• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtsgebouwCURAÇAO – Bestuurslid en vice-deken Everett Wilsoe heeft gisteren kenbaar gemaakt dat hij per direct uit de Orde van Advocaten stapt. Als reden gaf hij op dat hij zich niet kan identificeren met de manier waarop de klacht tegen Sulvaran is ‘gefabriceerd’ door de deken van de Orde, Caroline Fiévez.

Volgens de klacht zou ‘Peppie’ Sulvaran zich hebben misdragen tegenover de rechterlijke macht.

Gewetenswroeging
Wilsoe meldt dat hij sinds de dag van de aanklacht last heeft van gewetenswroeging. “De wijze waarop en de tijdspanne waarin unaniem het besluit is genomen om een klacht tegen collega alsmede lid van de Orde ‘Peppie’ Sulvaran te fabriceren, zint mij niet. Daarom ben ik tot het besluit gekomen dat ik geen deel meer wens uit te maken van het bestuur van de Orde van Advocaten.”

Zonder overleg
Hij is het niet eens met de gang van zaken binnen de Orde. Fiévez zou zonder overleg het besluit hebben genomen om een aanklacht in te dienen tegen Sulvaran. “Bij mijn aankomst op kantoor op 13 januari vond ik een persbericht en de klacht tegen collega Sulvaran in mijn mailbox. De klacht zou dezelfde dag om 10.00 uur worden ingediend”. Wilsoe geeft aan dat er voorafgaand aan dit bericht geen overleg is gevoerd met hem of zijn collega’s.

Drijfveer
De vice-deken voegt hieraan toe dat het besluit van Fiévez door haar zelf is aangewakkerd en politiek geladen is. Volgens hem had Fiévez behoorlijk wat haast om de klacht in te dienen en dit publiekelijk kenbaar te maken. Ook is ze niet op integere wijze tot dit besluit gekomen. “Ze niet ingegaan op het verzoek van Sulvaran om over de feiten geïnformeerd te worden.” Bovendien vindt hij het opmerkelijk dat Fiévez de klacht en het persbericht op zondag 12 januari heeft opgemaakt en daar een deadline aan heeft vastgebonden voor de volgende ochtend. Uit het oogpunt van de binnen de Orde in acht te nemen ethiek is hij dan ook van mening dat Fiévez onjuist heeft gehandeld en zonder goedkeuring. Ook is hij het niet eens met de wijze waarop ze namens Tromp spreekt. “Hij is mans en wijs genoeg om daarover zelfstandig stelling in te nemen. Besluitvorming binnen de Orde dient zonder meer  transparant te verlopen en niet op een geniepige en bedenkelijke wijze.”

25 reacties op “Wilsoe stapt uit Orde van Advocaten”

 1. hahahahahahaha
  jij wilsoe abo tin gewetenswroeging?? net jij??

 2. ach een advocaatje meer of minder op de 300 maakt niet zoveel uit, trouwens de orde van advocaten op ons eiland is een belangenclub voor de advocaten zo gezegd een dansclubje, heeft geen enkele rechtsbevoegheid.
  Integenstelling tot wat in Nederland in de advocatenwet is geregeld kan onze orde van advocaten op curacao geen enkele beslissing nemen over een lid van clubje voor wat betreft het schrappen van het tableau.
  is gewoon een dansclubje die eigenlijk alleen hun belangen verdedigen niet voor klachten van de client over een advocaat , want ook al zullen ze denken hij/zij is fout ze hebben geen middelen om het af te dwingen.

 3. O ja, natuurlijk hebben de makamba”s het weer gedaan….
  en de YDK zijn allemaal goud eerlijk..

 4. @tries,

  je zult wel een vriendje of familie van Dos santos/Schotte zijn, want iedereen die niet afhankelijk is van deze maffia figuren weet dat Peppie en Kokkkie goud geld hebben verdient tijdens de regeerperiode van Schotte.
  Hopelijk gaan ze nu ook aangepakt worden!!

 5. @ korsw. Tijdens het Schotte-bewind stonden er diverse advocaten voor een vast bedrag (ruim 20.000 nafjes) per maand op de payroll ongeacht of er zaken waren of niet. Of ze het verdiend hebben is een open deur intrappen. De zaken die ze aangepakt hebben tegen Daal, de Goede, Casperson, van Veen, Gumbs etc. hebben ze allemaal verloren en de schadeclaims lopen heden ten dage nog steeds door.

 6. @Uurtje Factuurtje!, bedoel je dat de MFK gemeenschapsgeld gebruikt voor privé rechtszaken?
  Ben benieuwd wat de overheidsadvocaten per uur verdienen en of ze het ook echt ”verdienen.” Hopelijk zal pueblo Soberano dit binnenkort bekend maken.

