• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Defensie bij Dierenasiel BonaireCURAÇAO – Militairen op Curaçao en Aruba gingen vorig jaar vaker de fout in met drugsgebruik, meldt De Telegraaf. In 2013 zijn dertien militairen betrapt op drugsgebruik, een jaar daarvoor waren dat er nog vijf. Door het zero-tolerancebeleid van Defensie worden ze direct geschorst en ontslagen.

Volgens Defensie zijn de regels niet verscherpt. Defensie-woordvoerder Klaas Meijer: “Juist in de Cariben letten we daar extra streng op. Het tegengaan van handel in verdovende middelen in die regio is immers juist één van de speerpunten van ons beleid. Defensie heeft een zerotolarancebeleid ten aanzien van het gebruik van drugs, en het personeel weet dit. Als uit het onderzoek door het Openbaar Ministerie blijkt dat ze daadwerkelijk verdovende middelen hebben gebruikt, volgt ontslag.”

‘Flinterdun bewijs’
Advocaat Sébas Diekstra, gespecialiseerd in militaire zaken, behartigt de zaken van de meesten van de gerepatrieerde militairen. In meerdere gevallen was het bewijs volgens hem ‘flinterdun’. “In die zaken is het extra schrijnend dat de betrokkenen niet alleen meteen worden teruggehaald naar Nederland, maar ook nog eens direct uit hun functie worden gezet. De militairen worden hierdoor op voorhand gestraft zonder dat het wangedrag vaststaat”, zegt Diekstra.

4 reacties op “Militairen vaker ontslagen wegens drugsgebruik”

 1. terecht dat militairen worden ontslagen bij drug gebruik.
  ook al kan iedereen het wel denken ach het moet kunnen , is dat niet zo.
  Henki hierboven en dat ben ik dus niet, kan wel zeggen waarom niet legaal daar heb ik geen probleem mee.
  Maar als iemand een beroep kiest waar je in een split second beslissingen moet nemen, colega’s op patienten vertrouwen op je beoordelings vermogen is het logisch dat het daar niet kan.
  Dus als je wilt gebruiken , moet je niet dat soort beroepen kiezen. Dan kan je beter choller worden.
  DE advocaat hierboven moet het helemaal weten immers hij was beroeps militair, rotte applelen verwijder je gelijk voordat de gebruikende militair of de eenheid aansteekt of de geloofwaardigheid van de Nederlandse defensie.

 2. Waarom gewoon niet legaal maken?

 3. Het is en blijft een Klein Mooi Eiland met vanuit mijn ogen gezien integere redelijkheid waar IK leerde lopen zwemmen en praten.
  Zo Waar. In Naam van Oranje.
  Met Vriendelijke Groet.
  Maarten Tanck.

  Weg met die rommel!

 4. Zo lang er vraag is, zijn er altijd mensen die de vraag proberen te voorzien.

  Alleen denken de meeste op VP dat de drugs business in stand wordt gehouden door de leveranciers en niet door de gebruikers (waar er praktisch nooit iets over geschreven wordt)…

  Maar goed… houdt de economie ook staande 😉