• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Rechtszaak bestuurCURAÇAO – De onvrede over de klacht tegen advocaat ‘Peppie’ Sulvaran door deken van de Orde van Advocaten Caroline Fiévez neemt toe. Ook advocaat Paula Jansen dreigt nu met opstappen als lid van de Orde. Jansen verwijt Fiévez dat ze niet integer en ondemocratisch te werk gaat als deken. 

Gisteren maakte vice-deken Everett Wilsoe bekend op te stappen als vice-deken. Hij verweet Fiévez voor haar beurt gesproken te hebben en op politieke gronden een klacht ingediend te hebben tegen Sulvaran.

Ledenvergadering
Het is nog niet duidelijk of Jansen zal bedanken als lid of niet. In een uitgelekte mailwisseling met het bestuur van de Orde lijkt het erop alsof er een gesprek gaat komen waarin de gang van zaken bediscussieerd wordt, naar verluidt op een algemene ledenvergadering op 4 februari. Tot die tijd blijft ze vooralsnog aan.

Geen stemrecht
Volgens Jansen zou Fiévez echter tegenstanders binnen de Orde willen saboteren op de algemene ledenvergadering. Omdat een aantal hun contributie niet betaald hebben, mogen ze niet stemmen. Als het aan de deken ligt, worden ze ook niet op de hoogte gesteld daarvan, aldus Jansen. Ze schrijft: “Gelet op haar (Fiévez, red.) woorden, zwart op wit, “Graag verzoek ik het bestuur met klem de contributie vast te voldoen voor dit jaar. Anders mag je niet stemmen. Ik meen dat Sulvaran etc. in elk geval een enorme achterstand hebben. En wel meer van zijn vrienden. Die kunnen tijdens de ALV niet stemmen. Laten we dat vooral zo houden en hen verder niet sommeren te betalen”, kan ik niets anders dan ernstig twijfelen aan haar goede bedoelingen als deken en is het niet ongepast dat ik als lid dan een dergelijke uitspraak, van nota bene de deken, afkeur en het vertrouwen in Caroline niet meer heb.”

Eigen vereniging
Advocatenkantoor Sulvaran en Peterson speelt met de gedachte om een eigen advocatenvereniging op te richten. In een open brief aan de Orde, verstuurd vanuit de mailbox van Chester Peterson, melden ze  dat ze begin februari “een vergadering zullen beleggen om te geraken tot de oprichting van een integere vereniging van advocaten, waarin er geen ruimte is voor racisten en andere corrupte figuren, zoals jij (Fiévez, red.), de huidige deken, die ook de orde heeft gecorrumpeerd”. Volgens de advocaten had de deken het bestuur moeten betrekken bij alles wat er speelde. Ook heeft ze volgens hen de publieke opinie in de zaak-Tromp proberen te beïnvloeden. Fiévez zou dat volgens hen doen omdat haar kantoor HBN Law de Centrale Bank vertegenwoordigt.

‘Rot op!’
De schrijvers van de brief noemen Fiévez tenslotte een ‘achterbakse racist’. Ze roepen haar op om haar ontslag in te dienen als deken en “het liefst spoorslags zowel de orde als Curaçao te verlaten. Voor racisten, zoals jij, hebben wij hier in Curaçao geen plaats… Onze oproep aan jou luidt dan ook: rot op!!”

17 reacties op “Conflict rond Orde van Advocaten escaleert”

 1. @Chopi, helemaal eens.. Sulvaran en Peterson moeten weg.

 2. Advocatenkantoor Sulvaran en Peterson is met een beschadigingscampagne bezig die je alleen maar kunt verwachten van mensen die een verborgen agenda hebben. Helaas voor hen is die agenda toch niet zo verborgen als zij menen en het opportunisme druipt er vanaf. De aantijgingen van de heren Sulvaran en Peterson zijn van uiterst laag niveau en zeer onbetamelijk.

 3. Klacht indienen bij de rechtbank, heeft evenmin effect. Kamer van toezicht is ook weer vriendjes met. Keiharde bewijzen gaan rustig de prullenbak in in bijzijn van 4 rechters als meneer de notaris op het matje geroepen wordt.

 4. De reactie van Peppie en consorten is het gevolg van de angst voor schorsing.
  Ze weten zelf ook wel hoe verschrikkelijk fout ze zijn.
  en gaan daarom van alles roepen.
  en halen ook weer eens het R woord(racist) uit de kast.
  griezelig advokaten kantoor, die alleen maar geld verdient aan de maffia.