 7. In ieder geval moeten we blij zijn met Tromp. Zonder hem als “schatkistbewaarder” zou alles al leeggeroofd zijn.
  Daar hebben diverse frisse(?) figuren op het eiland natuurlijk erg veel moeite mee.

 8. Ik vraag me af wie waar jullie allemaal vandaan komen, iedereen die zo tekeer gaat tegen Sulvaran en Wilsoe.
  Ik zou geen land noemen, Liever Sulvaran in de politiek dan Fievez.
  Sulvaren als deken zou nooit zo iets flikken, dat weet ik zeker.
  Wilsoe heeft als man en mens zich aan regels gehouden en met opgeheven gezicht opgestapt, jullie kunnen en mogen van alles zeggen, maar hier is het geen Nederland, waar donkere mensen als dweil worden gebruikt,
  Sulvaran heeft alles persoonlijk als een man tegen de rechter gezegd, en niet achter zijn rug een discriminerende mail opsturen zonder te denken dat het ook bij de nette zwarte terecht komt.
  Dat spelletje denk Fievez ook te spelen, op zondag in haar eentje of met haar groepje)rechter) beslissing nemen wat er met Sulvaran moet gebeuren.
  ORDE VAN ADVOKATEN bestaat uit een team dat wat er ook gebeurt, die team gaat aan samen aan tafel om te bespreken en kijken wat de volgende stap is. Zelf nodig je die persoon waar het over gaat uit voor een gesprek, laat hem/haar weigeren en dan ga je verder.
  Dat Sulvaran voor de volgende verkiezing in de politiek zit heb ik geen moeite mee, maar zeker, zeker Fievez niet, dat dicriminerende vrouwtje dat op zondag met haar geheime team beslissing neemt en dan in de vakken stoppen en daar lig het maandag voor je.
  Wat moest Wilsoe doen, ja ja ja mevr. Fievez ik ben met u eens. Hij moet geroyeerd worden zodat ik alle buitenlanders hier de macht kan geven.
  Fievez jouw droom word nu een ticket naar je nest waar je vandaan komt.
  Allemaal die met Fievez haar gedrag mee eens zijn, geen probleem zorg dat jullie allemaal met haar op de zelfde vlucht zitten richten jullie nest, waar jullie ook vandaan komen, Hier is het vol, iedereen komt hier macht uitoefenen en denken dat wij stil moeten blijven. Nee, je woont en werk hier, je houd je aan de regels van hier, maar als jullie denken dat zwartjes het pikken, nu gaan zwartjes de strijd in In Nederland krijg je geen kans op wat je recht heb, werkend als een beest.
  Goed geprobeerd Fievez, dom gedaan. Please zorg dat onze Orde van Advokaten zijn deken een Curaçaose is en geen buitenlander meer, want het is niet de eerst keer dat er met buitenlander aan de kop rare dinge gebeuren.
  Welke vliegmaatschappij wil deze mensen allemaal een gratis ticket geven en wegbrengen, wij zullen dankbaar zijn,

 9. Vanmorgen is Wilsoe door Sulvaran(op radio Mas) gebombaardeerd tot heroe(held) voor zijn bravoure beslissing.
  Dus ik verwacht binnenkort weer een grote optocht op komst om een andere held te eren.
  Binnenkort wordt er ook een ” kaya abogado Wilsoe” naar hem genoemd.
  Wordt vervolgd. Keda pendiente.

 10. @R.Advocaat, kan je nagaan hoeveel geld Peppie en Kokkie hebben verdiend voor al die rechtzaken van de MFK die ze nog alemaal verloren ook! reken maar uit al die uren.. Vandaar dat Curacao nu failliet is!

 11. R. Atvocaat, WATTT?
  700 gulden per uur of 112.000 gulden per maand?
  Zelfs in Nederland kent men zulke astronomische gekke uurlonen niet.

 12. @R.Atvocaat:

  Maar als ze nou 700 Naf rekenen dan hoef je toch geen gebruik te maken van hun dienst? Een Mercedes is toch ook duurder dan een Toyota? Je hoeft toch niet naar dat advocatenkantoor dat jij noemt? Niemand verplicht je naar hen te gaan. Laat ze lekker vragen wat ze willen. Als je het te duur vindt zullen ze geen cent aan je verdienen toch?

 13. Laat de Orde eens wat doen aan de idiote uurtarieven van advocaten, zoals 700 gulden bij HNN Law.

  Oftewel 4 weken werken levert 112,000 gulden op. Idioot!

