• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit Henk Pasman zich over de zorgelijke verkeerssituatie.

Gelezen op de voorpagina van de Amigoe van gisteren, “Navarro: verkeersrapport nooit gekregen van Yves Cooper.” Even voor de duidelijkheid, er was geen officiële verkeerscommissie onder voorzitterschap van Yves Cooper. Ex-minister Wilsoe heeft op verzoek van Yves Cooper het voornemen gehad om een verkeerscommissie in het leven te roepen. Hierop vooruitlopend hebben een aantal personen, waaronder mijn persoon, die door Cooper is benaderd om als secretaris te fungeren, een paar vergaderingen gehad in afwachting van het besluit van de minister. Dit besluit is nooit gekomen en deze personen hebben ook geen enkel rapport uitgebracht.

In februari van 2013 hebben de heren Angel en Pasman een verzoek bij minister Navarro neergelegd voor een onderhoud over verkeersveiligheid. In maart hebben wij hierover een gesprek gehad met de Heer Daantje, medewerker van de minister. Daantje zou een en ander opnemen met de minister en wij zouden geïnformeerd worden hierover. Wij zijn nog steeds, nu een jaar later, in afwachting hiervan.

De Algemene Rekenkamer heeft op 11 december een rapport uitgebracht, “Verkeersveiligheid: Doelmatigheidsonderzoek naar bevordering van de veiligheid op de weg.” Conclusie van dit rapport: overheid krijgt een dikke onvoldoende. Waar gaat het om: wat doet minister Navarro aan verkeersveiligheid? Daar moet de minister en het gehele kabinet Asjes eens antwoord op geven, daar zit de gemeenschap al jaren op te wachten. Yves Cooper en Henk Pasman trekken hierover al jaren publiekelijk aan de bel, maar zijn niet relevant in de vraagstelling en ook niet in staat om dit probleem zelf op te lossen.

De regering Asjes is aan zet en wij hebben ons beschikbaar gesteld om mee te helpen, maar het gaat niet om ons. Wie van de overheid heeft een bezoek gebracht in het hospitaal aan de oma van het zes jarige jongetje, die samen met zijn ouders Curaçao bezocht en nu alleen terug moet naar een leeg huis?

1 reactie op “Ingezonden: Minister Navarro en verkeersveiligheid”

  1. Nelson dos Santos heeft het leven van 3 families verwoest door zonder rijbewijs, onverzekerd en met absurd snelhied 3 wandelaars aan te rijden, maar loopt bijna een half jaar na deze gruwelijke aanslag nog steeds vrij rond.