• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

HandboeienCURAÇAO – Elf verdachten zitten vast op verdenking van drugssmokkel. De inval eerder deze week op een zeilschip in Parera houdt verband met deze zaak. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland vandaag. Drie familieleden uit Wieringen zijn aangemerkt als hoofdverdachten.

De verdachten wilden volgens het OM grote ladingen cocaïne uit Venezuela naar Nederland smokkelen. De andere arrestanten komen uit Hippolytushoef, Den Helder, Almere, IJmuiden en de gemeente Velsen. Een man uit Almere is op vrije voeten gesteld. Zeven verdachten worden maandag voorgeleid met het verzoek om ze twee weken langer vast te houden.

inval zeilboot OM drugs

Zeilschip
De verdachten hebben volgens het OM in Denemarken een zeilschip gekocht om te gebruiken voor de drugstransporten. Het schip is in november 2012 naar Nederland gebracht om later uit te varen naar Venezuela. Voor de Nederlandse kust zou de cocaïne worden overgeladen op verschillende kleinere boten om de pakkans te verkleinen, vermoedt het OM. De verdachten waren volgens het parket ook bezig met andere drugs: in IJsselstein is dinsdag een hennepplantage met honderden planten opgerold.

5 reacties op “Elf verdachten drugssmokkel vast”

 1. Wij zijn geen lekkere mensen , of toch wel ?

 2. zoals gewoonlijk een kwestie van vraag en aanbod, het mislukte avontuur heeft onze buurman een speelbal gemaakt van drugbazen. de Yu di Holanda maken gebruik van onze slechte bewaking. om iets op te starten zo groot moeten ze contacten hebben gehad in de regio.
  Die waarschijnlijk dachten dat ze genoeg invloed hadden om hier op ons land alles te kunnen regelen.

 3. Deze verdachten zitten vast, maar waarom heeft Brian Mariano, verdacht en daarna veroordeeld tot een jaar cel voor de smokkel van een kilo drugs, nog geen seconde vastgezeten?

  Klassejustitie?

 4. bondia yu di hulanda
  waar blijft jullie opmerkingen.

 5. Kom maar op met de namen om er vervolgens weer een heerlijke rassen discussie van te maken 🙂