• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

OvervalCURAÇAO – Juwelierszaak Freeport Jewelers in Punda is zaterdagmiddag op klaarlichte dag overvallen. Compleet bedekt, bewapend en met zwarte handschoenen aan stormden twee mannen de zaak binnen. Ze sloegen een aantal vitrines kapot met een hard voorwerp. Er zijn dure juwelen en horloges buitgemaakt.

Het tweetal werd opgewacht door een man bij de deur en een ander die gereed stond met de vluchtauto, een zwarte Kia Sportage SUV. Na de overval sloeg het viertal op de vlucht en loste twee schoten op de vitrines aan de straatkant, waardoor deze compleet werden verwoest. De vluchtauto werd later gevonden aan Bramendiweg, nadat hij in brand was gestoken. Het bleek om een gestolen auto te gaan. Het onderzoek naar de overval loopt nog.

Tips
De politie is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen verschaffen over de overval of de SUV die gestolen bleek te zijn op 30 december. Je kan contact op nemen door te bellen naar het overvalteam via 866-6192, 866-6140 of 917. Dit kan ook anoniem via 108.

18 reacties op “Freeport Jewelers op klaarlichte dag overvallen”

 1. dat had nog veel erger kunnen zijn. Bloed en donder.

 2. de jongens die de overval hebben gedaan kunnen nu lekker met veel bling bling tijdens de carnaval rondlopen, immer niemand op ons eiland zal deze rotzooi kopen.
  volgens de radio was het 300.000 gulden, zeg dat het 600 stukken bling bling zijn.

  de auto was op de bramindiweg in de fik gestoken , slim van deze jongens want dan komen de NLS in het vizier.
  waarschijnlijk heeft een concurende bende de overval gedaan, dus we zullen de komende tijd op moeten passen voor wraaknemingen.

 3. Te triest voor woorden. What the hell is going on? Komt er geen einde aan?
  Nog even en Curacao is volledig aan diggelen.
  Hopi tristu!

 4. Wat ik ook niet helemaal begrijp is dat zoveel Curacaoenaren zo naief zijn… dit verbaast mij niets. Ik weet al jaren hoe het hier is en ik zie geen verbetering komen, alleen achteruitgang. 🙁 Toch blijven velen hopen en tegen de muur aanlopen. Tijd om te verhuizen.

 5. Ik vind het vreemd dat zo’n juwelier geen betere security heeft… of op zijn minst nep juwelen in de vitrines.

 6. Niet iedereen op Curacao is hetzelfde, je mag mensen immers nooit over een kam scheren, ik ken genoeg mensen die niet voldoen aan de beschrijving die ik hieronder ga geven…

  Het is namelijk wel een ‘dingetje’ op dushi Korsou dat men graag met zo min mogelijk moeite dure klokken/kleding/parfum/schoenen willen dragen…Ik bedoel men neemt soms al bon die 10 luna voor de markt leren tassen van de Haitiaan 🙂

  De auto moet groot zijn, de feesten VIP, het haar top, de nagels painted …..
  Geen probleem als je er voor hebt gewerkt .. daar zal je mij nooit over horen maar het wordt wel een probleem als je dat wil gaan verwerven ten koste van een ander…

  Er een enorme ‘kambio’ moeten komen om dit in te dimmen…..en die drone die net is ingevlogen? kan die niet zien waar de daders heen zijn gegaan? dit alles op zo’n klein eiland?

 7. Triest ,maar het is tijd nu
  Dat alle dure zaken ( winkels ) moeten cameratoestel laten installeren tegen zulke dingen .
  En als iets toch gebeuren dan worden de werk van Politie en Justitia iets makkelijk

 8. En waar was Asjes?, die zou de criminaliteit toch hard aanpakken, Aldus hem in December, hahahaha, laat me niet lachen, niet Navarro niet zijn voorganger de guerrillero zullen dit in kunnen dammen zonder iedereen hard aan te pakken.

  Dat krijg je als je de top lag van wittejas criminelen niet op pakt (corrupte politici), zijn worden dus een voorbeeld voor de kleine jonges die ook graag een mooie auto en een mobiel willen.

  In Singapure gebruiken zij “Canning”, dus stok slagen op een publiek plein, doe dat met de eerste 10 tieners die over de streep gaan, en het is afgelopen. Van thuis af krijgen ze toch al pakslagen (huizelijk geweld), dus ze zijn wel wat gewend. Alleen is canning veel pijnlijker, plus de vernedering van het publieke plein en dan is het gedaan met de crimineeltjes.

  Maar nee, Asjes en de rest van de poppenkast gaan gewoon door met lose belooftes die ze niet waar kunnen maken.
  YWN

 9. Zelfde MO als vorige week bij een andere juewelier

 10. Waar was de bewaking? Waar was de politie, Waar waren de taxichauffeurs die daar vlakbij altijd staan? Heeft niemand iets gezien, heeft niemand de politie gewaarschuwd? Je moet met een auto wel Punda uit! Als er sneller gereageerd zou zijn had men de overvallers hoogstwaarschijnlijk kunnen pakken. Zijn de drone’s nog niet bedrijfsklaar of is dat een grapje geweest.
  Meer blauw op straat blijft bij een belofte maar wordt niet in daden omgezet.

 11. @Rob
  Onze minister heeft het toch gezegd: “Fasten your seatbelt”.

 12. Ik was ter plaatse toen het gebeurde, rond een uurtje of 1 tijdens lunchtijd met aardig wat mensen op straat.
  Het had heel gemakkelijk anders af kunnen lopen, moet zeggen dat de vluchtauto op zn dooie gemak weg reed geen gierende banden of wat dan ook
  Er was vrijwel direct een agent ter plaatse moet zeggen dat ze het vrij snel allemaal afgezet hadden en er versterking+ambulance ter plaatse was..

 13. Tijd om wikicrimes.org weer eens bij te werken.
  Ook nu weer met recent gestolen auto.
  Waarom maken we die gestolen autos niet direct openbaar op internet?
  Er zijn zat ogen op het eiland die dan mee kunnen kijken.

  http://www.scribd.com/doc/190944654/Criminaliteit-op-Curacao

 14. Zolang winkeliers zichzelf niet kunnen beschermen met vuurwapens, blijven zij een makkelijke prooi voor deze bendes.

 15. wow…ongelooflijk

 16. Er is maar een oplossing deuren dicht en camera je komt erin als de deuren geopend wordt van binnenuit via een druk knop er is geen bewaking of politie op straat je bent vogelvrij ,triest dat zo,n eiland zover kan zakken en ik lees nergens wat de regering gaat doen om dit probleem op te lossen

 17. Doen ze goed!

  We kunnen dus niet meer rustig winkelen tegenwoordig, blijkbaar moeten we any moment of the day vrezen voor onze veiligheid.

  Het gaat echt de goeie kant op…….

 18. Geen overval melding systeem? Geen politie in Punda? Vitrines van goedkoop glas terwijl er geen sluis in de winkel is… PRUTSERS!