• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

paus Benedictus xvICURAÇAO – Paus Benedictus XVI heeft in 2011 en 2012 bijna vierhonderd priesters uit hun ambt gezet. De reden was dat ze zich hadden vergrepen aan kinderen. Dat blijkt uit een document dat vandaag in handen is gekomen van Associated Press.

Het is voor het eerst dat details bekend zijn gemaakt over het aantal priesters dat door het Vaticaan is ontslagen. Voorheen liet de Heilige Stoel alleen weten over hoeveel gevallen van seksueel misbruik zij was ingelicht.

Mensenrechtencommissie
Het document bestaat uit gegevens die door het Vaticaan zijn verzameld om de kerkstaat te verdedigen tegenover de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties. In zijn antwoorden op vragen van de commissie verwees aartsbisschop Silvano Tomasi, ambassadeur van het Vaticaan bij de VN, echter slechts naar een van de statistische gegevens.

© Novum

4 reacties op “Paus Benedictus XVI ontsloeg honderden priesters”

 1. Harry je hebt de spijker op zijn geslagen.
  Weldone!!!

 2. Nou nee hoor Harry, veel commentaar, maar weinig weten hè. Ook op Curacao hebben de fraters en priesters uit Brabant en Tilburg hun smerige handen op de jongens gelegd. En, in tegenstelling tot Nederland, huilen mensen op Curacao in stilte en daar nog over. Geen hypocrieten, maar mensen met gevoelens.

 3. ´T is opmerkelijk stil over dit onderwerp. Komt zeker omdat we hier nog lekker hypocriet geloven wanneer het uitkomt. 6 dagen alles doen wat jullie god je verbiedt en zondags, vergeef me al mijn zonden.

 4. Topje van de ijsberg ???
  Kan je nagaan hoeveel er in werkelijkheid als hypocriete “heiligen” actief zijn …..!!!
  En al die “gelovigen” hier op onze klip maar vroom en blindelings achter deze hopeloze trieste monsters blijven aanhobbelen … ku dios ke …
  Get a REAL life !!!