• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

transparancyCURAÇAO – Anti-corruptieorganisatie Transparency International (TI) gaat de komende maanden onderzoeken hoe Sint Maarten met corruptie omgaat. Dat gebeurt door middel van het National Integrity System-assessment (NIS). Speciale aandacht gaat daarbij uit naar staatsinstituties, media als ook de publieke en private sector.

Het onderzoek met de zwaktes en risicofactoren die corruptie versterken, blootleggen. Daarnaast volgen er aanbevelingen op (middel)lange termijn. Alejandro Salas, regiodirecteur van TI in Midden- en Zuid-Amerika: “Dialoog en goed bestuur en hervormingen op gebied van transparantie helpen om een toewijding te creëren binnen alle sectoren binnen de samenleving om institutionele hervormingen naar betere beleid en meer efficiëntie mogelijk te maken”. Eind 2014 worden de resultaten gepubliceerd.

2 reacties op “TI gaat corruptie instituties Sint Maarten in kaart brengen”

 1. Ach wat, corruptie op St.Maarten, en vooral hoé St. Maarten met corruptie “omgaat”. Dat weet iedereen toch? Of niet. Sinds Claude Wathey (omstreden politicus en prominent parlementslid van de Nederlandse Antillen), stak corruptie permanent de kop omhoog, ja, tot nu toe. Het verschil is alleen dat het veel heftiger en uitgebreider is geworden. Corruptie en fraude was Claude’s genot, het was zijn ziel en zaligheid. Claude was lid van een criminele organisatie. Plaatselijke casino’s hadden de handen vol aan fraude, corruptie en bedrog onder gezag en toezicht van Claude. Meineed, maar ook voor valsheid in geschrifte speelden ook een rol bij hem. Hij werd een keer veroordeeld, maar zijn troef was dat hij zogenaamd ziek was, en de zaak werd keer op keer verlengd.Hij behoorde tot een criminele organisatie. Maar zij, (rechters) hadden (zoals altijd) geen bewijzen, terwijl men in bewijzen kon zwemmen. Dus Claude had vijf (5) azen in een kaartspel. Hij had ook een zoon, Albert, die lekker meedeed met papa. Op alle punten hadden de rechters bewijs, maar nogmaals, dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie hadden zij helaas géén bewijzen. Maar hoe kan iemand in hemelsnaam frauderen, zich bezig houden met frauderen, corruptie en valsheid in geschrifte ZÓNDER dat deze arme man tot een criminele organisatie behoorde? Tot welke organisatie behoorde hij dan?? Tot een charitatieve vereniging, een liefdadigheidsvereniging? Rarara. Dus iemand ademt niet, heeft geen bloedsomloop meer, reageert niet, zijn lichaam is koud en hartstikke stijf, alle organen zijn uitgevallen en functioneren niet meer. En tóch, ja, tóch is hij niet dood, hij is levend. Poeh poeh. Dat TI corruptie op St.Maarten “in kaart brengt” zoals men dat doet met nieuwe wegen, is wel leuk en aardig, maar dat is OLD FASHION, UIT DE MODE, TE LAAT.. De wortels van corruptie en fraude, list en bedrog, liggen heel ver uitgestrekt, en zitten ook heel diep vastgeklonken op St.Maarten. Een erfgoed, een nalatenschap dus van CLAUDE WATHEY, de corruptie leider..

 2. Zucht, daar gaat weer tonnen gemeenschapsgeld voor een rapport waar (zoals verwacht) op Curacao nul komma nul gedaan is.

  Had gericht onderzoek gedaan naar mafiosi in de regering en hoe ze de screening opzij hadden gezet, dan hadden we tenminste schoonmaak kunnen houden.

  Maar de Schottes, de Wilsoes en de Constantias zitter er nog steeds.