Pueblo SoberanoCURAÇAO – Prominent Pueblo Soberano-lid Raymond Sambo stapt uit de partij. Sinds de moord op Helmin Wiels is er volgens Sambo verdeeldheid binnen de partij ontstaan en zijn er verschillende groepjes. Hij betreurt dit. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Als oplossing stelde hij een reorganisatie voor. Dit voorstel werd hem niet in dank afgenomen. “De spanningen binnen Pueblo Soberano zijn sinds 8 mei duidelijk voelbaar. Er zijn meningsverschillen en dat heeft geleid tot meerdere groepen binnen de partij”, aldus Sambo. Hij denkt dat de verschillende agenda’s desastreus zijn voor de organisatie en de toekomst van de partij.

Reden
De directe aanleiding om juist nu op te stappen is volgens Sambo de slechte behandeling door premier Ivar Asjes en voorzitter Edward Joseph. “Een poëziebundel die ik heb uitgebracht wilde ik Asjes officieel overhandigen, maar ik krijg geen afspraak.” Ook tijdens vergaderingen van de partij voelt Sambo zich niet meer welkom.

Rick Hart in gesprek met Raymond Sambo

14 reacties op “Raymond Sambo stapt uit Pueblo Soberano”

 1. @ Onzin. De man zat niet eens in de PuebloSoberano-partij, noch op de kandidatenlijst of functie binnen de partij.

  Alleen de officiele ledenlijst en/of penningmeester kan uitkomst bieden. Je hoeft niet op de kandidatenlijst te staan of een functie binnen de partij te hebben om toch lid van een partij te zijn.

 2. Waarom zie je nooit iemand uit de regering stappen of dat de hele regering opstapt. Er moet iets aantrekkelijks zijn, dat ze daarvan weerhoudt.

 3. De man zat niet eens in de PuebloSoberano-partij, noch op de kandidatenlijst of functie binnen de partij.
  Hoe kan hij nu uit de partij stappen als hij nooit erbij gezeten had? Het enige wat hij deed was af en toe een toespraak houden maar dat deden meerdere mensen.

 4. HET KAN VERKEREN
  Ik heb hem vroeger niets anders horen uitkramen dat wij onmiddelijk onafhankelijk moeten worden. Papiamentu moet naar school, geen nederlandse taal meer.
  Groot was mijn verbazing toen ik hem hoorde zeggen (Radio Direkt) dat hij sommige van zijn nieuwe bundels gedichten in het nederlands zal uitbrengen. Awor si mi klomp a kibra.
  Het kan verkeren. Ai no Sambo. Oogkleppen eindelijk laten vallen???????

 5. gelukkig is er een nieuwe groep mensen bezig om een partij op te richten die nog nooit hebben bemoeit met de politiek. Maar genoeg is genoeg, dreze mensen hebben geen banden met de huidige politiek. Hun doelgroep is ook niet de huidige stemmers maar de groep stemmers die eigenlijk nooit hebben gestemd, dit zijn gezien de laatste stemmingen zo ongeveer 50.000 stemmers en vertegenwoordigen 8 tot 9 zetels in ons parlement.
  wat zijn dit voor mensen, nu in hun oprichtingsmanifest staat.

  indien verkozen om te dienen, zal elke volksvertegenwoordiger of minister,

  1. zijn persoonlijke belangen parkeren in een onafhankelijke stichting.
  2. gescreend worden zonodig een verzoek indienen voor screening
  3. geen vrienden, familieleden of andere personen aannemen.
  4.bij nieuwe verkiezingen geen baan accepteren binnen 2 jaar na aftreden
  5. personeel aannemen via een onafhankelijk persoon , ieder aan te nemen persoon zal worden gescreend
  6. krachtig optreden tegen wanbeleid bij de ambtenaren.
  7. conform werken via het LMA voor wat betreft ambtenaren en indien nodig ontslag aanvragen bij de rechter.
  8.geen belastingschulden hebben, geen afbetalingsregeling hebben, geen schulden hebben dan alleen een hypotheek. E.e.a. heeft te maken met dat de betrokken personen niet chantabel zijn.
  9. inzage geven aan een commissie van gelden en goederen bij het begin van aanvaarden het ambt en bij stoppn van het ambt.

 6. Game over!, straks Gerrit de Raaf weer aan de macht (op de achter grond)ik haal de kurk er uit.

 7. Heer Sambo, jullie kunnen niet eens in de eigen gelederen overeenstemming bereiken en samenwerken. Hoe willen jullie als partij de overheid op een lijn krijgen en het volk met mond spreken?
  Jij hebt de juiste conclusie getrokken, nu nog de andere partijleden.
  Gewoon partij opheffen zodat we verder kunnen.

 8. GAME OVER!!!

 9. Wijlen Wiels moet wel ontzettend wanhopig zijn geweest om Sambo, Asjes en Wilsoe binnen de partij te halen.

 10. dat het een 4 stromenland binnen de PS is was al lang bekend.
  Het gedachtegoed van de grote leider is niet meer heilig, te pas en onpas schermen PS er met de nalatenschap van H.Wiels.

  En je had het kunnen weten dat de Hr Asjes alleen bij de PS terecht is gekomen voor eigen politiek gewin, onze rotterdammer heeft diverse staaltjes van politiek gedachegoed gewisseld. Zal me niks verbazen dat Kade en monk op hun eigen richting hebben.

 11. Betekent dit dat hij nu weer meer tijd heeft voor ingezonden stukken? Budha help ons…

 12. Uiteindelijk wint de waarheid toch altijd. Deze persoon, zich ooit o.a. vrijheidstrijder noemend heeft zijn uiteindelijke tegenstander gevonden, zijn eigen ego blijkt groter te zijn dan zijn zelf verklaarde compassie voor het land Curaçao, dus ook hier weer “smoel so”.

 13. Geen enkele partij zou deze Raymond Sambo in de gelederen willen hebben dus de PS hoeft niet rouwig te zijn om zijn vertrek. Raymond Sambo vertelt over de verdeeldheid binnen de PS en dat is een logisch gevolg van het “vertrek” van hun leider en dat is als bevestiging verheugend te noemen.

 14. Sambo is altijd een payaso geweest!