• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

paspoortCURAÇAO – Een afspraak maken voor een nieuw paspoort, identiteitsbewijs en het keuren van je auto, kan nu per e-mail. Het Ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening breidt hiermee hun service uit. “Je hoeft nu niet meer langs te gaan of te bellen naar ‘Bentana di Informashon’ om een afspraak te maken.”

De email kan verstuurd worden naar sita@gobiernu.cw onder vermelding van de persoongegevens (naam, adres, telefoonnummer en sedula of paspoortnummer), gewenste afspraakdatum en dagdeel. Ook dient er in het geval van een paspoort of identiteitsbewijs aangegeven te worden of het gaat om het eerste paspoort/identiteitsbewijs, vernieuwing in verband met diefstal of een verlenging. De overheid stelt dat je binnen twee dagen antwoord kan verwachten.

17 reacties op “Afspraken overheid via e-mail”

 1. Pa sita di sedula

 2. Afspraak per e-mail? Ouderwets, iets wat 15 jaar geleden gebeurde.
  Tegenwoordig maak je afpraken online, kijk ´ns bij de Gemeente Schiedam www.schiedam.nl

  Achter de schermen zullen er best wel mogelijkheden zijn om e.e.a. te dupliceren. Alleen is dat dan wel jammer voor de zich IT-specialisten en -adviseurs noemenden in Curacaosche Overheidsdienst.

 3. Gaat echt niet werken. Heb al zo vaak naar de overheid een mail gestuurd. 9 emails, naar 4 verschillende instanties. Tot op heden nooit reactie gekregen. Nada. Sommigen zitten zich liever vol te vreten op hun stekkie. Zitten een uur naar t beeldscherm te staren of ze voor t eerst een computer zien. En als ze t niet meer weten gaan ze weer verder met hun eigen dingen.

 4. Waarom kan ik geen duidelijke info vinden over het keuren van me auto als ik: auto keuren curacao , in tik bij een zoekmachine? en Dacht dat ik hier iets had maar er staat 2 werk dagen, email is toch bedoeld om het sneller te maken?

 5. Been afspraak make voor been nieuwe paspoort voor in in min dochter.

 6. IT en overheid… Dat is geen werkbare combinatie, maar ik blijf positief en ga het morgen uitproberen. Waarschijnlijk moet ik vervolgens naar kantoor komen om mijn email mondeling te bevestigen en misschien wel toe te lichten. Dit is vooruitgang!

 7. O.k. leuk initiatief, maar hoeveel % van de bevolking heeft computer en internet?

 8. Een afspraak maken voor een nieuwe indentietijdkaart die vervaal op 23 juni

 9. Binnen 1 werkdag netjes een antwoord via de mail met een afspraak voor de autokeuring. Geen klagen dus.

 10. Thanks Cureye,

  Het hoeft inderdaad niet zoveel te kosten en je hebt een aantal zeer goede punten genoteerd waarom er een verandering moet komen. Maar het nadeel is denk ik dat je weinig onder de tafel kan aannemen als het project slechts ANG 2500 zal gaan kosten.

  Dus beter per email dan…

 11. Ik hou er niet van om te zeuren voordat ik iets ervaren heb, maar in dit geval is het trackrecord van de overheid m.b.t technische inovatie niet echt goed.
  Als er geen ticket systeem (open source beschikbaar) aan gekoppelt is, weet de klant niet of zijn mail ueberhaupt is aangekomen/in behandeling wordt genomen en kan niemand de technocapte ambtenaren controleren of efficientie meten.

  Hoe moet dit *wel* geimplementeerd worden?

  1. Op website van bentana di information de per dienst de onderwerpen waarvoor je
  een afspraak kan maken. (Ook searchable op keywords en in meerdere talen).
  2. Bij de selectie een kleine checklist met de papieren die je nodig hebt anders maak
  je voor niks een afspraak.
  3. Anti-spam methode (voor spammers of diensten dossers)
  4. Na versturen, op het scherm een ticketnumber en een auto-email naar de klant met ticket nummer en tracking link.

  Reden voor 4 is: als klant een volle box heeft/email adress foutief etc heeft dan heb je nog steeds een ticketnummer en kun je aanpassingen etc doen.

  Beraming kosten implementatie: Webkant cms formpjes 1500 naf, opzetten opensource ticket systeem 1000 naf (ruimgeschat en kan ook nog waarschijnlijk inhouse opgezet worden door IT-staff) Training personeel + aanwijzing quality control management half dagje door IT-staff…

  Gratis advies van Cureye…

 12. Nou ik ben gisteren naar het gebouw van de overhead in salinja ( naast subway) geweest om een afspraak te maken voor een keuring. Ik verwachtte er twee uur te moeten zitten. Uiteindelijk duurde het al met al een uur. Dus eigenlijk liep ik er best wel tevreden uit. Ik weet niet zeker of ik ook zo tevreden zou zijn als ik gebruik zou maken van de email mogelijkheid.

 13. In Nederland alles is App, What’sup!

 14. Wat ik hiervan niet begrijp is waarom via een email en vervolgens moet je gaan zitten opzoeken wat je erin moet vermelden.
  Op de website van de overheid staat wel vermeld het persbericht, maar ga je bv naar de pagina paspoort dan staat daar nog steeds de oude info van bellen.
  Veel effectiever was geweest een invulmenu te maken op de website van de overheid waarop alle gevraagde informatie staat aangegeven en je alleen maar verder hoeft in te vullen zoals bij naam je naam.
  Op zich mee eens dat dit sneller gaat dan bellen, nu maar hopen dat ze de binnen twee dagen antwoord zullen realiseren.
  Wel een beetje positief blijven.

 15. wahahahahahh laat mij niet lachen ik sluit my aan bij Gerard klopt precies ……….

 16. Kan men dan ook de juiste info verstrekken dat als je al woonachtig op Curacao bent en je verlengt je sedula dat je je originele verklaring van rechtswege moet meenemen..

 17. Dit is toch de grootste grap van 2014!
  De overheid neemt nu al structureel niet de telefoon op, laat staan dat je een antwoord krijgt als ze je een mail stuurt. En nu opeens kun je afspraken maken via de email?

  Dat gaat nooit werken, want de gemiddelde ambtenaar weet niet hoe een computer werkt, kan amper of geen Nederlands lezen, en met die idioot lange nagels van de gemiddelde vrouwen daar wordt het lastig een email beantwoorden. Je blijft lachen hier op Curacao