 5. WAT DOEN JULLIE NOG HIER????

 6. Mensen laat je niet verbazen.

  Mr. Everett Wilsoe is een vriend van Mr. Sulvaran, door hem opgeleid.
  Paula Jansen is een medewerker van advocatenkantoor Sulvaran en Peterson

  Peppie Sulvaran, Chester Peterson en Everett Wilsoe maken deel uit van het Robbie Dos Santos vederdegingsteam. Wilsoe verdedigd ook nog Amparo dos Santos.

  En uitgerekend deze advocaten maken zoveel bomboshi.
  Toeval allemaal?

 7. Het is ondermijnend voor een rechtsstaat als leden die hun beroep hebben gemaakt van het werken in de bovenwereld, met jarenlange opgebouwde warme contacten in de onderwereld niet in staat zijn hun fatsoen te (be) houden en zelf de meest elementaire omgangsvormen niet begrijpen. De realiteit die er leeft achter de maskers is niet meer in staat zich langer te verbergen en de gespleten tong spreekt voluit en schaamteloos. Een bedenkelijk gevaarlijke situatie.

 8. @jasmijn… Wil je zover gaan als een internationaal gerechtshof, dan is er toch eerst een dossier nodig. Echter kunnen Peppie en Kocky dat niet opleveren. Omdat er nou eenmaal geen enkele aanwijzing is dat het Rechtsysteem verziekt is. En dat weten ze. Daarom dat deze heren dan ook als idioten tekeer gaan tegen iedereen die ze in de weg zitten, niet gehinderd door enig fatsoen, in de hoop dat ze zoveel schade kunnen aanrichten dat iedereen straks zoiets heeft van: ‘mischien is het beter de zaak tegen “Twee-Heiligen” te stoppen’. Dan hebben ze hun duistere doel bereikt.

 9. In hoeverre is het mogelijk het Internationale Gerechtshof te Den Haag voor bemiddeling te verzoeken, bijzonders ten voordele van de bevolking, tenslotte moet de bevolking vertrouwen kunnen hebben in het Rechtssysteem. Kan het Intl Gerechtshof Den Haag grondig ONDERZOEK gelasten ??

 10. Als het niet uitkomst zijn het racisten en dan gaan ze zichzelf ook als racisten gedragen!

  Moet wel zeggen dat het beter was geweest om een buitengewone vergadering op te roepen ivm de uitspraken van Sulvaran. Hoor en wederhoor lijkt me zeker logisch? Om hierna een beslissing te kunnen nemen. Alles gaat hier echt op een kinderachtige basisschool niveau.

 11. @Henki:

  En nu willen een paar advocaten een apart dansclubje oprichten. Dansen voor gevorderden.

 12. integenstelling van de orde van advocaten waar deze is geregeld in de advocatenwet, is de orde van advocaten op curacao eigenlijk een vriendenclubje( maar nu even niet).

  Dit clubje heeft geen enkele rechtbevoegheid, het is meer een dansclubje voor op de zaterdagavond, om klachten over advocaten in te dienen kan men gewoon bij de rechtbank een klacht indienen.
  Waar in Nederland de organisatie iemand kan verbieden om zich nog advocaat te noemen of uit te oefenen, is dit clubje dansers gewoon machteloos.

  Voor een client heeft het geen enkel nut om iets bij de orde van advocaten iets te klagen, weg gegooide tijd , gewoon een aanklacht doen bij de rechtbank is beter.

 13. ‘s Lands wijs, ‘s lands eer.

 14. Dat hele stelletje onbetrouwbare honden van Peppie en Kocky hangt me de keel uit. Deze gasten kunnen alleen maar schreeuwen, mensen uitmaken voor racisten (op basis van wat?), onrust zaaien, maar alles compleet onderbouwd met als doel verdeeldheid te zaaien. Als ze daadwerkelijk degelijk onderzoek zouden doen, a la Dick Draaier, waar geen speld meer tussen te krijgen is en dan een aanklacht indienen, desnoods tot aan het europese hof, dan hebben ze recht van spreken. Maar ook het Europees of welk ander hof dan ook zal in de ogen van dit tuig wel corrupt zijn. Peppie en vrinden zijn een schande voor hun beroepsgroep die geen ander doel dienen dan het bevredigen van hun casino en loterij maffiabazen…. ze verkopen iedere vorm van waardigheid voor een paar centen.

 15. Hoe door en door verot is het zooitje hier op Curcrim? met dank aan de politici.

 16. Curacao op zijn best, Curacao op zijn smalst. Wat zou er gebeuren als in Nederland alle Curacaoenaars die zich misdragen zou worden gevraagd Nederland spoorslags te verlaten, hoe zouden de schrijvers van de oprot brief hierop reageren?

 17. Wat een niveau onderling zeg…

  Geen enkele advocaat lid van de orde is mijn inziens integer… allemaal belangen belangen en nog een belangen.
  Politiek als excuus, maar de maffia regeert….. goed om te weten! 🙂