fuik limpiesa groepCURAÇAO – De schoonmaak bij Fuikbaai heeft maar liefst 2.110 kilo vuil opgeleverd. Dit is 700 kilo meer dan vorig jaar. Afgelopen weekend vond de tweede fase van de schoonmaakactie bij Fuikbaai plaats. 50 vrijwilligers en duikers sloegen samen met de familie Kölker de handen ineen om de baai weer schoon te krijgen.

De eerste schoonmaakactie vond de dag na Fuikdag plaats. Ondanks het succes vindt Fundashon Kòrsou Limpi Bunita het betreurend dat het percentage aan vrijwilligers voor de schoonmaak, in verhouding tot het aantal bezoekers van het evenement, afneemt.

Baki Fuik

11 reacties op “Schoonmaak na Fuikdag levert 2.110 kilo vuil op”

 1. @Lynn, Waar wij vandaan komen ruim je samen op als je samen er een rotzooi van gemaakt hebben! Ik weet dat er mensen zijn die graag naar feestjes komen, alles opeten en drinken en er een rommel van maken en dan als eerste weggaan.. anderen mensen helpen mee met afruimen en schoonmaken!
  Vele handen maken licht werk!

 2. Kunnen die feestgangers hun eigen troep niet meenemen? Ik vind het als vakantieganger verbazingwekkend wat hier gebeurd.

 3. Good job!!!!! Vooral blijven doorgaan.
  Is het vies, is er commentaar……wordt opgeruimd, is nog steeds commentaar.
  Aard van het beestje. NOOIT tevreden! Nog heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel te leren dus!

 4. Free Fuik: Eeehh dat grote podium met muziek en dj’s is bekostigd door de organisatoren zelf en door een aantal sponsoren. Is geen stuiver aan verdient, bovendien waren er ook geen tickets of kaartjes voor te koop.

  De groter boten die zich verhuren voor enorme bedragen en tickets verkopen is misschien een ander verhaal.

 5. @Monus, Nou dan moeten we het maar afschaffen toch? Anders blijft die troep er liggen en kan niemand meer van Fuik gebruik maken!

 6. Supergezellige dag met leuke mensen. Kom de volgende keer ook meehelpen!

 7. Ruim 2,000 kilo afval? Dat bevestigt het beeld dat ik van de gemiddelde Fuikdagbezoekers heb: onaangepaste criminelen en wannabe criminelen.

  Ik pleit op een verbod op Fuikdag. 2,110 kilo afval is absoluut onacceptabel. Waarom is de Kustwacht daar niet tegen opgetreden?

 8. “Ondanks het succes vindt Fundashon Kòrsou Limpi Bunita het betreurend dat het percentage aan vrijwilligers voor de schoonmaak in verhouding tot het aantal bezoekers van het evenement, afneemt.”
  Nou FKLB ik denk dat steeds meer mensen zoiets hebben: ‘waarom moet ik de bende opruimen die respectloze aso’s achterlaten ?’. Kortom, mensen zijn in toenemende mate niet meer gek te krijgen voor zulk klusjes ! En terecht !!!

 9. Is ook teleurstellend dat er mensen zijn die er een commercieel feest van maken en geld mee verdienen en niet helpen met opruimen.. Afschaffen dus!! Geen stages meer en geen grote boten!

 10. Het probleem is namelijk alles is nog steeds gratis op dit eiland , gewoon betalen dan kun je de boel opruimen na de feest simpel zat .
  De vervuiler betaalt en hoe meer mensen op de boot hoe hoger het bedrag

 11. Super. Ga zo door. Dit is het visitekaartje voor Curaçao! !