• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

guus schramCURAÇAO – Guus Schram wordt de nieuwe procureur-generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De Rijksministerraad draagt hem voor op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in op 1 februari. Die dag treedt Dick Piar terug.

Schram (1969) is sinds 2012 plaatsvervangend hoofdofficier van Justitie bij het landelijk parket in Rotterdam. Daar is hij belast met de bestrijding van onder andere de internationale handel in harddrugs, georganiseerde hennepteelt, witwassen, hightech crime, kinderporno, oorlogsmisdrijven en mensenhandel.

Foto: LinkedIn

13 reacties op “Guus Schram volgt Dick Piar op als procureur-generaal”

 1. Jammer dat niemand hier enig antecedenten onderzoek heeft gedaan naar dit hoogst kwalijke en rechtsverkrachtende heerschap Guus Schram.

  Ene Julio Poch zit dankzij hem al 5 jaar onschuldig in een Argentijnse cel.

  http://pers.kro.nl/programmas/brandpunt_reporter/brandpunt_reporter_de_vrije_val_van_julio_poch

  http://www.npo.nl/brandpunt-reporter/28-08-2014/KN_1661835

  “Ik wilde de getuigen een hart onder de riem steken.”
  (lees: en dus verzon ik een conclusie uit de vliegerslogboeken die op geen *enkele* wijze te staven is)

  En ook elders is het een uiterst onfris heerschap:

  http://www.crimesite.nl/dossier/baybasin/23339-infiltratiezaak-om-in-hoger-beroep-.html

  http://crimesite.nl/nieuws/rechtszaak/23342-de-tolk-gaat.html

  Enfin, een groter moreel corrupteling had men u amper in de maag kunnen splitsen.

  Mooi weggepromoveerd, dat dan weer wel.

  Vond het koningshuis ook wel zo handig (zie Poch-docu).

 2. Ken de man niet, hopelijk heeft hij geen prijs.
  Als Makamba heeft hij nu met Nederland (als afhankelijk gebruiker) een veel groter probleem dan met Curaçao (transitohaven).
  Door Curacao hard aan te pakken, zoals velen hier dat zoooo graag willen, is dat alleen maar een opluchting voor de goede YDK en voor de Makamba’s op Curacao en in Nederland, breekt de hel los. De junkie voederij in Nederland wordt stopgezet en de economie valt in elkaar. Ik ben benieuwd, hihi.

 3. De PS vindt het weer niks, lazen we..
  Schram zou infiltranten tegen drugsbendes hebben toegelaten, foei!
  Heel typische reactie vanuit de PS. Wat geeft hij impliciet aan?

  1. Voor makambas leggen we de norm voor integriteit veel hoger dan voor YDK.

  Zouden ze bij de PS nu niet inzien dat je daarmee de facto de makamba superieur verklaart? Raar hoor, zeker van de PS.(Wilsoe mocht van de PS als minister van Justitie dos Santos helpen en bleef hoog op de lijst en doet gewoon mee in de Staten, en ook het dossier van Asjes heeft genoeg ergere voorbeelden, maar dat moet allemaal kunnen he?)

  2. We willen geen makamba op die post want die kunnen we minder beinvloeden.

  (Is het raar dat er geen YDK wil zitten als de PS zich blijft afzetten tegen het OM? Wiels riep altijd dat het OM corrupt was. Nu Nederland “te hulp” schiet om -met onze instemming..neem ik aan, Marvelyne heeft in de RMR vast niet tegengestemd- een externe figuur neer te zetten die minder ontvankelijk zal zijn voor lokale corruptie, is het weer niet goed.)

 4. Vanuit partij PS wordt al weer volop met modder gegooid naar de nieuwe PG. Verkeerd dat een Nederlander is benoemd, dus wordt er van alles uit de roddelkast gehaald om de man al zwart te maken , voordat hij is begonnen. Daarbij wordt de Curaçaose pers verweten “te weinig onderzoek te hebben gedaan naar zijn verleden”. Daar is volgens mij weinig aan te onderzeken, maar PS heeft kennelijk de lijken in de kast gevonden. Er word echter niet bij verteld wat die “fouten” zouden zijn. Typisch Curaçaose aanpak dus weer.

 5. Bon bini na dushi Korsou ,heer Schram,

  Welkom! U komt op het juiste moment. Als geroepen.
  We hopen dat u een rechte rug weet te houden en een zware crimefighter bent.
  We wensen u oprecht heel veel succes!

  Met vriendelijke groeten,
  Curaçao

 6. Jaime Cordoba is niet erg blij met deze benoeming en ja daar kan ik mij één en ander bij voorstellen hij denkt natuurlijk dat het hem wel lukt wat vele anderen in de “case” van gevolmachtigde minister Wiels niet gelukt is. Hij zou natuurlijk als vertegenwoordiger van de grootste partij dat telefoontje naar Mark Rutte kunnen plegen. Zou aan beide kanten van de plas veel frustraties kunnen schelen.

 7. Is het niet bevreemdend dat er niet een landskind benoemd wordt? Het is mij duidelijk wat men in Nederland denkt over het (niet) functioneren van het justitie apparaat op Curacao.
  Sinds het benoemen van lokale personen tot gouverneur is die functie waardeloos geworden voor Nederland. Guus wordt nu de defacto gouverneur die aan Nederland rapporteert , die hopelijk, zich niet laat imponeren door de politici en hun rijke bazen en ook actie onderneemt om orde op zaken te stellen. Het werd hoog tijd. Piar was een lulletje rozenwater.

 8. Timing is belangrijk. Zou het toeval zijn dat de Raad voor de Rechtshandhaving in haar jaarplan 2013 (!) beloofde het OM onder de loupe te nemen? Loopt dat onderzoek van de Raad nu? Heeft iemand al wat gezien?

  Of…Even de wisseling van de wacht doen, leuke afscheidsreceptie. Eervol vertrek en dan een nieuwe man die met een rapport (van voor zijn tijd) aan de slag kan.

 9. Wat zal Dick Piar blij zijn na deze tropenjaren. Eindelijk zijn welverdiende rust.

 10. Het is goed voor het Land Curacao dat de nodige competentie wordt “ingevlogen” wanneer het ontbreekt aan lokaal talent.
  Het herstellen van het vertrouwen in het OM is van cruciaal belang voor het eiland en haar bewoners.
  zie: https://www.versgeperst.com/nieuws/178261/ingezonden-dossier-wiels.html

  Beide landen (Nederland en Curacao) zien uit naar de eerste resultaten.

  Het ontwikkelen van kernwaarden bij het OM en justitie/politie in combinatie met een identiteit van een betrouwbare overheid in een zuivere rechtsstaat is een mooie uitdaging.
  Verandering en verbetering vergen 7 vette jaren.

  Heel veel succes, meneer Schram, Guus!

 11. Welkom Guus, je gaat je hier niet vervelen, (wink)

 12. Eindelijk iemand met ballen hopelijk kan hij het zaakje schoonvegen!

 13. Nieuwe bezems vegen schoon. Guus zal ook een pressure washer nodig hebben met disinfecterende middelen erbij.