trendrapportFotos Caribisch gebiedDSC01325CURAÇAO – De Raad van Bestuur van het Sehos heeft onlangs het trendrapport ‘Caribisch Gebied 2013, monitor op ontwikkelingen in de zorg’ in ontvangst genomen. Het rapport geeft een overzicht van de algehele ontwikkelingen in de zorg op Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

Het rapport is op verzoek van de zorgbestuurders Caribisch Nederland gepubliceerd door FWG, een stichting die zich bezighoudt met functiewaarderingssysteem voor de zorgsector in Nederland.

Uniek
“Uniek aan het rapport is dat de ontwikkelingen en de gevolgen ervan voor de afzonderlijke eilanden in samenhang met elkaar zijn beschreven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op basis hiervan gericht onderzoek te doen in de zorgsector op Curaçao”, zegt FWG.

Ontwikkelingen Sehos
Tijdens de overhandiging werden ook de recente ontwikkelingen en ondernomen initiatieven ter verbetering van de kwaliteit van de zorg binnen Sehos besproken. Zo krijgen de vakgroepen regelmatig bezoek van buitenlandse collega’s en is er een samenwerkingsverband met het UMC Groningen betreft het opleiden van personeel. Ook is de polikliniek uitgebreid en de afdeling radiologie gedigitaliseerd. Daarnaast wordt de OK vernieuwd en werkt het Sehos samen met het onlangs opgerichte ‘cathlab, dat hartkatheterisatie en dotterbehandelingen uitvoert. FWG-voorzitter Jan Helmond is zeer te spreken over deze initiatieven.

Zie hier het rapport

FWG Trendrapport Caribisch Gebied 2013 WEBVERSIE (2)

4 reacties op “‘Sehos boekt vooruitgang’”

 1. Caribbeancynic, klopt.

  Die person komt al jaren en jaren daarvoor naar het Sehos.
  Elk jaar een update. Daar zijn ze in de tijd van Garcia mee begonnen.
  Was alleen een HRM iets. De vakgroepen die bezoek krijgen, vast de arts assitenten via Groningen. Het Shos heeft meerdere rapporten op de plank liggen tot en met Berenschot toe. Er is nooit veel mee gedaan. Wel heeft het heel, heel veel geld gekost.
  Dat de ok vervangen moet worden.. Ja die is al vele jaren geleden volledig afgekeurd.
  Maar om de airco en het dak te vervangen (lekkages) moet het ding eigenlijk dicht,
  En dat gaat dus niet zo makkelijk. Verbeterde kleding adviezen, ze mogen nu niet meer buiten de ok in ok kleding rond sloffen en weer terug. En moeten hun handen wassen….
  Nu de witten jassen ook nog en de stethoscoopjes regelmatig stereliseren.
  Nu de ok opknappen, er komt toch een nieuw hospitaal niet waar. Of is het nu zo slecht dat het wel moet.
  De radiologie afdeling gedigitaliseerd. ?? Alle aparaten daar zijn al jaren digital en aan elkaar geknoopt. En het werd ook central opgeslagen in dicom format. Maar er zal nu uiteindelijk wel een echt Pacs system zijn gekocht met de nieuwe (re) CT.
  Waarom niet een echt ZIS waar alles in zit. Is goede medische registratie niet gewenst?
  Waarom gaat men de pers in met dit rapport. Het is niet echt positief over de Medische stand van zaken op Curacao en het Sehos.
  De pshychiatrische kliniek Caprilles doet het veel beter.
  Weer een mooi design rapport voor op de plank, waarin bij Curacao en st Maarten het detail religie en betaalmiddel ontbreekt.

 2. Sehos boekt vooruitgang.

  Mag ik dan vragen waarom de Sehos geen pensioenafdrachten afdraagt. Overigens evenmin als Taams. Weet iemand daar meer van.
  Vakbonden zouden wel op de hoogte moeten zijn lijkt me.

 3. FWG is inderdaad bedoeld om functiewaarderingssystem in te voeren, HR advies en trainingen te geven.
  Mij lijken ze niet de aangewezen instantie om het Trendrapport ‘Caribisch gebied 2013’ te maken, ook niet te vinden op hun site.
  Ik ben blij dat de vakgroepen veel bezoek krijgen, kennelijk weer iets om Nederlanders een leuke betaalde vakantie te gunnen.

 4. Laten we niet vergeten dat Eric Garcia, die Girobank richting faillissement stuurde met een reeks onverantwoorde leningen aan onder andere DAE, in het bestuur van het Sehos heeft gezeten.

  Een onderzoek naar zijn fnanciele gedrag bij het Sehos is dan ook zeer aan te bevelen.

  Als je als bedrijf nergens een lening kunt krijgen maar wel bij Girobank, bestaat natuurlijk de kans dat je onder de tafel een stuk van die lening aan de directeur van Girobank teruggeeft.