigmaatschappijen.

1 reactie op “CAP: ‘Ook 2014 een jaar van vooruitgang’”

  1. Agressieve aanpak is inderdaad het geval. Maar niet alleen voor meer passagiers. Ik ben benieuwd met wie CAP dit jaar allemaal weer ruzie gaat maken. Want daar zijn ze erg goed is en in het afgelopen jaar gingen ze van procedure naar procedure en dat zal het komend jaar niet anders zijn.

    Vooral doordat ze vinden dat ze recht hebben om van werkelijk iedereen geld te eisen die maar enigszins in de buurt van de Airport komen. Ik verdenk Blanchard er al van dat hij een plan aan het uitbroeden is om de vogels van Curacao zover te krijgen ook landingsrechten te betalen!