• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

stoplichtCURAÇAO – Tijdens de ‘verkeerszitting’ is de automobilist J.G. veroordeeld voor het oprijden van de Weg naar Westpunt zonder richting te geven. R.A.M. en D.R.S. werden vandaag ook beboet wegens het door rood rijden op respectievelijk de Santa Rosaweg en de Schottegatweg-west.

Beide mannen kregen een boete opgelegd van 150 gulden.

Verzekeringsbewijs
J.M.C. werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 75 gulden. Ze had geen geldig verzekeringsbewijs in haar bezit. De officier van justitie had haar een geldboete van 400 gulden opgelegd. Dit verzoek werd echter afgewezen, gezien de rechter ervan was overtuigd dat ze de waarheid sprak. Ze verklaarde namelijk dat de premie wel was betaald, maar dat ze het gestempelde betalingsbewijs niet op zak had.

13 reacties op “Verkeersovertreders krijgen geldboete opgelegd”

 1. Verkeersveiligheid
  verkeerscontrole in geen daad van vijandschap

  Op de caracasbaaiweg zou heel veel verkeersovertreders

 2. @Patrick, Hoeveel kost het in Kazachstan? in Iran? in Uruguay? Op Groenland? Op Saba?
  in Congo? in Singapore? in Mexico> in San Marino? in Georgie?

 3. @zorro;
  Dat is wat ik nou eigenlijk niet kan begrijpen van dat eiland.
  Ze doen wat ze willen en zeggen dan dat ze volgens de wet hebben gehandeld.
  Maar als je vraagt” welke wet ,dan krijg je als antwoord ” bemoei je met je eigen zaken”
  en eisen bijna van jouw dat je ze vertrouwd.
  Schotte -Dos santos zouden mij behoorlijk exuses moeten aanbieden naast een behoorlijk geld bedrag ,ook al krijg ik mijn familie niet daardoor terug. Maak een wet en laat het drie weken lang op televisie en radio luisteren, wie een overtreding maak, raakt zijn auto kwijt of rijbewijs totdat je de boete heb betaald krijg je je eigendom terug. Wordt je weer gepakt dan betaal je je blauw
  klaar.

 4. Eigenaardig, dat een rechter een verdachte op haar woord gelooft, want ik lees niet dat ze het bewijs heeft overlegd.

 5. In Nederland door rood rijden € 230 ( 555.69 ANG )

 6. Eindelijk actie van de politie! Nu mogen ze dit blijven uitvoeren…. zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe rotonde Julianadorp! Niemand doet daar een richtingaanwijzer als links of rechtsaf slaan. Geldt eigenlijk ook voor de rontonde Zegu en ze mogen daar ook wel weer de witte lijnen en haaietanden aanbrengen, toeristen weten niet wat ze moeten doen.

 7. jasmijn, op 15-01-2014 om 13:19 schreef:

  ….De opbrengst van de boetes laten instromen, zodat er geld in de STAATSKASSA, a granel terechtkomt, en het geld gedeeltelijk investeren in verbetering van het verkeersnet, waardoor vanzelf werkgelegenheid ontstaat en….

  Leuk bedacht, maar degene die de boete moet betalen kan dat geld niet meer uitgeven aan andere zaken. Leveranciers van die andere zaken zullen dus minder geld verdienen, mensen moeten ontslaan en dan staan we weer op nul.

 8. Roadrunner, helemaal met je eens. Drie mensen dood rijden is blijkbaar minder erg dan je richtingaanwijzer niet gebruiken.

  Het justitiele system van Curacap is van beneden tot boven verrot.

  Zo zag ik laatst een foutparkeerder met wielklem iemand van de parkeerdienst 25 gulden betalen, waarna zijn wielklem verwijderd werd en hij zijn auto gewoon fout geparkeerd mocht laten staan.

 9. Waarom komen ze niet met boete voor het onnodige toeteren?
  Zoals in Hong Kong krijg je HK$ 250 voor onnodig toeteren.

  Wat is de boete voor mensen die zonder rijbewijs rijden en onschuldige mensen doodrijden?
  Want gestraft worden ze toch niet.

 10. Waarom is er nog geen zitting voor Nelson Dos Santos geweest die 3 mensen doodreed zonder rijbewijs? Lijkt me iets belangrijker dan iemand die zijn richtingaanwijzer niet gebruikte (wat zowiezo niemand op Curacao doet)..

 11. opleggen is 1, het innen is twee. zelfs voor deze boetes zijn afbetalingsregelingen.
  en wat als je niet betaald en nooit van curacao op vakantie gaat immers er is nu een koppeling op hato. ga je dan het gevang in.

 12. Boetes laten opleggen door INTEGERE verkeerspolities die werkelijk hun plicht weten te vervullen, OVERAL laten controleren. De opbrengst van de boetes laten instromen, zodat er geld in de STAATSKASSA, a granel terechtkomt, en het geld gedeeltelijk investeren in verbetering van het verkeersnet, waardoor vanzelf werkgelegenheid ontstaat en”” consecuentemente movimiento en otros sectores”” teweeg wordt gebracht, d.w.z. sectores van verkoop van de benodigheden m.b.t. het verkeersnet, enz..

 13. Volgens mij heb ik zelf nog een boete openstaan uit 2003..