 14. Bij sommige namen hier krijg je al meteen rillingen.. Wilsoe, Constancia, Asjes, Dos Santos, Schotte.. Vaak heb je 1 zwart schaap maar op Curacao heb je hele kuddes zwarte schapen..

 15. @Nisa “Meningen van Curaçaenaars tellen niet, alleen die van een machtsgroepje!”

  Ja, de Orde van Advocaten is een advocatenvereniging. De Deken heeft de klacht geformuleerd omdat niet alleen advocaten EN wij, het volk dat wensten. Ook het volk mag klachten indienen bij OvA. En heeft dat ook gedaan. De Deken representeert de ‘Curaçaenaars’ dus net zo goed.

  Dat Wilsoe zich niet kan vinden in haar stellingen, en van binnenuit het proces tracht te boycotten door op deze wijze tekeer te gaan, tsja daar vind ik wat van.

  Maar again, het is niet de Deken noch de Vice-Deken die uiteindelijk over de klacht mag oordelen. De Raad van Toezicht doet dat. En het gaat alleen over gedragsregels, niet over een gevangenisstraf.

  Nuja, ik hoop dat de klacht gewoon doorgaat. Ik denk namelijk dat die terecht is.

 16. Meneer Wilsoe, we are not going to miss you!

 17. Dit is het zoveelste bewijs dat politiek diep begraven is in het juridisch systeem, de Raad van Orde van Advocaten en in het Openbaar Ministerie. Meningen van Curaçaenaars tellen niet, alleen die van een machtsgroepje!

 18. De deken heeft juist gehandeld want kritiek uiten op rechters is acceptabel, maar laag bij de grondse aanvallen die slechts tot doel hebben de publieke opinie tegen de rechtsstaat en de rechters in negatieve zin te beinvloeden is verwerpelijk. Dat de mede-verdediger van de bende van Dos Santos c.s. S& P steunen is niet verwonderlijk. Hoeveel krijgt hij ervoor?

 19. Nardy< bepaalde financiers willen hun rendement zien van de investeringen die ze in de politieke partijen hebben gedaan en blijkbaar willen ze niet lang wachten..

 20. En een niet geheel onbelangrijk detail: Wilsoe vormt samen met Sulvaran het verdedigingsteam van loterijbaas Dos Santos.

  Wat ik denk te zien is een gecoördineerde actie om respectivelijk rechters, Centrale Bank, Openbaar Ministerie Curaçao / Public Prosecutor’s Office Curaçao en de Orde van Advocaten aan te vallen, om chaos te creëren.

 21. De vice-deken van de Orde van Advocaten stapt op. Everett Wilsoe is het niet eens met de klacht van de Orde tegen collega Peppie Sulvaran. Volgens Wilsoe is het besluit van Deken Caroline Feviez om een klacht in te dienen politiek gemotiveerd. Everett Wilsoe heeft zijn collega Peppie Sulvaran daarover geïnformeerd, die dit vervolgens liet lekken naar de media.

  Maar het is de Raad van Toezicht die een uitspraak doen over de klacht van de Deken, niet de Deken zelf. De Deken staat achter haar klacht.

 22. Weet niet of deze Wilsoe familie is van de Wilsoe die als loopjongens van dos Santos brieven naar de Amerikaanse regering heeft geschreven, maar in dat geval is zijn vertrek een mooie opruiming.

  Ik heb overigens begrip voor de aktie van Sulbaran tegen Tromp die ik ook niet meer vertrouw sinds de affaire Zus de Lannoy, maar als je zoals Sulbaran de MFK aanhangt, een verzamelplaats van ongeschoolde wanbetalende strafbladbezitters, maak je je natuurlijk in alles wat je doet ongeloofwaardig.

  Je kunt toch niet met droge ogen Tromp aanvallen en zelf achter de MFK staan?

 23. last heeft van gewetenswroeging.. Advocaten staan er bekend om dat ze geen geweten hebben..
  Wilsoe (familie van? ) maakt er nu zelf een politiek spel van.. Zal binnenkort ook wel MFK advocaat worden

 24. Ik zou zeggen ga lekker je geld thuis op de bank tellen

 25. Sulvaran is het vuurtje lekker aan het opstoken. Het zou me niets verbazen als hij bij de volgende verkiezingen in de politiek zit en lijsttrekker wordt (mooie opvolger Schotte?) en dan als een tweede Wiels ongenuanceerd gaat schreeuwen om de domme zieltjes te winnen. Let maar op… nieuwe populist in aankomst…